You are here

Schneider Tevion MD7110VTS-A Középen csík

8 posts / 0 new
Last post
isti03
isti03 picture

Sziasztok! Segítséget kérnék tölletek egy TV javításához. A TV beindul a képernyő közepétől egy picit feljebb egy vizszintes csík látható. A csík felett nincs kép, a csík alatt igen. Átnéztem a kondikat, a TDA8177F a tápfeszt megkapja. LEhet ez mégis az Ic hibája? Vagy máshol keresgéljek? Köszönöm.

Comments
isti03
isti03 picture

Sziasztok. Kaptam egy STV... IC-t ezzel működik a tv. Köszönöm a válaszokat.

0

MZperX
MZperX picture

Üdv'! 1: típushiba, szinte biztos a Tda mely vagy magától döglik meg, vagy az egyik tápja -kh, tré elkó- ment el és az nyírja ki. 2: a három "robbanó ellenállást" mérd meg, mert ha nem is szakadt, de nyúlhat. Ha épek akkor szinte tuti, hogy csak magától pusztult meg az ic. Az összes diódát sem árt -három a tápokban meg tán még egy az ic-nél- megnézni, ha átvezet, nyírja az új ic-t. 3: "sima" Tda 8177-tel is elindul, csak ki kell hagyni a vísszafutás-táp (kb. 40V) lábat! Megy vele csak csíkos lesz a teteje. És végül: ha veszel Tda-t, kérdezz rá jó e Szabó tv-be! (no jó, legyen Schneider, csak így sokkal nehezebb leírni). Mind a HQ-ban, mind a Sininél volt olyan széria, amire megmondták, Szabó-ba (azaz valószínűleg sehova) nem jó! Érdemes lenne utánanézni, hogy az előttem szóló ötlete, mármint az Stv-re csere lehetősége igaz é, mert azokból még nem sikerült hamisat vagy gagyit vennem.

0

isti03
isti03 picture

Szia! Egy barátomnak van othon STV-je. Még ma megkapom és beépítem. Később írok hogy mi a jelenség. Köszönöm a válaszod.

0

gbenyov
gbenyov picture

Hááát,
ha a képeltérítő végfok pozitív oldala kipukkad,
akkor is pont ezt látod.
Te mit látsz a szkópon?

gbenyov
0 Hz és az UV fény frekvenciája között minden érdekel...vagy tovább is?

0

isti03
isti03 picture

Szia! Szkóppal nem vizsgáltam mert kölcsönadtam és nem hozták még vissza. Nincs ithon TDA8177F így nem tudom kipróbáli másik IC-vel.

0

Pityesz
Pityesz picture

Hali!
Többféle átalakítás is van asszem :)
De pl. STV9379FA IC-d sincs? Az ha minden igaz egy az egyben mehet helyette :)

Üdv:
Pityesz

0

isti03
isti03 picture

Szia! STV9379FA sincs ithon:( Kénytelen leszek venni valameiket.

0