You are here

Érdemes e használt lcd tvt venni

20 posts / 0 new
Last post
marosi
marosi picture

Szevasztok
Felajánlottak egy FUNAY lcd tvt eladásra,ne kérdezzétek hogy pontoson milyen a tipusa,mert nem néztem meg.
3éves,nincs benne dvbt,semmi hiba nincs a kijelzőn,olyan50 ezerbe kerülne átszámolva forintra,szépen mutat.
Nem tudom mit szóltk hozzá,lényegében azért tetszik mert jó nagy a kijelzője,már észrevettem sajnos,hogy már a kissebb képernyőre erősen öszpontositanom kell.

Comments
marosi
marosi picture

Szevasztok
Köszönöm a hozzászólásotokat,meggyőztetek.
Maradok a jól bevált PHILIPS eimnél,és az LG nél.

0

uniman
uniman picture
***

Hello, Marosi.

Ez olyan kérdés, mint ha azt kérdezném: Érdemes-e "zsákbamacskát" venni a bucsuban?...

Üdv.: uniman

0

marosi
marosi picture

Szia uniman
Hát igy is mondhatjuk.

0

formasu
formasu picture
*

Szia!
Legalább azt ide írhattad volna, hogy hány "-os? Ez még biztosan nem LED-es. Én egy ilyen 3 évesért, ha 82 cm-es, akkor már nem adnék 50-et, persze nem tudom, nálatok mennyiért lehetne venni, mondjuk egy újat? Nálunk újat, garival 80 körül adják, ebből számolj!

Üdv: formasu

0

marosi
marosi picture

Szevas formasu
Köszi,nem irtam a méretet,mert azt sem tudom,de kb van82 es.
Nem ledes az tuti.Ugye olvasgatok itt hogy ilyen kábel leválik a kijelzőről,meg ez az ,azért gondoltam ez már legalább bevált, de a másikoldalról meg,használódnak a háttér világitás csövei ,meg az elkók,nemtudom,elég sok rosszat lehet hallani a most öszerakott gépekről.Van egy ezeréves FUNAY videóm ami a mai napig müködik,azt is használtan hoztam jugóból valamikor nagyon régen.

0

Jimmy
Jimmy picture

Szia!

Hát csodákat mindenesetre nem kell várni ezektől a gépektől, hogy hosszú évekig elmennek mint ahogy a CRT-k, azt meg pláne nem.
Jópár "lapos" megfordult már a kezeim közt, mindegyiknek van gyenge pontja, van aminek sajna csak az van. :(
A régebbi gépeket olcsóbb, könnyebb talán javíttatni, legalábbis amit tapasztalok, az újabbak egyre inkább a fogyasztói társadalomnak készülnek, még silányabb minőségű alkatrészekkel, és csupán "pár évnyi" üzemre gyártva, szinte hallani hogy ketyeg bennük a visszaszámláló óra. :)
Persze most ez a trendi, ezt kell szeretni, avagy nem szeretni. :)

Üdv,
Jimmy

0

marosi
marosi picture

Szevasz jimmy
Köszönöm a hozzászólásodat hát sajnos ez elég szomoru,mert igencsak nehéz öszerakni a pénzt,aztán meg lesz egy mutatós szobadisz a lakásban.Ez még akváriumnak se jó :)

0

Buhera01
Buhera01 picture
*****

Szia Tibi!

Azt írod, "nincs benne dvbt". Mintha régebben meg olyat is írtál volna, hogy a magyar adókat szoktad nézni. E két dolog tudatában sem venném meg, mert egyszer majdcsak átállnak a digitális adásra. (Bár addig még lehet a kukában végzi az a TV, mert annyit halogatják.)
Az az 50 ezres ár sem tűnik túl vonzónak, főleg annak a tudatában, hogy sok LCD TV 3 éves kor körül kezd haldokolni. Szóval szerintem jól gondold meg...
Formasu jól mondja! Képátló centinként kb ezer Ft nálunk egy új, garanciás LCD, és az "mindent tud".

Üdv: Laci

0

marosi
marosi picture

Szia Laci
Már irtam régebben vettem Triax beltérit,az már megvan oldva,megyen semmi gond vele.
Na akkor ez azt jelenti,három év mulva egy uj tv hez már közelebb kel hogy huzzam a kukát?Ez bizony elég siralmas hejzet,van egy tizen valahány éves LG-m még most is olyan mint ujkorában,még nemkellet hozzá se nyulni,meg két 66 centis Philipsem,most azokat nézük,szépen mennek,gondoltam ujjitok egy kicsit,de akkor lehet hogy mégsem.

0

kolya61
kolya61 picture

Szia !
"gondoltam ujjitok egy kicsit," :lol:
Akkor jó lesz , ha rászoksz a piára :D !
Ha még nem néztél LCD-n , mondjuk meccset, vagy F-1-et, akkor először látogass meg valakit , aki "dicséri".

Üdv! Miki.

0

formasu
formasu picture
*

Szia!
A véleményem az is, hogy LCD-t nem vennék, ezt elfelejtettem írni. Ha ez már olyan "öreg", hogy a DVBT is hiányzik még, akkor szerintem "felejtős", és drága! Ne hasonlítsd a régi Funai-hoz, ezt már máshol, és másképpen készítették! Ha szerencséd lenne, talán még két évet is nézhetnéd, vagy ki tudja?

Üdv: formasu

0

marosi
marosi picture

Szia Miki
A focit utálom a F1 et még megnézem ha van időm rá,de ezt ahogy elnézegettem tetszik,de most már nem is tudom mitévő legyek.

0

kolya61
kolya61 picture

Szia Tibi!
Jóvanna , ne kapd fel a sarat :D !
Csak azért írtam ilyen műsort, mert a cristall még lassú a luminoforokhoz képest !
A CRT csövek fényt adó pixeleinek anyagába , utánvilágítást javító anyagokat kevernek, hogy ne legyen annyira zavaró az 50 Hz villogás. A folyékony kristály meg olyan lassú, hogy az LCD TV-k paramétereihez oda kell írni a "válaszidő"-t , hogy el tudd dönteni melyiktől nem lesz hányingered.
Eredj közelebb a képhez és akkor figyeld a minőségét, amikor mozgó kép van, nem DVD-ről , vagy studió beszélgetésnél . Ha studiókép, vagy mozgókép van, akkor figyeld a szájat, szemet, szemöldököt , vagy a hajat , ha látod a hajszálakat, akkor hazudsz magadnak :D , vagy rossz a szemed .

Üdv! Miki.

0

scorpyo
scorpyo picture

Szia!

Megnéztem közelről a tv-m figyelem a hosszú hajat, és valóban nem látom a hajszálakat,olyan elmosódott, de amint megáll a kép már sokkal jobban előtünnek a részletek. Pedig nekem CRT-m van. Lehet nem is az LCD hibája az ilyen jelenség LCD-n.

0

kolya61
kolya61 picture

Szia !
A CRT-n ki lehet kapcsolni a digitális kép és zaj javítást DNR-t, főleg ha 100 Hz-s . Philips , Grundig , Sony , Telefunken előszeretettel rakta a digi-s chassisokba .Kapcsolj ki minden extrát .... :D

Üdv! Miki.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia Miki!

"akkor figyeld a szájat, szemet, szemöldököt"
Te is arra gondolsz, amikor csak picit mozog a feje, de a szeme-szája orra ott marad egyhelyben? Ezt még a Panasonicon is szoknom kellett, de pár év után fel sem tűnik :) Forma1-nél nekem az a csúcs, mikor felveszem DVD-reLP-ben analóg jelről, és utána olyan, mintha számítógépen játszanám visszafogott grafikával, hogy ne terhelje a gépet :)

Egyébként ha már 50 ezer megvan, érdemes a hiányzó összeget hitelre felvenni, 6-10 hónapos, kamatmentesre. Néha még kezelési költséget se számolnak fel, és egy kis plusz pénzért még plusz garanciát is vállalnak.

Üdv: Jácint

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
"Ha studiókép, vagy mozgókép van, akkor figyeld a szájat, szemet, szemöldököt , vagy a hajat , ha látod a hajszálakat, akkor hazudsz magadnak , vagy rossz a szemed ."
Azért ezzel vitatkoznék.. Igaz létező jelenség amire utaltál, de csak "minőség" kérdése és persze jelforrásé.

Üdv, Z.

0

kolya61
kolya61 picture

Szia !
Jaaa ! Itt pedig minőségről beszélünk : "funai" :lol: !
Főleg ha nincs HD jelünk ...

Üdv! Miki.

0

Attee
Attee picture
*

Üdv!

Ezt mindenkinek magának kell eldönteni, de tény, hogy

- Ez a Funai már nem az a Funai (de ide be lehetne írni bármilyen márkát)
- Ezek a TV-k már úgy készülnek, hogy 2-3 évet bírjanak ki, többet lehetőleg ne, így rákényszerítik a "kevésbé igényes" vevőket is, hogy mindig megvegyék a legújabbat (közben meg az E-hulladék mennyisége gigászi méreteket ölt...)
- Alkatrész már újkorukban sem beszerezhető hozzájuk
- Nem tudnak kiforrni, olyan gyors a termékváltás (ez mondjuk különösen igaz a smartphone-okra, és tabletekre...)
-A legtöbb felhasználó ki sem tudja használni az extra funkciókat (FullHD, 3D, sokan még a DVB-T-t sem (DVB-C-vel meg még mindig kevés rendelkezik), stb.)
- Sokkal sérülékenyebbek (kisgyerek hozzávágja a fakockáját, a CRT-nek meg sem kottyan, az LCD-nek vége...)
- A képminőség nagyon sok modellnél enyhén szólva hagy némi kívánnivalót maga után...
És még sorolhatnám...

Előnye:
-Nagyobb képátló lehet, ugyanakkor jóval kissebb helyigény
-Trendi

Szóval én is csak javítom ezeket a vackokat, vágyni nem vágyok rájuk. Használni egy régi Grundig CRT-t (még echte dájcs, nem török szutyvadék) használok.

0

Sponsored links