You are here

Windows XP Death Edition. Lassan jön elő az asztal.

29 posts / 0 new
Last post
stevepapa
stevepapa picture

Szép Hűvös Estét Mindenkinek!

Gondolom nem a meleg miatt, de egy pár napja azt veszem, hogy lassan tölt be a gépem. Pillanatok alatt elér a windows háttérig, ott van mikor 2-3 percet időz mire az asztalt megteríti. Kérem a számítógépben jártas kollégák segítségét, a probléma orvoslásában. Köszönöm a figyelmet!

Comments
Cormyus
Cormyus picture

Cormyus
Sziasztok!
A barátnőmnél ma pont hasonló jelenség lépett fel,windowst kezdőképernyőt gyorsan betöltötte,aztán semmi.Program indításra csak a kis homokóra jelent meg forgott-forgott de nem csinált semmit.Na mondom nézzük biztonsági módban indítva.Működött,vissza teljes módban megint nem.Még 4-5 perc után sem.Végül más nem jutott eszembe,mondtam indítsa megint biztonsági módban és lapátolja le a NOD32-őt a rendszerről. Na azóta nem telefonált hogy hiba lenne vele.Én régóta nem használok semmilyen víruskeresőt,mert függetlenül a tipusától mindig több volt velük az üröm mint az öröm! :)
Üdv!

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
"Én régóta nem használok semmilyen víruskeresőt,"
Ez nem igazán jó tanács! Viszont a NOD-al kapcsolatban igazad van. Az 5.0.95-ös verzió óta nagyon fogja a gépet. Ezt kell visszatenni, természetesen a vírusadatbázis legyen naprakész. Saját példámon tudom ezt az igazságot, mivel hivatalos verzió lévén fent, a helpdesktől kértem segítséget, mikor ugyanilyen problémával küszködtem. Innen tudom a megoldást. Azt ígérték, hogy az új verzió, ahol verziószámot fog váltani, már kiküszöböli a problémát. Amennyiben a barátnődé is igazi program, feltétlenül írjatok egy e-mailt a supportnak.
Érdekes, hogy a laptopomon viszont simán fut az új verzió is. Valószínűleg összeakad valamivel, de nem tudtam kideríteni, mivel.
ps. Nekem már több vírust is megfogott, ezért aztán nem szívesen használnám a gépet nélküle. Lehet, hogy paranoiás vagyok?

Üdv! Kalex

0

Tranzix
Tranzix picture

Sziasztok!
Tegyétek fel az új 2013 -as Norton 360, vagy Norton Internet Security -t.
Nekem a tisztának hitt gépen 48 kártevőt talált. Mióta fennvan fogott vagy 4 kártevőt letöltés közben is.
Üdv! Tranzix

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia!

A dolog igen érdekes!! Feltelepítettem a műhelygépre is, láss csodát talált 12 élősködőt. Eltakarította az asztallal együtt, lehet, szú költözött bele?

Üdv Stevepapa

0

formasu
formasu picture
*

Szia!
Én Avast free-t használok, és évek óta nem volt semmi problémám! Mostanában kezd zavarni, hogy elég sűrűn felajánlja a frissítést fizetősre, amit nem tudok kikapcsolni, és oda kell figyelni, nehogy arra kattintsak.

Üdv: formasu

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia!

Megjegyzem, egyikben sem bízom! Régebben feltettem 2-3 vírusirtó progit. Egymás után lefuttatva mind talált még valamit, semmit nem csináltam utána . Másnap nekieresztve megismételte a mutatványt. A kikapcsolt gép honnan gyűjtött férgeket iccaka?

Üdv Stevepapa

0

fega72
fega72 picture

Szia!
Nem jo megoldas 2 vagy tobb virusirto hasznalata egyszerre, mert egymas adatbazisat fogjak megtalalni es leirtani.
(az adatbazis virus mintakat tartalmaz es ezekkel hasonlitja ossze kereses kozben a file-okat)
Telepitesnel figyelmeztetni is szokott nemelyik, hogy tavolitsd el a fent levo masik ceg termeket eloszor. (kivetelesen nem a konkurencia miatt)
Valoszinuleg torolni nem engedte, vagy ujrainditas utan helyreallitotta az adatait az erintett kereso, ezt persze ujra megtalalja a masik...

Udv:
Gabor

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia!

Értem, köszi.

Üdv Stevepapa

0

Tranzix
Tranzix picture

Szia Stevepapa!
Melyiket telepítetted föl a Nortont, vagy a NOD32 -t?
Üdv! Tranzix

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia!

A NOD 32-t, AVAS volt fenn, amire azt írta, hogy már " avas ". Próbára felkínálta a NOD32-t.

Üdv Stevepapa

0

Tranzix
Tranzix picture

Szia!
Ilyenekkel már pár éve nem kínlódok, ezért ajánlottam a Norton -t. 60 naponta egy kattitás kell és ingyen szolgál és véd.
Szerintem is ments amit tudsz és partícionáld újra a C -meghajtódat, majd mehet rá az eredeti gyári Windows Xp sp3-Magyar, mint azt már más is ajánlotta.
Üdv!

0

formasu
formasu picture
*

Szia!
A free Avast egy évig OK! Ha lejár, újból regisztrálni kell, és megint egy évig jó. A regisztrálás 1-2 perc! Én nem térnék át a NOD-ra.

Üdv: formasu

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia!

Nekem egy teljesen hivatalos, " próba verziót" küldtek próbára. Mit mondjak, nem nyert!

Üdv Stevepapa

0

stevepapa
stevepapa picture

Sziasztok!

Egyben válaszolnék mindenkinek, nem szándékszom keverni a kettőt. Azért nem töröltem a másikat mert ha lehet szeretnék róla néhány dolgot lementeni. Szerintem pont a frissítés tette be a kaput, este írta a rohadék, hogy frissítsem a NOD32-t. Megtettem, végig futott hibát nem látott. Reggel viszont sztrájkba lépett. Ez az XP évek óta megbízhatóan működik, 8-10 havonta szoktam újra telepíteni. A múltkor, mikor a topik keletkezett akkor egy frissítés után szenvedett, akkor újra telepítettem eddig bírta. Köszönöm.

Üdv Stevepapa

0

formasu
formasu picture
*

Szia!
Van olyan program, hogy: Hieren's Boot CD
Ezt kellene elindítani, ill. ezzel bootolni a gépnek. Kiválasztod a MiniXP-t, és elindul.
Bármit látsz a gépeden, bármit le tudsz menteni vele, és bármit tudsz törölni is vele, nem tilt le itt semmit az OP rendszer!
Volt, hogy le akartam törölni valamit a gépről, de sehogy nem sikerült, nem engedte...
Ezzel simán le tudtam törölni.

Üdv: formasu

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia!

Ez nekem is eszembe jutott, csak az a baj, hogy nem látom a cd-t így elindítani sem tudom. Vagy nem tudom mit kell tenni.

Üdv Stevepapa

0

formasu
formasu picture
*

Szia!
Ezt a programot / Hieren's Boot CD / ki kell írni CD-re, vagy DVD-re, és utána ezzel bootolni! Bootolás után kell kiválasztani a MiniXP-t, és az már látni fog mindent, ami a gépen van!

Üdv: formasu

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia!

Köszi, értem CD-n van egyébként. Beraktam ugye de semmit nem látni így aztán félreraktam.

Üdv Stevepapa

0

formasu
formasu picture
*

Szia!
A CD-t nem látni kell, működő Windows alatt, hanem a kikapcsolt gép olvasójába betenni, beállítani a gépet, hogy CD-ről bootoljon, és bekapcsolni a gépet! Ekkor fog bejönni a CD tartalma!
Ehhez természetesen a CD-t, DVD-t nem adatként kell kiírni, hanem rendszerindítóként!
Bocs, de a válaszodból azt szűrtem le, hogy nem értetted!

Üdv: formasu

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia!

Megértettem, köszönöm .

Üdv Stevepapa

0

stevepapa
stevepapa picture

Üdv!!

A címben jelzett dolog már okafogyottá vált! Egyáltalán nem jön elő, telepítettem mellé egy másikat, hogy tudjam használni. Kérdésem az lenne a profik felé, lehet e még valamit tenni annak érdekében, hogy elő jöjjön. Köszönöm!

Üdv Stevepapa

0

formasu
formasu picture
*

Szia!
Én kezdeném: Format C, utána egy friss telepítés XP SP3. Nálam is egy buherált működik, nagyon megbízható, és gyors. Amire nincs szükség, az ki van véve belőle.
Most próba képen a Win 7-et tettem fel, de a buherált XP-m gyorsabb volt, mint ez!
Én nem használom a System Care-t, nem engedem az automatikus frissítéseket, semmi rendszer gyorsítót. Max. a CCleaner-t futtatom időnként. Így nincs, ami elrontsa, neked sem ajánlom ezeket, ha szeretnéd viszonylag sokáig használni a rendszert..

Üdv: formasu

0

belfi
belfi picture

Szia!
Nem akarok vitát generálni de a frissítések igenis fontosak.
Bizonyos programok, ha a Win nem frissített nem hajlandó indulni,illetve egyes frissítések elősegítik a Win gyorsabb betöltődését.Elsősorban felhasználási területtől függ hogy mi kell hogy induljon, s mi az ami nem.PL A beépített MSNt nyugodtan ki lehet venni a rendszer összetevőkből, mert majd nem mindenki telepített verziót használ,azt meg úgy kell beállítani hogy nem induljon a windowsal ,és máris gyorsabb lesz egy kicsit.Nincs arra garancia hogy ami tegnap nem kell az holnap sem fog kelleni, ezért nem tartom semmire a buherált programokat.Ami nem kell azt le lehet tiltani mind program szerint mind Win összetevő szerint is.Az SP3 nem garancia a jó futásra, közel 120 frissítés jön még hozzá.

Mivel nem tudjuk mire használja a gépet így nem tanácsos tippet adni sem,éppen azért mert lehet hogy amit Te nem használsz azt Ő igen.

Üdv belfi!

0

belfi
belfi picture

Szia!

Nekem az a véleményem hogy ne kavard össze.Mentsd ami menthető aztán egy új lehetőleg nem buherált XP-t feltenni.Lehetne itt víruskereséstől kezdve a Live Cd ig mindent javasolni de felesleges időpocséklásnak tartom,mert úgyis telepítés lesz a vége.De ha szereted a kihívást akkor meg lehet csinálni.

Üdv belfi!

0

MateP
MateP picture

Üdv!
Nekem is volt ilyen problémám windows frissítés után. Futtathattam akármilyen takarító programot, semmi nem változott. Eszközkezelőben IDE vezérlő, lemezmeghajtó illesztőprogram eltávolítás és gép újra indítás után javult csak a helyzet.

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia!

Köszi, ezt is kipróbálom. Az előzőek nem vezettek eredményre, de átgondolva a dolgot néha futtatni szoktam az Advanced C.Systemet. Mintha az utolsó akció után kezdődött volna. Mivel nem csak én használom nem tudom pontosan mióta áll fenn a dolog.

Üdv Stevepapa

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! Rendszer, és registry tisztítás valamilyen progival? Esetleg CCleaner, ebben az automatikusan induló progikat is megnézheted. Bár egy hónapja nálam vinyóhiba okozta a hasonló lassú töltési dolgot... A vinyónak pont az a része kezdett beszarni, amin a rendszer ezen része volt, később lett is rajta néhány BAD Sector. :( Nem ártana PL egy HD sentinel 3.xx feletti verzióval a vinyót részletesen ellenőrizni.

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia!

Köszi, elvégzem az ellenőrzéseket.

Üdv Stevepapa

0

Sponsored links