You are here

Számítógép "gyorsfagyása". Megoldva!

16 posts / 0 new
Last post
belfi
belfi picture

Sziasztok!
Hoztak egy PC-t azzal a hibával hogy állandóan lefagy. Rögtön memóriára gyanakodtam de a MEM teszt 86 1. passzig lefut aztán az is lefagy de hibát nem ír ki.Alaplap Asrock G31M-VS2. RAM 1GB Kingmax DDR2.A RAM-ot másik gépben tesztelve jónak tűnik (idő hiányában csak 4.Pass-ig engedtem de nem mutatott hibát). Viszont a csere RAM a beteg gépben az első kör 50%-ánál lefagyott és valami halkan kattant.Ismét bekapcsolva ,már nem mutatott hibát,de csak a 3. körig engedtem ezt is.Most az eredeti RAM van a gépben, és 1:06' fut. A jelenség állítólag a nyáron kezdődött a nagy melegben. Néztem a procit de nem melegedett túl.Valami ötlet?
Üdv belfi!

Mot fagyott le 1:18'.3,98 körig jutott el.

Comments
belfi
belfi picture

Sziasztok!

Először is szeretném megköszöni a segítő tanácsokat. Igaz, javarészt én is azokra a lépésekre gondoltam mint ti de így legalább biztos nem maradt ki semmi.

A hiba oka végül is egy PCI x16 videó kártya volt.A kártya nélkül minden működik tökéletesen.Az is igaz hogy én a PCI videokarit nem számoltam bővítésként és ez meg is vezetett.Azért volt ilyen nehéz a kiderítése mert a kártya egy darabig normálisan működött majd egy idő múlva valamelyik kondi (gondolom amelyik a nyári meleg miatt kiszáradt)elkezdett rakoncátlankodni, így RAM hibára utaló jeleket produkált.
Még egyszer köszi mindenkinek.

Üdv belfi!

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia!

Össze foglalom azokat amiket én szoktam átnézni.

Táp, alaplap kondik, fesz mérés. Foglalatok kontakt hibája, kábelek kontakt hibája, sérülése (80 eres idén nem látszik, de attól még sérült lehet és bármit okozhat. Sata kábelekből a zárnélküliek szintén.). Hűtők, az egész gép porosodása.

Tesztelni a legkevesebb bővítő kártyával, meghajtők nélkül szoktam. Ha van alaplapi VGA akkor azzal. A Bios reset szintén fontos. Sajnos az ilyen hibák kiderítése időt rabló.

Mostanában nem nyúkáltak bele a gépbe? Bővítés memo, vga csere?

Helló!

0

belfi
belfi picture

Szia!

Többé kevésbé nálam is így működik de nem feltétlen ebben a sorrendben.
Van alaplapi VGA most azzal megy.Azon kívül hogy levették az oldalát meg kapott egyet a tetejére, nem nyúltak bele amit el is hiszek.(Nem olyan bátrak).
Üdv belfi!

0

sebaj_tobias
sebaj_tobias picture

Szia!

Proci belső cache hiba? Másik procival teszt?
Vagy proci foglalat "kontakthibás" forrasztás?
Proci és a hidak tápját szkóppal nézted?
Alaplapi kiegészítő egységeket próbáltad letiltani, és így memtest?

Személy szerint valamelyik alaplapi tápra gondolnék elsősorban ha nem a tápegysége a hibás.

0

belfi
belfi picture

Szia!

Nem ott is minden rendben.Hogy mi volt a hiba beírom első hozzászólásként.

Üdv belfi!

0

formasu
formasu picture
*

Szia!
Én levenném a bordát a prociról, letisztítanám, új zsírt tennék oda. Kifújnám az egész gépet, tápot, majd vissza a proci hűtőt. Ventilátorát is ellenőrizném a tápnak, és a gépnek is, és utána a Memória teszt, több órán keresztül.
Vagy túlmelegedés, vagy táp hibára gondolok, de a memória hiba sem kizárt.

Üdv: formasu

0

belfi
belfi picture

Szia!

Mind a kettőn túl vagyok.Próbáltam másik táppal semmi változás.Leszedtem a hűtőket (Proci ,északi-déli híd)újra kentem, semmi változás.Déli híd külön hűtés semmi változás.A semmi változás az azt jelenti hogy ideig óráig megy de végül mindig lefagy.Most kivettem a videó kártyát és az alaplapit próbálom hátha az szívat.Aztán jön a többi periféria.Jelen állapot szerint nem lehet biztosra menni hogy mi a hiba.

0

nyaki
nyaki picture

Az a halk kattanás a vinyóé volt. Nem lehetetlen, hogy haldoklik és sajnos az alaplap BIOS-ába beleszólhat, különösen, ha aktivizálva van a S.M.A.R.T..

Az élet nem is bonyolult, csak azzá teszik!!!!!!

0

belfi
belfi picture

Szia!

A MEM teszt DOS-ban fut, nem használja a vinyót,de gondoltam rá én is,hogy lekapom az IDE kábelt meg a tápot,de csak sorjában lehet csinálni mert akkor nme tudom meg a hiba okát.Így viszont rengeteg idő és energia megy pocsékba.

Üdv belfi!

0

fega72
fega72 picture

Szia!
En meg kiegeszitenem annyival, hogy az osszes kondit atneznem az alaplapon es a tapban is.
Udv:
Gabor

0

belfi
belfi picture

Hali!

Cirka 1 éves a deszka és láthatóan nincs kondi hibája sem a tápnak sem a lapnak.

Üdv belfi!

0

fega72
fega72 picture

Hello!
Csak egy otlet: a BIOS-t alap allappotra allitsd vissza, ha meg nem tetted meg. (hatha elnyomkodtak valamit)
Udv:
Gabor

0

formasu
formasu picture
*

Szia!
Szerintem, ha Bios hiba lenne, akkor esetleg el sem indulna, de nem egy óra múlva fagyna le!

Üdv: formasu

0

fega72
fega72 picture

Szia!
Nem Bios hibara gondoltam, hanem arra, hogy a felhasznalo megprobalja a legtobbet kihozni a gepebol, ezert mondjuk kicsit megemeli a processzor orajelet, feszultseget, memoria idoziteseket elallitja, stb, stb...
Ilyenkor - ha nem tul brutalis mertekben tortenik a tuning ugyanugy elindul a rendszer, de a tulporgetes miatt instabilla valhat es ebbol konnyen lehet fagyas. (Akar egy nap mulva is) Erre jo a megoldas amit javasoltam, alap ertekek visszaallitasa.
Udv:
Gabor

0

belfi
belfi picture

Szia!

Mikor kivettem az alaplapot ,előtte kivettem az elemet is,így automatikusan alapra áll minden.A BIOS beállításokat megnéztem ,mert telepítéskor be kellett állítani a meghajtót,minden fontos beállítás "AUTO" ra volt állítva.

Üdv belfi!

0

Sponsored links