You are here

cd lejátszók javítása

8 posts / 0 new
Last post
stanleyrose
stanleyrose picture

Udv! Nos,a gondom-kicseréltem már pár optikát cd lejátszokban,de most 2x is ugyanabba a hibába botlottam:optikacsere után a lejátszok/egyik Philips,a másik AIWA/ a cd -t gond nélkul felismerik és le is játszák,de néha néha egy-egy pillanatra megakadnak-szoval kiesik a hang.Ez a jelenség nem rendszeresen történik,de nagyon zavaro,föleg zenehallgatás közben.Nagyon megköszönném,ha valaki segítene a hiba elhárításában. Udvözlettel-Stanley

Comments
zsoltimester
zsoltimester picture

Szia!

Nálam egy SONY CD játszó hasonló problémát generált, csak még mellete ki is fagyott. Lézerfej csere után is előállt a probléma, főleg ha léptettem a track-et. Ez után a táprészben kerestem a hibát, és észrevettem, hogy léptetéskor igen csak leesik a 7V-os táp, a hibát a tápegységben lévő pufferkondenzátor kiszáradása okozta.

0

petyka2
petyka2 picture

Milyen optikákról beszélgetünk? A philips az gondolom VAM1202, de az aiwában mi volt? Esetleg kss optika?

0

stanleyrose
stanleyrose picture

StanleyRose-Igen a Philipsben VAM-es,az Aiwa-ban pedig KSS213as optika van

0

petyka2
petyka2 picture

Szia! A vam-nál -gondolom mechanikával együtt vetted- én az új optikát át tettem a rossz optika mecnanikájába, egy próbát szerintem mindenképpen megér. A KSS optika gondolom 213-as, fogadok, hogy az olcsó "C" jelzésüt vetted. Én a "B" jelzésűt javasolnám, lehet dupla annyiba kerül, de nekem az jött be, persze nem a sinitől vásároltam. A C-s nekem is ugrált randomban. A B-nek olyan kékes a lencséje, sztem ez valami réteg lehet, amit a C jelű optikából kispórolnak.

0

Edmundson
Edmundson picture
*

Szia!

Tápláld meg a motorokat 3V-al. Ha az áramfelvétel meghaladja a 30mA-t akkor cseréld. Amúgy az optikát a spindle és a feed motort párban illik cserélni.

0

bencsikjozsi
bencsikjozsi picture

Szia. Próbáld meg az optika mozgató mechanikát és a fogaskerekeket tisztítani. Lehet a szánmozgató motor rosszalkodik. Mérd meg az ellenállását. Kb 10 ohm körüli értéket kellene mérned és a motor forgatása közben sem változhat számottevően. Ha nagyon rossz a motor akkor csere próbára. Előfordult már hogy kényszerből felcseréltem a tálcamozgató motorral próbára, ha a mechanikai méretei lehetővé tették.Üdv Józsi

0

karoly7603
karoly7603 picture

Valahogy én is a szánmozgató motorra gyanakszom, nem tudom miért.
Holnap kiszedek és megvizsgálok mindent, több fény van nappal.

0