You are here

RED STAR CTV2870 chassis PT90B nincs OSD_Megoldva!

22 posts / 0 new
Last post
csabafi54
csabafi54 picture

Sziasztok!
Távszabályzó nélkül került hozzám ez a TV. STV9306-os IC-t kellett cserélni benne. Ezután az előlapról P+, vagy a P- gombbal indítva az eredetileg tárolt csatornákon fogható adók bejönnek rajta, de a kép tetejéről vagy 10-15 sorvisszafutás visszahajlik a képbe, és sajnos OSD-je sincs.
Tud-e valaki küldeni egy eprom mentést ehhez a készülékhez?
Kezelőegységproc. típusa:ST92195C3B1/PFF eeprom: 24C08
Videoprocesszor: STV2246E
Képcső típusa: A66EHJ13X38
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv.: Csabafi54 :)

Comments
csabafi54
csabafi54 picture

Sziasztok' :)
Kb. másfél hónapos szem betegség, és depresszió után végre befejeztem ezt a javítást is. A minap megvettem egy STV9306A IC-t, és beforrasztottam az eredeti, STV9306 IC helyére. Ez az IC híven az ígérethez már valóban "garantáltan nem hamis" volt. Ami még ennél a készüléknél erősen kifogásolható volt, az a hangminősége. Olyan volt a hangja, mint amikor egy "AB" osztályú végerősítő munkapontját a "C" osztályú beállításhoz közelítenénk. Miután minden alkatrészt és a táp-ot is rendben találtam a TDA7495-ös hangvég IC körül, kicseréltem egy originál újra. Sajnos a torzítás a az IC cseréje után is megmaradt. Ám panelt nézegetve feltűnt nekem, hogy az IC kimenetei a kicsatoló elektrolit kondenzátorokon keresztül vannak szűrve egy-egy 100nF-os kondival. Én viszont közvetlenül az IC kimenetei és a testpont közé beraktam egy-egy 100nF/63V-os műgyanta kondit, és ennek következtében elfogadható mértékben javult a TV hangminősége is. És a hangvég IC melegedése is jelentősen csökkent, így a készülék most már kifogástalanul működik. :oke:
Köszönöm az értékes segítséget mindenkinek!
Üdv.: Csabafi54

0

mukso70
mukso70 picture

Szia Csabafi54! STV 9306 7-es lába hogy érzi magát? Ott kéne legyen a flyback generátor tápja, 40-45volt körül. Van ott egy 100 mikis elkó és egy dióda is. Nézted már őket? Azért meglesném mielőtt eepromot cserélek. Jó munkát! Üdv!

0

csabafi54
csabafi54 picture

Szia mukso70!
Az IC csere előtt ezt a két alkatrészt már ellenőriztem, de a 7-es lábon csak 12,5V-ot mérek. Végig követtem hogy honnan kapja a táplálást ugyanis ehhez a készülékhez nincs manuálom, és az ide vezető fólia mentén is 12V feliratot találtam. Az STV9306-os IC 10-es lábára pedig 24V fesz. csatlakozik.
Üdv.: Csaba

0

mukso70
mukso70 picture

Szia! Az ic 10-es kivezetésén a dióda után kevés a 24v. A 7-es lábon meg főleg kevés a 12v, szerintem elnézted a szitázást,oda nem kerülhet külső 12v. Cseréld ki a diódát/még ha jónak mutatja magát,akkor is/ a 10-esnél,találtam már pár rosszat ebben a pozicióban. És töltsd le a tv rajzát! Ne zavarjon meg hogy rajt lesz több verzió egyszerre a rajzon,csak az erre vonatkozó részt nézd. Üdv!

0

csabafi54
csabafi54 picture

Szia!
Az este kicsit méricskéltem ohm mérővel az IC körül, és az IC 8-9es lába között zárlatot találtam. Kiforrasztottam a 9-es lábat, és továbbra is mérhető az IC-n. Úgy látom be kell szereznem másikat! Addig is köszönöm a segítségeteket! :)
Üdv.: Csaba

0

skorpio
skorpio picture

szia
en is egy ilyen PT90 sasszival nyuglodom...
eredetileg az volt a hibaja,hogy osszemegy a kep,a tulaj szerint.
tehat a vertikalis kepmeret,nos mikor kibontottam,az STV9306 forrasztashibas volt.ezt kijavitva,bekapcs,es...nem fog csatornat,vertikalisan 15cmel ossze a kepmeret alul,folul,nincs OSD,miutan a voltokrendben,memoria cserelve,STV2246H cserelve,ST92195C7B1/MIF cserelve,tuner cserelve,termeszetesen STV9306 is cserelve,igaz hasznaltra,es nem tudom mukodokepes e,mert amit rendeltem mar akkor sem mukodott mikor legyartottak,kulonben onnan lehet megallapitani,hogy hamisitvany,hogy nagyon hajlekonyak a kivezetesei,mig az eredetinek massziv,
szoval jo volna egy kis sgitsg,azer nem nyitottam uj topikot,mert ugyanaz a sasszi
kuldom az eprom tartalmat

File csatolás: 

0

csabafi54
csabafi54 picture

Szia!
Mikor elkezdtem írni az előző válaszomat, még nem láttam a csatolmányt.
Ez a hibás TV dump-ja, vagy hibátlan eprommentés?
Üdv.

0

skorpio
skorpio picture

szia
...megjavitott tvk memoria tartalmat rendszerint mindig tarolom,
ez a csatolmany egy biztosan mukodo PT90 eeprom tartalom,a proceszor ST92195C7B1/MIF
24C08W6 P768
en csereltem memoriat,proceszort is...valami mas a gubanc

File csatolás: 

0

mukso70
mukso70 picture

Szia Skorpio ! Nálad az i2c busz vonalon kéne körül nézni. Lehet szakadt valamelyik smd ellenállás amin keresztül a buszra csatlakozik az ic. Ennyi csere után szinte kizárható a memória hiba. Nézd át az adatvonalra csatlakozó összes eszközt,szabadítsd fel a függő ic busz kivezetéseit, így is próbáld ki. Ha megjön az "adás" akkor bizony az ic beteg. Üdv! Jó munkát!

0

skorpio
skorpio picture

szia mukso70
megnezem a vonalakat es az ellenallasokat,
folemelem a vertikalis ic adatkivezeteseit,de ekkor milyen kell hogy legyen a kepmeret?

0

mukso70
mukso70 picture

Szia! Csökkent sor és képmérettel,de jól kellene működjön a tv. Már ha jól emlékszem,mert nagyon rég volt hogy engem is megtalált egy ilyen probléma. Üdv!

0

skorpio
skorpio picture

szia
koszi szepen,ez hasznos info,igy mar ertheto,az az igazsg,nem mertem kiforrasztani a vertikalis ic adatkivezeteseit...

0

skorpio
skorpio picture

szia mukso70
koszi a tippet,folemeltem a vertikalis ic adatbusz kivezeteseit,van menu,mennek a musorok,minden szabalyzas,kiveve a vertikalis kepmeret az folul,alul kb 15-15 cmmel kisseb...
meg megnezem az osd mukodesehez szolgalo kep es sor impulzusok milyen format es amplitudoban mit produkalnak

0

mukso70
mukso70 picture

Szia! Ha működik minden így hogy az stv9306 nincs a buszon,akkor ezekkel az impulzusokkal nincs hiba, de kiváncsiságképp ellenőrizheted,a későbbiek során jól jöhet az itt szerzett tapasztalat. A képméret az természetes hogy nem jó,nincs ami megmondja az ic-nek hogy mit csináljon. Üdv!

0

skorpio
skorpio picture

szia mukso70
koszi,hogy segitesz...
most akkor be kell vhonnan szerezni egy STV9306 ict,na most ebbol lehet egyszeru,A betuvel es B betuvel,...nem tudom milyet sikerul szerezni,...beturendben hogy helyettesithetok?
a datasheet alapjan igen nagy elterest nem veszek eszre...

0

mukso70
mukso70 picture

Szia! Maradj a B-nél. Nincs ugyan tapasztalatom a cserét illetően, lehet A helyett jó a B, viszont fordítva nem biztos. Utoljára akkor cseréltem ilyet mikor a HQ 600ft körül adta. Egy rakás ilyen végfokkal szerelt tv járt nálam azóta is,de megúsztam,nem ezek a gondok voltak. Üdv!

0

t.guru
t.guru picture

Szia!
Az osd működéséhez szükséges sor és függőleges impulzusok megvannak? Lehet,hogy a vert. impulzus kicsi.
Üdv. Laci

0

skorpio
skorpio picture

szia t.guru
milyen amplitudojuak kell hogy legyenek az impulzusok?

0

csabafi54
csabafi54 picture

Szia Laci!
Tényleg kisebb a képszinkronjel, de úgy néz ki, hogy ez az STV IC hibájának következménye.
Üdv.: Csaba

0

csabafi54
csabafi54 picture

Szia! :)
Egyértelmű, hogy ugyanazzal a hibával nyűglődünk. Szerintem a meghibásodott de már kicserélt STV9306-os IC miatt elmódosult az eepromban tárolt konfigurációs byte-ok értéke, és ezen már csak egy jó eprommentés segít.
Ha szerencsénk van, akkor lesz egy kollégánál ilyen sasszival gyártott jól működő TV, és ennek a dump-jával segíthet nekünk.
Üdv.

0

Kari
Kari picture
*****

Szia Skorpio!
Fel is tölthetned az adatbazisba...
Kari

0

Sponsored links