You are here

Csinár hűtő nem indul el

11 posts / 0 new
Last post
rittzo
rittzo picture

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni Tőletek. Édesapámnak van egy Lillmar hűtője /adattábla a képen/, ami elromlott és szeretné ha jó lenne, mert ragaszkodik hozzá.
Hiba: Bedugás után bekapcsol, kb: 5-10mp ideig megy, majd a "kapcsoló" bimetál felizzik és kikapcsol. /kép/ A motoron 60 Ohm-48 Ohm-12 Ohm értékeket mértem. /Kép/ Ezek az értékek jók?
Javítható ez a hűtő még?

Rittzo

"(olyan fórum téma megnevezést/elnevezést válassz, ami beszédes, minél pontosabban illeszkedik arra, amivel kapcsolatban írsz. pl: ORION LCD PT26S chassis 17MB12-2 nem indul )
Az pl. nem elég, hogy "LG RE" vagy "Cuccok!!!", illetve hasonló, vagy érdektelen információt tartalmazó cím!"

Comments
rittzo
rittzo picture

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a segítségét. A motor elindul csak leáll.
Szétszedtem az elektromágneses indító relét, kipucoltam, érintkezőket megtisztítottam. Visszatéve Kb fél napot ment majd hiba ugyan az.
Most megyek venni egy MPV25 indító relét, szerintem avval jó lesz.

Üdv:
Rittzo

0

kolya61
kolya61 picture

Szia Rittzo!
Be kellene kötni a hálózatba egy Amper-mérőt .
Akkor pontosan meg tudod állapítani, hol a hiba és mi a hiba.
Manapság már nem nagyon vannak ilyen nagy teljesítményű kompresszorok.
Az elektromágneses indítórelé lehetőleg pontosan annyi Amperes legyen mint ami benne volt, mert ha nem annyi A-nél fog kioldani, akkor biztosan kifüstöl a motor.

Üdv! Miki.

File csatolás: 

0

lapatnet
lapatnet picture
*

Üdvözlet !

Az MPV relével kb 3-4 napot fog menni. Sajnos ennek a motornak valószínű kikopott a csapágyzása azért áll meg. De inkább most ne legyen igazam.

0

deneskar
deneskar picture

Szia Rittzo!
Csatlakozom Attee kérdéséhez. Ha netán csak próbálkozik indulni, de nem indul, akkor a kolegák jól leírták a lehetőségeket. De van még egy hibalehetőség. Mivel a tekercsek metematikailag jónak tűnő értéket mutatnak.( persze ettől még bármi is lehet) Mégpedig hogy szerencsétlen módon legutóbb úgy állt meg holtponton a kompresszor, hogy nem tud elindulni. A saját kétajtós hűtőm is így járt kb 4 éve. Úgy javítottam meg hogy az indítás pillanatában, amikor a fő és a segédtekercs is dolgozik (én nyomógombot tettem rá) egy megfelelő súlyú kalapáccsal megütöttem a kompresszor házát. Persze nem szétvertem!! A harmadik ütésre indult, és azóta is tökéletesen megy. Gyorsnak kell lenni. Nem biztos, hogy ez a gond, de végső ötletnek jó. ( Azért szorult meg, mert elkoszolódott a kondenzátor, és túlnyomásos lett a rendszer) Sok sikert!
Üdv. Karesz

0

marosi
marosi picture

Szevasz rittzo
Ha jó az ajtó gumitömitése,és nem rozsdás a lemez,érdemes megcsináltatni szerintem,még mindig olcsóbb mint egy uj -papir szart venni.

0

Attee
Attee picture
*

Üdv!

Azért a jó kis fekvőkompresszoros szaratovokat még nem előzte meg tartósságban :)

0

Attee
Attee picture
*

Üdv!

Elindul, vagy csak próbál indulni?

Ha elindul, előfordulhat, hogy csak fennakadt az indítórelé érintkezője, és állandóan megy a segédfázistekercs. Ha nem indul, csak erőlködik (búg), akkor viszont lehet, hogy nem zár a relé érintkezője. Ha a relé rendben van, akkor kompresszor kuka. Innentől kezdve sok értelme nincs megcsináltatni. Komprit még ha tudsz is bele, (mondjuk teszem azt, régi lehelből) azt bele is kell tenni. Ehhez hűtős szaktudás és szerszámok, illetve hűtőközeg kell.

Esetleg volt már rá példa, hogy egy erős ütéstől a szorult kompri elindult, bár ha így is van, annak nem jósolnék hosszú időt...

0

kolya61
kolya61 picture

Szia !
Ez nem Lillmar, hanem CSINÁR , alias ЧИНАР КШ-240Л .

Meg kell nézned, van-e segédfázis indítás. Ugyan ilyen a tünet , ha nem tud elindulni . Van rajta egy elektromágneses indítórelé, ezt sasold meg , szétszedhető, szokott beégni, rúgó összetörni. Ha van indítás , látszik és hallatszik az elektromágnes munkája, akkor sajnos meghótt a kompresszor.Ezeknek a gépeknek csak ez a hibájuk.
Sajnos ez menetzárlat és kompresszort kell cserélni benne.

Üdv! Miki.

0

rittzo
rittzo picture

Szia!

Köszi az infót a nevét már ki is javítottam. :-)
A többit meg átnézem.

Üdv: Rittzo

0

Istvan78
Istvan78 picture

Szia!

Ez 100% tekercs zárlat....
Ennek reszeltek.
Üdv István

0

Sponsored links