You are here

Grundig ST72-168, CUC1822

11 posts / 0 new
Last post
sallaan1
sallaan1 picture

Üdv mindenkinek!
Van egy grundig ST72 168(CUC1822)TÉVÉM,AZ A GONDOM VELE,HOGY NEM INDUL.SATNDBI ÜZEM VAN,TÁVVAL INDITOM ÉS CSAK HALK CICCEGŐ INDULÓHANGOT HALLAT.CSERÉLTEM SOKSZOROZÓT(PICIT MEGVOLT PIRULVA)AZ ÖSSZES ELKOT A TÁPBAN,AZ ELLENÁLLÁSOKAT VÉGIG MÉRTEM,AZ ÖSSZES GYANUSITHATO KONDIT KIVETTEM ÉS ELLENŐRIZTEM,EGYKÉT NECCES ELKÓN KIVÜL SEMMIT NEM TALÁLTAM,JA FÜGG IC ÉS OPTO CSATOLÓK IS CSERE. HA VALAKINEK VAN VALAMI VALAMI ÖTLETE MINDEN ÉRDEKEL.
KÖSZÖNÖM ELŐRE IS SALLAN1

Comments
tvdoktor
tvdoktor picture

Hello!
Nem tudom jutottál e valamire már? Csak tapasztalat...függö ic,sorvégtranya/ellenálás mérövel is meg kell mérni,én már láttam olyat hogy müködött is a rosz trans.al a tv,csak meg volt nyulva egy kicsit/ sokszorozó,ezek lehetnek.Vagy közbe valamit össze forrasztottál/ón petty.

0

ksalex
ksalex picture

Sajnos még semmire sem jutottam, mert a jó időt ki kell használnom az udvaron. Rengeteg dolog van még, amit meg szeretnék csinálni a rossz idő beállta előtt. Hétköznap pedig a meló után nincs kedvem nekiállni. Szerencsére tudtam egy 50cm-es TV-t szerezni, és amit kell, azon is meg tudunk nézni. De amit már látok, hogy vannak hibásnak látszó forrasztások, azokat is rendbe kell hoznom, és utána lehet méregetni.

0

patiqs
patiqs picture

Hello!

Érdeklődnék, h mire jutottál vele. Hoztak most egy ST72-160 -at. Sasszi ua. Csacskaság volt elvállalni. Tele az egész kiszáradt forrasztásokkal. Addig-addig cineltem benne, amíg már majdnem jó lett. Még egy kicsit a konvergenciája mászott, ahogy ütögettem. Egyszer csak megállt és azóta nem indul. Épp a tápot forrasztgattam át. Gyanús, h kinyírtam a TDA4605-öt.

Szép napot!
Sanyika

0

ksalex
ksalex picture

Sziasztok szakértők!

Nekem is van egy ilyen TV-m, igaz, ez egy Blaupunkt FM640.40 a sasszi IS72-160, tehát ua. A hiba is egyezik. Mire jutottatok vele? Nekem azt mondták, hogy feature box hiba.

Köszönet mindenkinek

0

patiqs
patiqs picture

Nah végeztem vele. Nálam több kiszáradt forrasztási hiba is volt és a feature-boxában is találtam 3 gyanús kondit. A boxot nem egyszerű kibányászni, pedig tüskékre van dugva.
Közben megszívatott a tápjával, mert előlapi gombokkal nem lehet (nem tudtam)bekapcsolni. Akkor sem, ha a hálózati kapcsoló segédérintkezőjét rövidre zárod.
Kiégett még a fűtés előtétje is. Korrekció hiba is volt benne, amit szintén egy kiszáradt forrasztás okozott, egy nagy alaplapi kondi lábán valahol az FBT környékén. Számát, funkcióját nem tom, nem jártam utána.

Szép napot!
Sanyika

0

ksalex
ksalex picture

Szia Sanyika!

Nagyon köszönöm a részletes leírást! Hétvégén nekiállok, és átnézem az egészet. Remélem, hogy nálam sem lesz semmi nagyobb gond. Ennyit még én is megcsinálok, de ha nagyobb a gond, akkor feladom, és keresek valakit, aki benne van a javításukban. Sajnálnám kidobni, mert nagyon szép képe van.

Köszönet mégegyszer

0

patiqs
patiqs picture

pár infó/tanács még
A standby táp külön van valami panelon. Kis trafó hajtja, ha jól láttam. Nem foglalkoztam foglalkoztam vele, mert ment.
A főtáp az egyik optóval beindítható bután direktbe. A lámpás teszthez.
A szekunder oldalon a biztiket egyesével kiszedegetve előjöhet, ha zárlat van valahol.
A digiboxban nézd meg a kondikat! Nálam az összes 100u gyanús volt. A katulya elég nehezen jön ki. Lehet, h alulról fogja csavar, de nem kell sehol kiforrasztani, csak több helyen is fogja a műanyag fészek.

Szép napot!
Sanyika

0

ksalex
ksalex picture

Na, úgy látom, hogy nem kevés időt kell rászánni a "kicsikére" ha újra nézni szeretnénk. Sajnos nem vagyok benne a TV-k javításában, de valamikor régen még én is foglalkoztam vele. Ezért is írtam, hogy lehet jobb odaadni olyan szakinak, aki rutinos. De nem vagyok az a könnyen feladós fajta, meg pénzem sincs, hogy hírtelen vegyek egy újat. Sajnos azt látom, hogy mindent úgy csinálnak meg manapság, hogy sokáig ne tartson ki, venni kelljen a másikat. De ez a hozzáállás nem vezet csak a pusztulásba.

Mégegyszer köszönöm a segítséget, és jelentkezni fogok mindenképpen. Ha siker, ha kudarc lesz.

0

Lengyi
Lengyi picture
*****

A sorvég tranyóról nem írtál. Nem vezet át?

0

sallaan1
sallaan1 picture

Helló LENGYI!!
Az első volt amit meg néztem és cseréltem de egyébként jó volt,nem ment tönkre,a tápnál fett van ,azt is cseréltem de jó is volt.köszi sallaan1

0

Sponsored links