You are here

DAEWOO DRH-8435 merevlemezes DVD íróba lehet más méretű vincsesztert tenni?

6 posts / 0 new
Last post
Cormyus
Cormyus picture

Sziasztok!
Vettem bagóért egy hibás-hiányos műszaki pakkot a vaternyán.Volt köztük ez a fent említett felvevő kissé kibelezve is(vinyó-DVD komplett egység hiány).Már akkor meglepődtem amikor egyáltalán elindult,akkor meg pláne mikor egy itthon talált formára-csatlakozásra beleillő DVD-író,olvasó egységgel elkezdett tökéletesen működni. Most ott tartok hogy LIDL-ös univerzális távval tökéletesen kezelhető,és ami benne van mind hibátlanul működik ráadásul magyar menü is leledzik benne(cd-dvd olvasás-írás,usb,hdmi stb).Most az érdekelne hogy a benne lévő merevlemez csatlakozóra lényeges mit teszek? Bele próbáltam egy kéznél leledző 6GB-os vinyót,azt felismerte ha a jumpert "cable select" módba tettem de formázásra azonnal lefagyott... :).Aztán ami még használaton kívül volt egy 40GB-ost próbáltam bele(amiről tudtam hogy kb 0%-os a sentinel szerint),elkezdte formázni de 99%-nál csak kaparászott majd kiírta "formázás sikertelen".
Eredetileg 250GB-os volt benne.Gyárilag láttam szerelik 80assal és 160assal is.
Na végre az igazi kérdés:
Elképzelhető hogy egy jóállapotú merevlemezt(40GB vagy a fölött)leformázzon és használjon mindenféle hókusz-pókusz nélkül?(gondolok itt az Xbox-oknál előforduló herce-hurcára). Egyenlőre csak olyan lemezek vannak itthon amiken telepített rendszer van vészhelyzetre,nem akarnám feleslegesen formázgatni őket.
Köszönöm a válaszokat!

Comments
Piteee
Piteee picture

Hello!

Tapasztalatom szerint két dologra kell ügyelni: van 1 felső határa a vinyó méretének,ha túl nagy nem fogja felismerni a készülék és arra hogy ne legyen túl nagy a vinyó áramfelvétele.Ha ezek stimmelnek,számítógéppel formázd a megfelelő fájlrendszerre és szaladnia kell!Az adatokat szerepelni szoktak a készülék leírásába!

Üdv.

0

CodeKiller
CodeKiller picture

Üdv,

"40GB-ost próbáltam bele(amiről tudtam hogy kb 0%-os a sentinel szerint),elkezdte formázni de 99%-nál csak kaparászott majd kiírta "formázás sikertelen"."

Ha a sentinel szerint 0%-os, miért csodálkozol rajta, hogy nem lehet formázni? :)

Mivel felkínálja a formázást, ezért 99.9999%, hogy a hdd-n nincs firmware-maradvány (egyébként nem indulna el a gép ugyebár). Jumper-ekkel, kábelekkel, és egyéb meghajtókkal kellene kísérletezni.

üdv,
ck

0

Solac46
Solac46 picture

Szia!
Lehet más HDD-t is bele tenni!
Üdv:Laci.

0

Cormyus
Cormyus picture

Cormyus
Szia!
Köszönöm,először attól tartottam hogy valamit majd variálni kell a HDD gyökér könyvtárában,de ezek szerint majd simán leformázza és ennyi.
Köszi még egyszer!
Üdv!

0

Solac46
Solac46 picture

Szia!
Nagyon szívesen, máskor is! :beer:
Üdv:Laci.

0