You are here

AC/BEL API PC24 tipusú táp nem indul

9 posts / 0 new
Last post
Tónió
Tónió picture

Üdvüzlet mindenkinek!
Hozzám került ez a nem mindennapos használatra szánt tápegység, ha jól emlékszem azt mondták hogy egy "MAC" pc-be való.Mint a témában is jeleztem a táp nem indul, terhelve-rövidre zárva a zöld-fekete vezetékeket egy másodpercre indul a ventilátor, az izzó felvillan, majd le is áll.Az aki hozta elmondta hogy a tápot a pc alaplapjára csatlakoztatva is ugyan ez volt a hibajelenség.Amit eddig elkövettem, cseréltem jó pár elektrolit kondenzátort mivel az ESR értékük kritikán aluli volt.A forrasztásokat átnéztem, itt is természetesen "Rohs" forrasztási hibákat keresve de sajnos a helyzet nem változott.Rajzot nem találtam hozzá.Ötleteket várnék(esetleg egy kapcs.rajzot), talán van aki javított már ilyet, vagy ehhez hasonlót.
Köszönöm előre is az építő jellegű hozzászólásokat.
Tónió

Comments
Tónió
Tónió picture

Sziasztok!
Köszönöm a segítő szándékú hozzászólásokat.Az összes kondit leellenőriztem, a sec. oldalon természetesen néztem hogy van e zárlat de nem találtam.Érdekes ennek a tápnak a felépítése egyébként, szépen össze van zsúfolva, nem egy ny. áramköri lap van benne, ez "emeletes".A mérés sem egyszerű, ha valamit ki szeretnél forrasztani-cserélni ha jól emlékszem 6 vezetéket még pluszban ki kell forrasztani(ezekkel van össze vezetékelve a kettő panel) egyébként nem férsz hozzá az alsó áramköri laphoz sem.Kétszer már szétbontottam, sajnos a sikerélmény elmaradt mindez idáig.Először én is rossz elkókra tippeltem, de a cseréjük nem hatotta meg.
Tónió

0

formasu
formasu picture
*

Szia!
Ha egy pillanatra el akar indulni, én inkább sec. köri zárlatra gondolnék. / dióda, kondi.. /

Üdv: formasu

0

Oszi11
Oszi11 picture

Szia,

én is ezt mondanám, ha beépített táp lenne, de egy különálló tápnál nem jellemző, de ezek a hibák egy ohmmérővel gyorsan kideríthetők!
A tápfeszültségeknek adott időn belül be kell állnia a megengedett határok közé, és ezt jelezni kell a power good jellel, ha ez nem történik meg a táp leáll. Ha zárlat lenne a szekunderen csak ciceregne az egész táp. Viszont hibás kondi miatt előfordulhat, hogy nem áll be a táp és megtörténik a tiltás.

Üdv,
Oszi

0

formasu
formasu picture
*

Szia!
Ha zárlat lenne a szekunderen csak ciceregne az egész táp. Igen, jogos, de továbbra is először a sec. oldalon keresném a hibát.

Üdv: formasu

0

szuts
szuts picture

Helló!

Én zárlatoz keresnék a szekunder körben.

"Akik szeretik az ilyesmit, azok rá fognak jönni, hogy ez olyasmi, amit szeretnek." - A. Lincoln

udv.:szuts

0

Oszi11
Oszi11 picture

Szia,

itt IC hibát mondtak erre az indulgatásra!

Üdv,
Oszi

0

Tónió
Tónió picture

Szia Oszi!
Megnéztem az általad talált linket, sajnos a magyar nyelven kívül(néha az is nehezen megy :hmmm: ) ennek a lefordítása is nehezen menne.A kérdésem az hogy milyen-melyik Ic-t emlegetik?
Kösz előre is.
Tónió

0

Oszi11
Oszi11 picture

Szia,

Azt írják a táp +5V és +12V kimeneteit figyeli "WeltTrend 7515" ként emlegetik, valami SMD IC. Őszintén szólva ez a típus nekem nem mond semmit és a neten se találtam semmit róla!

Üdv,
Oszi

0

Sponsored links