You are here

Domotec MS 2993 autorádio hangolási hiba.

4 posts / 0 new
Last post
dddemeter
dddemeter picture

Sziasztok!Tanácsotokra lenne szükségem a fent emlitett auto rádioval kapcsolatban ,a problémám a következö :Ez az autorádiot egy ismerösöm szó szerint ki akarta dobni az autobol mivel sok bosszuságot okozott neki ,mert nem akart müködni egyáltalán .Amikor kivettük az autobol , és külsö traforol táplálva probáltuk akkor szépen müködött.Igy aztán ujra visszatettük az autoba ,ahol"természetesen" ujra nem müködött ,igy nekem maradt .Érdekes modon egy darabig nagyon jol ment ,aztán valami történt és,most csak 200 khz es lépésekkel lehet végighangolni a rádiosávon.Amig jol müködött addig 50 khz lépésekben lehetett hangolni .most viszont pldául 87.5mhz röl egy lépésben 87.7 mhz re ugrik ,és vannak bizonyos nyomogombok amik nem is müködnek egyáltalán .Valami DSB 3013 százlábu van benne .Azokon a frekiken amire be lehet hangolni normálisan müködik nagyon érzékeny rádiocska szeretném megmenteni a kukátol ha egy mod lessz rá .Sajnos csak ezt a képet találtam a neten rola !A következö gombok müködnek:UP,DN,BND ,MUTE,LOUD, ST/MO, PWR. Nem müködnek :SEK , SEL,CLK ,AS/PS,nyomogombok.Remélem elöbb-utóbb akad olyan aki találkozott ezzel a "csodamasinával" is. Hogyan fogjak hozzá a hibakereséshez bármilyen tipp jol jönne....?

File attachment: 
Comments
sanyika45
sanyika45 picture

Üdv!

Ez nem hiba, tulajdonság. Valamilyen menüponttal vagy gombkombinációval sikerült átkapcsolni USA szabványra. Meg kell keresni hogyan lehet visszakapcsolni.

sanyika45

0

dddemeter
dddemeter picture

Szia!Sajnos nem tudok a menübe sem belemenni a SEC vagy a SEL gombok valamelyikével lehettett balans ,hangszin elsö-hátsó hangszóró ,stb állitási funkciokat elérni de most halottak ezek a gombok nem reagálnak semmire.Nem hiszem hogy ez az amerikai szabvány olyan lenne hogy nem engedi állitani sem az elsö hátsó hangszórókat sem az automata keresést, sem a hangszint .....:-) vagy mégis.....?????

0

dddemeter
dddemeter picture

Szia köszi a meglátásodat de valami baja csak kell legyen mert a SEC gomb benyomásakor semmi nem történik . A CLOCK gomb megnyomásakor se történik semmi .pedig máskor az órát szokta mutatni ....

0