You are here

Fujitsu Siemens scaleoview c17-3 SM

29 posts / 0 new
Last post
Norman
Norman picture

Sziasztok!
Segítségre volna szükségem! Fujitsu Siemens scaleoview c17-3 típusú lcd monitor SM-ját keresem már égen-földön! De persze eddig még nem jártam sikerrel!
Ha valaki megosztaná velem,azt nagyon megköszönném! Leginkább az inverter kapcsolási rajza érdekelne!
Előre is köszönöm mindenkinek!
Üdvözlet

Comments
gyimi1
gyimi1 picture

Sziasztok.
Fujitsu Siemens C19-3 monitorhoz van inverterem ami egyben van a tápegységgel.A komplett panel hibátlan működőképes törött kijelzősből való. Nem tudom, hogy jó-e valamelyikőtökbe? Ha kell teszek fel róla képet.

0

dol24
dol24 picture

ACER AL1703 néven ugyan ez a monitor megtalálható,hosszas keresés után bukkantam rá de sajnos még nem oldottam meg a problémáját. Egy pillanatra van háttérvilágítás de kép tartalom az nincs, feszültségek rendben,kvarc jó scaler ic vagy kijelző gyanús.

0

MateP
MateP picture

Üdv!
Nálam is van egy siemens monitor (L19W-3), csak nálam az egyik fénycsőpár romlott el. Szikrázik, áthúz fémkávára és rózsaszínben világít. Ha rövid időn belül nem tudok beszerezni másikat szívesen felajánlom. Esetleg, ha tudtok beszerzési módot, légyszíves közöljétek.
Kösz

0

mdecsi
mdecsi picture

Szia!

Logikusan adódik a kérdés: Miért nem szigeteled le? Zsugorcső, szigszalag.

DM

0

szati77
szati77 picture

én a rosszakat 17"oséval potoltam, ici picit sötétebb a 2 széle nem tul zavaró

0

Tsy23
Tsy23 picture

sziasztok segitségre volna szükségem
szétkaptam 1 monitort kicseréltem a pupos kondikat.
bekapcsoltam a tápot (manual)
leadta a 12/5 V-tot is
de a monitor nem indul el
késszenlétiben sem marad
csak mikor feszültséget kap akkor villan egyet a led és ennyi
talán még az inverter is müködik de nem mindig.
mit nézzek még meg.
(nincs oszcilloszkópom) :(

0

mdecsi
mdecsi picture

Szia!

Mérj rá a feszültségekre indulás közben. Valószínűleg lerántja őket. Vagy zárlatos a monitorod, vagy a tápod gyengélkedik. Cseréld ki az összes kondit, ne csak a púposakat.

DM

0

videoszer
videoszer picture

Üdvözlök Mindenkit!
Két fujitsu monitor rajzára lenne nagy szükségem: Fujitsu Siemens scaleoview c17-3 típusú lcd monitor,
és egy:Fujitsu Siemens scaleoview c17-11 típusú lcd monitor.
Ha valaki tudna segíteni, vagy valami lelőhelyet ismer nagyon megköszönném.

0

mdecsi
mdecsi picture

Szia!

Mi a problémájuk?

DM

0

videoszer
videoszer picture

A C17-3 inverter hibás. A C17-11 tápegység "bajos"(táp IC cserélve, más hibás alkatrészt nem találok)persze attol még lehet.

0

mdecsi
mdecsi picture

Menni fog az rajz nélkül is szerintem... Szétszedted már?

0

videoszer
videoszer picture

Persze, a C17-3 egyik(ccfl)trafója hibás. Sajnos eddig nem sikerült eredetit szereznem, ezért a rendelhetők közül szeretném valamelyiket hozzá idomítani. A C17-11 nem indul, már primer oldalon sem.

0

nandras
nandras picture

megpróbáltam elküldeni a rajzot, de sajnos nem jött össze...
a fájl mérete nem engedi a csatolást (több, mint 1 mb)...
adj egy emil címet (lehetőleg gmailt) és elküldöm magánban.

0

andy
andy picture

Szia Norman!
Nekem is volt már egy esetem Siemens Fujitsu monitorral.A két nagyfesz trafó közül az egyik zárlatos volt.Kimértem a szekundér tekercseket DMM-el, az egyik ellenállása 719 ohm, a másik 620 ohm körül volt.Ugyanúgy felcserélve Őket, a másik fénycső működött rendesen. A 600 ohmos trafót nagy óvatossággal szétbontottam majd a külső szigetelést lebontva egy különálló rekeszben a primér tekercs volt (vastagabb dróttal), a többi négy rekeszben a szekundér tekercselés (0,05mm dróttal). A rekeszek közötti átmenő drótszálon óvatos lakktisztítás után kimértem az egyes rekeszekben levő tekercsek ellenállását. 180 ohm volt 3 részen, a negyediken 70-80 ohm volt mérhető. Ezt a részt letekercselve szemmel látható cinszennyeződés (gyártási hiba) okozta az áthúzást, zárlatot. Ezt a részt újratekercseltem, majd nagy szenvedések árán :) összeszereltem a trafót, majd visszahelyezve örömmel tapasztaltam, hogy sikeres volt a fáradságom. Akinek van ideje és türelme, meg hozzávaló anyag, hát próbálja meg :)
A lényeg az, hogy a szekundér induktivitása ki legyen hangolva a rezonancia frekvenciára. Csatoló kondi a fénycső felé 15pF/2kV.

Üdv,
Andy

0

Norman
Norman picture

Szia Andy!
Örülök h sikerrel jártál! Ez engem is ösztönöz kicsit,bár nekem nehezem dolgom van azthiszem.
A szekunder az én esetemben 1K-s ohmosságot mutat,vagyis jó sok huzal van ezen :DA Az átmérőt még nem mértem, de sztem olyasmi méret lehet mint a tiéd. Még nem szántam rá magam,és hát igazából most időm sincs ilyen nagy fába vágni a fejszémet:) Addig jutottam h feltártam a hátát bízva abban h a kivezetőknél szakadt meg a folytonnosság. De sajna nincs ilyen szerencsém:( Így majd egyszer csak elkezdem lebontani a tekercselést,
1 alkalmas pillanatomban:D Talán nekem is sikerül 1 jó, újra működő trafót varázsolnom belőle.
Minden jót neked.
Üdv

0

andy
andy picture

Szia Norman!

Igen, hát nem hiába tettem a hangulatjeleket,nekem már nehéz ez is,mert a nyugdíjazás határán vagyok de még 3 műszakos melóba járok,a szemüveg az egészség,,stb.Eszembe jut,hogy 20 éves koromban,mikor a japán zsebrádiók újdonságként kerültek a javítóba, szabad szemmel kézileg tekercseltem újra a miniatűr KF vagy oszcillátor tekercseket,rizsszem nagyságúak voltak és szintén hajszál vékony dróttal kellett dolgozni.
Na de hagyjam a nosztalgiát, kiegészítésként megemlítem, hogy a szek.rekeszekben egyenként kb.620 menet volt az említett trafón tehát összesen 2480 menet.Nehéz úgy tekerni,hogy elférjen(kézzel tekerve),mivel a gyári tekercselést szép egyenletesen gép végzi.A másik rizikó a kézről odajutó szennyezés, ami 1-2 kV-on átütéshez vezethet.
Sok szerencsét,

Üdv.andy

0

mdecsi
mdecsi picture

Szia!

Ezen a típuson egybevan az inverter a táppal. Típushibája, hogy kiég benne a dupla fet. Ezt rajz nélkül is lehet javítani. Sőt, a legtöbb inverterhibához nem kell rajz.
Mi a gond vele, hol akadtál el?

DM

0

Norman
Norman picture

Szia !
A monitor külső tápos(19V) és azt hiszem nem dual fetek vannak benne hanem csak p és n csatornás fetek SO-8-as tokban.(a lábak összekötéséből gondolom) Épp ezért jönne jól a schematic, mert nemtudom őket pontosan beazonosítani. S134 és S234 feliratúak. Nagyfesztrafónként 1-1 párban. Látszólag minden épnek tűnik az első vizsgálat után. A jelenség a szokásos,1sec után a háttérvilágítás kialszik. Próbáltam másik tápegységgel és fénycsövekkel, de nem változott előnyére a dolog. Rengeteg SMD félvezető is található benne a létező összes tokozásban:) Gondolom vmi túláram felelhet a dologért ezért elsőre megpróbálok keríteni vmi hasonlókondíciójú teljesítményfeteket hátha... Bár zárlatosnak nem tünnek,ahogy más sem:)
Erre vmikor a napokban kerül majd sor a többi teendőm miatt.
Köszönöm a válaszodat.
Szia

0

mdecsi
mdecsi picture

Szia!

Milyen vezérlő hajtja az invertert? Egy képet tudsz róla feltenni?

Ha a csövek jók, akkor lehet, hogy valahol áthúz a nagyfesz (nem feltétlenül látszik).

DM

0

Norman
Norman picture

Üdv néked!
Sajna csak mobillal tudnék készíteni képet,de meglátjuk mennyire lesz látható rajta minden holmi:)
A vezérlő mellesleg OZ960G. Az 1ik so8-as feten mintha vékony repedést látnék,de ez nem biztos és az sem hogy ez jelenthet bármit is. Lehet hogy csak 1 kis karc. Mindenesetre lefogom termelni és kiváltani vmi hasonló jószággal. Bár ugye mérésileg nem tűnik rossznak. Nem zárlatos és 1 secig mérhető h valamilyen szinten átereszt . De 1 próbát megér. Vagy nem? Meglátjuk. Áthúzásnak nyomát nem láttam. Sem hangja sem szaga nincs. A csőre akaszkodó pF-os nagyfeszültségű kondik mind SMD kivitelűek. Rajtuk sem látni semmi elváltozást. Ahogy a trafókon sem. 1x azért csak föltámad remélem.
Minden jót neked.
Üdv

0

mdecsi
mdecsi picture

Szia!

Kétlem, hogy azokkal a fetekkel gond lenne, ha így lenne, el sem indulna a cucc. Gondolom egy megbízható csövet dugtál már az összes kimenetre és világított mindegyiken.

Egy 17 colos AG Neovo-val még hasonló esetem, ott sem volt semmi gond látszólag. A táp és az inverter átkondizása segített.

Én a helyedben azért megjátszanék egy olyat, hogy kivenném az összes csövet és a panelon kívül próbálnám meg járatni. Van egy Samsung 930BF most nálam, ami kivett csövekkel tökéletesen működik, de ha berakom, akkor pont úgy mint nálad leold. Áthúzásnak nincs nyoma, pedig ezek után csak az lesz a magyarázat. Elég alattomos hiba...

DM

0

Norman
Norman picture

Szia.
Fejlemény van. Új jelenség ütötte fel a fejét. Nem értem ezt eddig hogy nem vettem észre. Biztos jól elbénáztam vmit,de mind1 már. Szóval feltűnt h az egyik cső nem mindig gyújt be. Hoppá. elkezdtem gyanakodni a trafóra. kivettem méregettem,és a szekunder oldala szakadást mutatott. mivel nem nagyon ismerem a fajtájukat így természetesen a másikhoz hasonlítottam,persze azt is kitermeltem a félreértések elkerülése végett. És igen,mérhető volt a különbség. Magam megnyugtatása végett és mert semeddig sem tart a művelet,vissza forrasztottam őket csak most felcserélve egymással. És tessék most a másik cső produkálta a fent említett jelenséget. Készítettem 1 nem túl jó minőségű képet róla. A rajta lévő felirat : F190 E4N2.
mit ajánlasz,hol érdemes és belehet szerezni egyáltalán ezt az alkatrészt?? Még sosem vásároltam ilyet és nem tudom hol akadhatnék rá. Esetleg neked nincs 1 elfekvőben?
Köszönöm előre is válaszod.
Üdv

File csatolás: 

0

mdecsi
mdecsi picture

Szia!

Sejtettem én, hogy áthúz valahol a nagyfesz, csak esetedben a trafón belül. :)

Ilyen trafót egyedül másik donorból fogsz tudni szerezni. Mivel a rosszból nem lehet még rosszabbatt csinálni, ezért én a helyedben megpróbálnám újratekerni ahogy Jaca is ajánlotta. Ha nem sikerül, akkor nagy kárt nem okozol.

Vagy ha türelmes vagy, idővel felbukkan vaterán egy ilyen modell aminek betörték a kijelzőjét és meg tudod venni párezer forintért.

Ez sajnos ilyen...

DM

0

Norman
Norman picture

Köszönöm a segítséged Mdecsi!
Ezt a témát akkor egyelőre lezárhatjuk. Sajnos ez a helyzet!
Azért lehet majd megpróbálkozom a trafó újratekerésével. Végülis rosszabb már tényleg nem lehet.
Minden jót!
Üdv

0

stomi
stomi picture

Sziasztok!
Én is körözöm ezt a trafót, ezidáig sikertelenül. (Saját moncsiba kellene)
Ha találsz valahol, légyszives szólj!

0

Norman
Norman picture

Szia Stomi

Ha ráakadok vhol akkor jelzem neked.
Bár nem sok esélyt látok rá, ha neked sem sikerült begyűjtened ezidáig.
De hátha...
Sztem "leghamarabb" 1 donorból fog ez kikerülni. Abban is 2 van és akkor mindkettőnknek jut 1-1:)
Csak kikell várni. Az újra tekeréssel énsem szimpatizálok,bár rosszabb már úgysem lehet:)
Akkor körözzük 2en:) Én akkor lehet ki is teszem!
Szia

0

Jaca
Jaca picture
****

Sziasztok!

Az ujratekercseltetés nem megoldható? A vasat hőlégfúvóval felmelegíteni, aztán alkohollal hirtelen lehűteni, és a lakk engedni fog, szedtem már szét így nagyfrekis vasat.

Üdv: Jácint

0

stomi
stomi picture

Szia Jácint!
Az enyém nincs meg. Egy "kedves" kolléga elvitte, hogy megtekeri, azóta sem láttam. (a kollégát sem) :?

0

Sponsored links