You are here

SAMSUNG PS42S5HX/XEH alsó-és felső részen csíkos a kép

4 posts / 0 new
Last post
doratamas
doratamas picture

Tisztelt Fórumozók!

A fenti plazma tv-n a kép közepén vizszintesen kb. 10cm-en jó a kép, az alsó-és felső részen vízszintes csíkok vannak. Melyik modul lehet a rossz?

Köszönettel:
Dóra Tamás

Comments
Jimmy
Jimmy picture

Szia!

Alsó és felső buffer, és vélhetően Y-sus panel hiba.Sajnos ez a széria ilyen, a modulok ára eléggé borsos, megkérdőjelezendő a gazdaságos javítás.Használt, s biztosan működő buffereket nemigazán lehet találni.
Van esély a buffer javítására, amennyiben a panel nem égett, vagy károsodott, sajnos a hibás IC befolyásolja adott esetben a mellette lévőket, így olykor nehéz megtalálni a hibásat.

egy új Y-susom még van, illetve donornak egy-két hibás buffer amiből menthető IC.

Üdv,
Jimmy

0

doratamas
doratamas picture

Szia Jimmy!

Köszi a választ. Az alsó és felső buffer paneleken nem láttam semmilyen égést, vagy károsodást. Lehet, hogy csak az Y-sus ment tönkre? Mennyibe kerül egy ilyen modul? Vagy tönkreteszi a buffereket is?

Üdv
Tamás

0

Attee
Attee picture
*

Üdv!

Biztos lehetsz benne, hogy a bufferek is rosszak, és sajna az ysus hibája okozza. Ez utóbbi javítható, (ha jól rémlik, valamelyik segédtáp rossz a modulon) de a buffereken a sziloplaszt szerű takony miatt elég nehéz IC-t cserélni, mégha valahonnan sikerülne is beszerezni.

A modulok beszerzésével az a gond, hogy újonnan, ha van is, baromi drága, bontottan meg nemigen lelsz használhatót, mivel ez típushibája ezeknek a samuknak. Legfeljebb donor buffereket találsz, amin 1-2 IC jó...

0