You are here

Philips 28PT4454 L6.3 készenlét nem stabil

9 posts / 0 new
Last post
ELKO4
ELKO4 picture

Sziasztok,

beesett ide egy Philips. Működik szépen, csak amikor távirányítóval kikapcsolom, akkor egy ideig még mintha indulni akarna a sorvég, pulzál, és a fény is villog a cső közepén. Néhány perc után ezt fokozatosan abbahagyja. 3425 és 7421 alkatrészeket kicseréltem, a többit csak mértem, de jónak találtam. A panel alját átforrasztgattam, meglazult forrasztás kizárva.
A két sortáp szűrő kondit is cseréltem, megelőzendő a meglepetéseket.

Mi lehet még?

Tamás

Comments
ELKO4
ELKO4 picture

Sziasztok,

kész a TV. A táptrafó 9V ágának meneteit megtoldottam 2 menettel.... (hihetetlen...)

Üdv.

Tamás

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Csak neked új, mert ez a sassziscsalád egyik típushibája!
Megoldásként elfogadott a sorvégtáp megemelése néhány volttal a névleges fölé, amikor a többi tápfeszültség is megemelkedik kissé, és így stabillá válik a stby 5,2V is. Ezt a csatolmányt már sokadszor teszem föl ide.

Üdv:
Fülesmester

0

ELKO4
ELKO4 picture

Üdv,

olvastam már erről, de a hiba megtévesztő volt több okból.
Egyrészt a hibajelenség első látásra nem az 5V instabil mivoltára utalt. Az általam eddig 5V hibával javított készülékek normál működés közben is produkáltak hibajelenségeket.

Másrészt amikor mégis ez került gyanúba, próbálkoztam a 150V kismértékű emelésével, 155 Volt fölé nem mertem menni, és ott még nem volt jó. Ezért ezt a hibalehetőséget elvetettem. Csak több kör és méricskélés után próbálkoztam mégis ezzel, egyébiránt az ötletet éppen ebből a csatolmányból vettem. Nem ez az első és egyetlen probléma ami nekem új, feltételezem hogy mindenkinek új volt amikor először találkozott vele.

Üdv.

Tamás

0

ELKO4
ELKO4 picture

Futottam vele egy kört.
Sortáp stabil 150 Volt. Ha távszabályzóval kapcsolom ki, akkor pulzálva indulgat a sora, a készenléti 5 V betápja (9-10V) 6-8 Volt között ingadozik, ebből következően távszabályzóval csak úgy tudom visszakapcsolni ha áramtalanítom. Menet közben vagy áramtalanítás után megvan a stabil 9 ill. 10 Volt.

Kicsit vallattam a táp primer oldalát, kicseréltem a 3507, 3509 alkatrészeket, hiba maradt.
Őszintén szólva kifogytam az ötletekből, a 1502 biztosíték helyén 1A értékű van, de próbára rövidre zártam, akkor is leesik készenlétre kapcsoláskor.

Majd holnap...

Üdv.

Tamás

0

ELKO4
ELKO4 picture

A 1502, 2514, 7505, 2511 alkatrészeket kicseréltem. Nincs is baj az 5 Volttal, amíg ki nem kapcsolom távirányítóval. Viszont ha kikapcsolom, akkor a 9 (10) V 6-8,5V között ingadozik. Sortáp szépen áll 150 Volton. Őszintén szólva nem volt még ilyen hibám...

Üdv.

Tamás

0

ELKO4
ELKO4 picture

Közben molyolok rajta, az 5420 induktivitás elég hervadtnak tűnik. Ezt mindenképpen kicserélem.

Üdv.

Tamás

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Tipp: Tr7505 (BC337/40) és áramköri elemei

Üdv:
Fülesmester

0

ELKO4
ELKO4 picture

Már egyszer lett javítva az 5 V rész, de alighanem megint ott lesz a baj.

Üdv.

Tamás

0

Sponsored links