You are here

Fujitsu pa1538 laptop tapipad

14 posts / 0 new
Last post
mtibi55
mtibi55 picture

Üdv Mindenkinek
Találkozott-e már valaki olyan jelenséggel hogy a tapipad önálló életet él? Amíg nem nyúlok hozzá semmi baja de amikor mozgatnám az egeret akkor össze-vissza ugrál a képernyőn, igen nehéz eltalálni amit akarok. Már csere is volt de ugyan az a helyzet. Már egyszer találkoztam ilyennel de akkor a gép nem ért annyit hogy időt szenteljek neki. Mi okozhatja ezt?

Comments
sniper888
sniper888 picture

Szia

Szerintem valami szériahiba lesz, mert az enyémben is ugyanez a jelenség..
pa1538..:s

én vettem hozzá egy vezeték nélküli egeret.., és majd akarok bele rakni egy másik tapipadot.. ha találok jót hozzá, lehetőleg valami synaptics-t....

valaki szedett már szét ilyet, valamit lehet vele kezdeni? vagy új felületet rárakni? vagy valami jobb ötlet?

0

mtibi55
mtibi55 picture

Bocsi el tévesztettem ebben avc van.

0

sniper888
sniper888 picture

az.. driver meg már a világba sincs.. főleg win 7 nem.. bár most w8 van rajta..

0

mtibi55
mtibi55 picture

Szia!
Gyárilag is synaptics van benne de sz.r, nem tudom mire lehetne cserélni aminek stimmel a mérete és a bekötése is.

0

mtibi55
mtibi55 picture

Üdv Mindenkinek!
Új észrevétel ha bekapcsolva hagyom a gépet akkor jó marad a pad amikor hozzányúlok hiába van bekapcsolva 2 órája.Lehet hogy statikusan zavarodik meg ahogy matatom?

0

Oszi11
Oszi11 picture

Szia,

próbáld meg linux alatt is, hátha driver! Másik dolog, lehet, hogy melegedés miatt van, ez az ugrálás! valamelyik alkatrész érzékeny a melegedésre. Ezek a legrosszabb meghibásodások, inkább driver legyen!

Üdv,
Oszi

0

Oszi11
Oszi11 picture

Szia,

90% valószínűséggel koszos és azért bolondul meg. Ez kapacitív padokra jellemző, hogy az ember kezéről rákerül a zsír a felületre a levegőből a por pedig vezetővé teszi, ha hozzáérsz olyan mintha rátenyerelnél. Én Clines puha ruhával szoktam megtakarítani, a Clint mindig a ruhára nyomom, hogy nehogy bemossa a koszt a burkolat alá, mert ha sikerül akkor szét kell szedni az egészet és úgy letakarítani. Esetleg a burkolat koszos!?

Üdv,
Oszi

0

mtibi55
mtibi55 picture

Szia!
Biztos hogy nem koszos mert rendszeresen takarítom.És bekapcsolás után 1-2 percig jó.

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
Nos, ezt egyből írhattad volna...csökkentett módban is? Internet nélkül is?
Valami szoftver bezavarhat, amely bekapcs után 2-3 perc alatt töltődik be. Régen a win-t lehetett step-by-step módban is indíttani, és akkor manuálisan kikapcsolható volt a zűr okozó prg/drv.
Üdv.: uniman

0

mtibi55
mtibi55 picture

Szia!
Ha a Hirens boot cd-ről indítom Mini XP-vel akkor is 1-2 percig megy utána bolond.A bios a legújabb azt sem tudom frissíteni.Azt vettem észre hogy ha van egy megnyitott ablak és ráviszem a mutatót akkor még bolondabb mint ha csak simán az asztalon van.

0

mtibi55
mtibi55 picture

Üdv Mindenkinek!
Nincs senkinek tippje rá hogy mi a rossz?

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

Ilyet már láttam, a megfelelő drivert kéne hozzá megtalálni, esetleg külön rádugott egér "viselkedését" megnézni. De, mint mindenre az orvosság, van még az újratelepítés...
Touchpad csere után sem javult meg egy percre sem?. Írd le milyen, honnan származó drivert használsz hozzá.

Üdv.: uniman

0

mtibi55
mtibi55 picture

Szia!
Az eredeti fujitsu driverrel is próbáltam a tapipad gyártójának a driverjével is próbáltam.Bekapcsolás után 1-2 percig mindig jó utána bolondul meg és mind a kettővel ezt csinálja.Most bogarászom a rajzot lehet hogy az alaplapi vezérlő szarakodik?

0

Sponsored links