You are here

Pioneer CDJ-1000MK1 lemez olvasási probléma

14 posts / 0 new
Last post
djhalasi
djhalasi picture

Adott egy Pioneer CDJ-1000MK1 cd játszó. Olyan hibát produkál, hogy nem hajlandó beolvasni az írott cd-t, visszaköpi, viszont ha beleteszek egy gyári cd-t, azt beolvassa, majd miután kiveszem és újra próbálok beletenni írottat akkor már olvassa tökéletesen azt is, még a nagyon karcosakat is hiba nélkül. Viszont ha kikapcsolom és vissza, akkor megint nem olvassa. Ha eljátszom megint azt, hogy belerakok egy gyárit és utána írottat, akkor megint működik. Mi lehet a gond? Elvileg 1 éve volt fej cserélve, meg ha rossz lenne a fej, akkor egyáltalán nem olvasná az írottat.

Comments
djhalasi
djhalasi picture

A hiba megoldódott! Egy alapos fej és mechanika tisztítás, valamint a csúszka és a fogaskerekek szilikonzsírozása után tökéletesen működik. :)

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: gratulálok.
Nálam a vazelin (gyógyszertárból)vált be legjobban, a szilikonzsír nem mindíg elég lágy, legalábbis amihez hozzájutottam.
Úgy orvosoltam, hogy szilikonolajjal hígitottam.

Bálint

0

jakyg
jakyg picture

Szia!

Nekem nagyon régi philips cd lejátszóval volt hasonló tapasztalatom, ott végül az összes kondi cseréje megoldotta a problémát, egy próbát megérhet itt is.

0

formasu
formasu picture
*

Szia!
Ez a kezdő jel, amikor a fej kezd nem a "régi" lenni! Lesz ez még rosszabb is!

Üdv: formasu

0

djhalasi
djhalasi picture

De 1 éves a fej benne. Meg akkor miutána belerakom a gyári lemezt miért olvassa utána már az írottat is, még a nagyon karcosat is? Nekem ez inkább valami fókusz vagy mechanika bajnak tűnik.

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Halkan utalnék egy esetleges lemez forgató motor hibára... pici kenés biztos nem árt neki.
Üdv, Z.

0

formasu
formasu picture
*

Szia!
Elvileg lehet a lemez forgató motor is kezdődő hibás. Azért felmerül bennem, hogy miért csak! az újraírottaknál hibás?

Üdv: formasu

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Másolt lemezeknél (általában) nagyobb fordulatra pörög fel a motor mielőtt beáll az olvasás. Párszor tapasztaltam, hogy ilyen esetben egy gyári lemezt felismer, de írottat csak akkor, mikor már "bemelegedett" a motor.
Üdv, Z.

0

djhalasi
djhalasi picture

Akkor mit tegyek? Kenjem meg a motort 1 kis szilikonzsírral, vagy kondizzam újra a tápot? Vagy hagyjam a fenébe és legyen nálam mindig egy gyári lemez az indításhoz? :)

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Nem rossz sorrend!! Bár szilikon zsír helyett az ezen oldalon sokszor ajánlott műszerolajat ajánlom. Én megfogadtam az ilyen jellegű tanácsokat a kenéshez és bevált. (addig sokszor wd-t használtam, de elmagyarázták az miért nem jó)
Üdv, Z.

0

djhalasi
djhalasi picture

Sima írottal jelentkezik a hiba, újraírottal nem. De a gyári lemezeket hibátlanul beolvassa elsőre, de írottat csak akkor hajéandó, ha előtte beletettem egy gyárit. Utána viszont bármelyik írott lemezt viszi gond nélkül. De ha kikapcsolom és vissza, akkor először megint meg kell vele etetni egy gyárit ahhoz, hogy olvassa az írottat. Tökéletesen működött egyébként, azóta csinálja, mióta 1x szállítva volt, talán elrázkódhatott benne valami.

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Ez esetben akkor inkább a fejcsúszkát ellenőrizném. Gyári lemezt és annak másolatát elejéről kezdi a fej olvasni.. Írott lemezeknél (legtöbb) elsőként végigpásztázza, hogy a teljes adatmennyiséget, stb. ellenőrizze. Ráadásul egy írott lemez adatállománya a középponthoz közelebb kezdődik. (meg ne kérdezd miért, ahhoz zöldfülű vagyok, csak tapasztalat) Ebből eredően ha a fej nem tud akadálytalanul (pl lerakódás a tengelyeken) a kellő helyre beállni, nem ismeri fel a lemezt. Igaz nem derült ki, hogy egyáltalán nem látja, vagy "csak" nem ismeri fel.. ez is támpontot ad a továbbiakhoz.
Üdv, Z.

0

djhalasi
djhalasi picture

Meg se pörgeti az írottat. Berakom, majd visszaköpi. Gyárit azonnal olvassa. Majd utána ha beteszek a gyári után 1 írottat, akkor utána már azt is viszi hiba nélkül. Megnézem azt az optika csúszkát még, ez eszembe se jutott. Megpucolom, meg adok neki 1 kis szilikonzsírt. Lehet szorul 1 kicsit.

0

Sponsored links