You are here

Goclever TABI71 töltés

9 posts / 0 new
Last post
attila2010
attila2010 picture

Sziasztok! A fent említett táblagép azt írja ki hogy fel van töltve közben 1mA sincs az akuban, mondanom sem kell hogy kapcsolási rajz ilyesmi nem létezik, legalábbis nem találtam. A saját töltőről gond nélkül működik valamint ha kiveszem az aksit és feltöltöm akkor is működik csak éppen nem tölt. A válaszokat előre is köszönöm.

Comments
attila2010
attila2010 picture

Most ott tartok hogy sikerült életet lehelni a cuccba de csak akkor töltődik ha be van kapcsolva, ha kikapcsolom leáll a töltés is. Bármilyen ötletet szívesen fogadok, köszi.

0

Oszi11
Oszi11 picture

Szia,

nézd meg a töltőjét, hogy névleges áramon is le tudja-e adni a névleges feszültséget! A másik, ha az akku feszültsége töltés közben eléri a 4,1-4,2V-ot az elektronika le fogja kapcsolni a töltést! Ha az akku kezd tönkremenni idő előtt eléri ezt a határt és nem tudod feltölteni!

Üdv,
Oszi

0

attila2010
attila2010 picture

Az akkuba egy gramm áram sincs de azt írja hogy tele van és nem is tölti mert megmértem műszerrel, az akku 100% hogy jó.De még szép hogy nem tölti ha úgy érzékeli hogy full tele van.

0

Oszi11
Oszi11 picture

Szia,

mérj akkufeszültséget! Ha 4,1V fölött van nem fogja tölteni! Az okot kell megkeresni, miért nem tölt! Az hogy a töltőről működik a gép még nem jelenti azt, hogy a töltéshez is elég áramot tud leadni!

Üdv,
Oszi

0

attila2010
attila2010 picture

Az akkufeszültség 0V, de találtam a lapon egy olyan üvegszerű alkatrészt aminél azt írja hogy D9 viszont egyik oldalra sem vezet, vajon milyen dejóda lehet az.Valahog igy: néz ki.

0

Oszi11
Oszi11 picture

Szia,

a 0V az nagyon rossz, a Li-po akkut 3V alá kisütve tönkre megy! Szokott a cella kivezetésén lenni egy kis panel ami védi az akkut, ezt érdemes megnézni.
Az alkatrész az valószínűleg dióda, csak, hogy milyen? Ha az akkuval sorban van akkor valamilyen Schottky-dióda. Egy kép lehet segítene!

Üdv,
Oszi

0

attila2010
attila2010 picture

Sajnos a dióda jó, elkezdte tölteni az akkut majd hirtelen megszakadt (rá volt kötve a műszer), aztán már megint nem tölti, ma meguntam majd holnap újrakezdem.

0

Solac46
Solac46 picture

Szia!
Nagyon lemerült akksit, sokszor csak hosszú idő múlva kezdi tölteni a töltő!
Próbáltad sokáig rajtahagyni?
Üdv:Laci.

0

Sponsored links