You are here

D-LINK DSL-2640U vihar után leált

7 posts / 0 new
Last post
marosi
marosi picture

Szevasztok
A multkori vihar után egyik haverem elfelejtette áramtalanitaniezt a rotert.
Elhozta hogy hátha tudok valamit kezdeni vele,na ránézéser6 kondi felvan puposodva,benne iletva egy L1117es átvert,nemtudom érdemes e vele foglalkozni,vagy csak az idómet vesztegetem.

Comments
marosi
marosi picture

Szevasztok
hát kösz az infót,megpróbálom kicserélem azt a pár kondit,az nem sok idő,aztán elválik.
Amugy a hálózati tápja is megvan halva,csak azt még nem néztem.
Nem tudom,hogy csak fesz ugrott e meg vagy villám csapás érte degondolom ha villám csapta agyon akkor annak látható nyomának kellene hogy legyen.

0

Oszi11
Oszi11 picture

Szia,

nem biztos, a villám furcsa jószág, rengeteg dolog függvénye mi lesz az eredmény! Egy távolabbi villámcsapás "lökéshulláma", vagy egy közeli villám indukciója simán okoz nyom nélküli károkat!

Üdv,
Oszi

0

formasu
formasu picture
*

Szia!
Ha itt laknál Pesten, akkor írnám, hogy NEM, van nekem néhány, ennél jobb minőségű! A kondik nem a vihartól púposodtak fel, gondolom, azok már előtte is olyanok voltak ...... Lehet ott még táp gond is, meg más is! A javítás kétesélyű, én nem foglalkoznék vele.

Üdv: formasu

0

Oszi11
Oszi11 picture

Szia,

ha "villámlátogatás" volt, akkor szerintem felejtős nem éri meg a fáradtságot. Ha csak áramkimaradás miatt történt lehet egy próbát tenni. A stab-ot próbáld meg labortáppal helyettesíteni, ha működik csere és hagy szóljon!

Üdv,
Oszi

0

gbenyov
gbenyov picture

Hello,
lehet vele "játszani", de azért ne felejtsed el, hogy ha egy-két elkó elszállt, az annál sokkal nagyobb áramot és feszkót elviselő áramkörök kipukkadnak, akkor a lényegesen finomabb és nem feszültségtűrő, sűrűre integrált áramkörökben ezrével lehetnek a zárlatok és a tönkrement aktív elemek.

Nekem is van egy ugyanígy járt SMC routerem...

0 Hz és az UV fény frekvenciája között minden érdekel...vagy tovább is?

0

Kari
Kari picture
*****

Helotok!
"sűrűre integrált áramkörökben ezrével lehetnek a zárlatok és a tönkrement aktív elemek."
Radasul egyaltalan nem biztos, hogy mar realisan jelen vannak,pl. ezidötajt csak meggyengült oxidreteget (szigetelest) jelentenek, s legközelebb-egyszer, s kesöbb all majd be a krach!
Kari

0