You are here

GTV4201 Plazma tv, Samsung S42SD-YD05 Táp hiba?

8 posts / 0 new
Last post
Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!

Nem nagyon csináltam még ilyen gépet, a múltkor az egyik relé volt benne rossz, de most olyan hibát produkál hogy bekapcsolva meghúz mind a két relé, de 5-6 másodperc múlva az egyik elenged és a LED8004 pirosan világít, de ha újra kapcsolom akkor megint ezt csinálja. És valami sercegés is hallatszik a tápból, de ha átkötöm a relét akkor megjön a kép, valamilyen rajzot lehet szerezni hozzá? Melyik része nem indulhat időben? A 220V bemenete felől nézve a második relé áll le és a LED8002 is kialszik, a LED 8001 és a LED8003 azok égve maradnak.

Comments
Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!

Már tettem bele új relét, és azzal is azt csinálja, az átkötésnél is lehet hallani hogy elenged a relé, és a piros LED is világít. Lehet valamit állítani, hogy a védelem ne 7 másodpercig figyelje, hanem pl 10 másodperc, mert akkorra már elindul a táp rendesen, csak a védelem előbb aktiválódik, vagy hülyeséget írtam?

0

Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!

Most van helyem, és újra elővettem a kicsikét, most mindent lehúzva, csak a 5v-os részt rajta hagyva is kikapcsol a tápegység, amikor meg jelenne a VS feszültség ( nálam 200V körül ) akkor jelez a piros LED és már el is ejti a relét. A tápegység típusa LJ44-0068A PS-423-SD V3.1 ez van ráírva, ehhez lehet rajzot, vagy alkatrészt szerezni, vagy csak komplett csere jöhet szóba?

0

helpme
helpme picture

Szia,
Ha jól értem: ha a relét átkötöd, akkor jó.
Akkor esetleg a relé rossz???
Azért van 2 relé, mert soft start van benne, először egy 10 Ohmon keresztül feltölti a puffereket, majd a második relé söntöli a 10 Ohm-okat.
Na, ez a második reléd a rossz,ha jól figyeltem..

Üdv: Dénes

0

Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!

Most néztem rá, és ha inditom a sercegéssel egy időben a 420V leesik egy pillanatra 390v-ra és már le is tilt, annál a résznél hallatszik a sercegés amelyik a 180V-ot állítaná elő. Máma már kétszer elindúlt, át kondiztam a PFC szabályzó panelját, és a 180Vos rész szabályzó panelját. A kérdésem, hogy ezekben a 450V-os kondik meddig bírják, mert most erre gondolok, és hol lehet kapni 330uf/450V

0

Kari
Kari picture
*****

Hallotok!
A serceges esetleg a nagyfesz kabelezese "jovoltabol" törtenik-valahol a földhöz/fem kerethez at szurogat-at ivel, s megszüntetesevel eltünhet a vedelem leoldasa is_ ha malacod van...
Kari

0

sasa11
sasa11 picture
*

Szia Pásztor!
Ez bizony kijelző hiba !!
Nekem is volt egy ilyenem , bontás lett a dologból.
Az a sercegés szerintem a kijelző valamelyik pontjáról
jön. Ne legyen igazam !!
Persze a védelme próbál "védeni".
Szép napot mindenkinek !

Padra Sándor
Alias :sasa11

0

wolf
wolf picture

Szia!

A sercegést kellene megkeresni....

Üdv: Wolf

0