You are here

AMD Phenom x4 965 be processzor láb visszaforrasztás házilag, Letört 1 db.(Zárható)

49 posts / 0 new
Last post
Dew
Dew picture

Sziasztok!A segítségeteket kérném!Vettem egy procit ,de sajnos az egyik lába hiányzik (eltört)lehetséges a megforrasztása?SAjna nem tudom összerakni a gépemet addig:SJavításban esetleg tud nekem valaki segíteni , a láb sincs meg,de azt tudnék szerezni!Találkozott már valaki ilyen problémával?Várom válaszotokat,segítségeteket!Köszönöm!Üdv:PEti

Update :Fóiával együtt szakadt kai aláb ,viszont prime teszten is végigfutott stabialn hiba nélkül megy a proci egyedűl a turbo coret kell kikapcsolni!

Comments
Dew
Dew picture

Sziasztok !Update végső!Fóiával együtt szakadt kai aláb ,viszont prime teszten is végigfutott stabialn hiba nélkül megy a proci egyedűl a turbo coret kell kikapcsolni!

0

formasu
formasu picture
*

Szia!
Én úgy hagynám, és nem nyúlnék hozzá! Így is működik, gyakorlatilag nem hiányzik ez a láb.

Üdv: formasu

0

Dew
Dew picture

Szia!Így használom tegnap óta burntest és még 2 progi lefuttatva lefuttatva hiba nélkül jó lesz ez így is:)

0

Dew
Dew picture

Szemrevételeztem a processort középtájban van a hiányzó láb viszont ,ahogy látom forfüllel együtt szakadt ki az eladó álltal "javítható" láb!

0

Shizo
Shizo picture
**

Szia Dev!
En mar cineztem Duron lábát Salamonnal SMD tuhegyu cinezovel. Megfogsz egy ellenallast (1/6W) es egyszeruen odacinezed a lábát, aztan levagod méretre. Nagyitoval 478-ast is meglehet cinezni.
Csak aztan ne nagyon probalgasd ki-be rakni a foglalatba, eleg csak egyszer ha bement es nem bantani.

0

Dew
Dew picture

Szia!lehet 2 emberes lesz mert gyári lábat szeretnék belerakni,ma már 4 féle procit hoztam mindegyiknek más a lábhossza,majd azért egy vastagságot is nézek,hogy passzoljon aztán abból átrakom,még azon morfondíroztam ,hogyha túl vastag lenne a pákahegy vagy ne adj isten a közepén van a hiba aprocinak,akkor egy lyukas hegyet kicsit átszabok ,solomonok elég tömörek,megpróbálom vékonyra lefaragni,ha sikerűl:D aztán meglátjuk mire megyek vele!

0

Kari
Kari picture
*****

Hallo Dew!
Forrasztas elött megeri felhajtani egy pohar sört_nem vicc!-kedvezöen nyugtatja a kezed rezgeset-motorikajat! :-)
Kari

0

Dew
Dew picture

Sziasztok Mindenki:)Holnap látom csak meg a proci állapotát,ha hazaérek ,saját gépbe fog menni!Modosítok picit ,mert egy phenom II x6 1090T proci ,ami működik csak egy láb hiányzik ami a turbo coret vezérli( a nélkül is megy de a 100% ra törekszem),nem tudom középen van -e vagy szélen ,ha középen az elég gáz lenne, de ott egyszerűbb ténylegesen az ellenállás lábat berakni,persze ragaszkodom a gyári megoldásokhoz azért szereztem egy másik rossz procit ,amiből ha lehet átrakom a lábat!Holnap vagy szombaton rakom is fel a képet és a megoldást,remélem sikerrel járok!Köszönöm az eddigi tanácsokat ,hozzászólásokat!

0

Kari
Kari picture
*****

Szia Dew!
Arra nagyon vigyazz, hogy a hasznalt uj -pot lab atmeröje kb 0,05mm-nel ne legyen nagyobb az eredetiknel, mert egyebkent hazavagja a foglalat hüvelyenek rugalmi kepesseget_raadasul en marcsak az elegge szükös atmerö tolerancia miatt sem hasznalnek onozott anyagot a labpotlasahoz_mert atmeröje egyenetlen, akar +0.1-2mm is lehet!
Kari

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

Annak a vékony lábnak nem hiszem, hogy tömör az anyaga, hanem inkább "cső". Legalábbis egy régebbi AMD x64-nek csőből voltak a lábai, amit "megforrasztottam" régebben.

Üdv.: uniman

0

Dew
Dew picture

Szia!Viszont bajt nem csinálok ,ha tömört kap,de átrakom a másik prociból a lábat és úgy már döfi!

0

Cormyus
Cormyus picture

Cormyus
Szia Gábor!
Lehet megoldható vele. Én azért próbálkoznék hagyományos módon.1 mm-es aludrótba akkora lyukat fúrnék(a végébe) hogy éppen belepasszoljon az új láb.Ezzel melegítve tenném a helyére(miután a láb végét és a helyét is ónnal befuttattam).Ha a forrasztás szilárdul az alucső lehúzható.A drótot akár hagyományos páka végére is tekerhetjük.Nem próbáltam még,de "elvileg" működhet. :)
Üdv!

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Inkább injekciós tűvel lehetne megpróbálni, azt nem nedvesíti a forrasz anyag (elvileg).

0

kattila
kattila picture

Szia
Ezt a modszert erdemes lenne kiprobalni,1mm-es aludrotba?

0

fega72
fega72 picture

Szia!
Tetszik ez a kreativ hozzaallas! Emberek kepesek orakat eltolteni azzal, hogy megideologizaljak, miert nem lehet megcsinalni, pedig annyi ido alatt akar mar el is felejthetnek. Orulok, hogy itt vannak a kivetelek ez alol :)
Igy vagy ugy, de biztosan megoldhato az a lab potlas - kivancsian varom a fejlemenyeket/kepeket a muveletrol!

0

nyaki
nyaki picture

És ehhez mit szólsz?
:idea: Egy tolómérővel és egy gombostű segítségével megállapítani a felfekvési és a koppanási pont közötti távolságot, majd egy darab acélosabb, ónozott pl. 1N4148 diófa lábát méretre vágva betenni a foglalatba, majd a proci kitört lába helyére egy apró ragasztópötty az említett anyagból, nagyító alatt és a procit betéve a helyére, de nem reteszelve, lesúlyozva hagyni, hogy megszáradjon a ragasztó. Ha hosszabb lenne a ragasztás után a láb, akkor egy műszerész oldalcsípővel igazítani lehet rajta finoman.
...még nem próbáltam, de ez lenne az első, amit kipróbálnék. :hmmm:

Az élet nem is bonyolult, csak azzá teszik!!!!!!

0

Kari
Kari picture
*****

Szia nyaki!
Ennel a ragacsnal lassan a csere proci is olcsobb lehet, raadasul mègha hütöben is tarolod; altalaban max. 1 ev utan szemetre valok...
Kari

0

Dew
Dew picture

Hát igen ,ezt a verziót azért vetettem el ,mert utána a többi vagy beleszáradna vagy vagy :)Meg az ára ,ami nekenm nem jött be:)

0

attila2010
attila2010 picture

Nem annak szántam de ha nem muszáj minek kockáztatni? Pc javítóknál melózom már nem 1 Phenom működött tökéletesen letörött lábbal.

0

Dew
Dew picture

Működik és hibátlan csak a turbo core ami nem megy ,de nagy valószínüséggel nem is fog ,mert ahogy látom ,most értem haza,és a forrfüllel együtt van kiszakadva a tulaj álltal "Javítható" láb!

0

attila2010
attila2010 picture

Akkor meg felejtős, amúgy tuning esetén úgy is le kell tiltani a turbót, és azt a Phenomot érdemes meghúzni.

0

Dew
Dew picture

igen !mindneki ezt mondja,amúgy azt nem tudom az epu használat se megy emiatt vajon? 4 ghz en ketyegtek a magok hiba nélkül!

0

attila2010
attila2010 picture

A Gigabyte EPU-ra gondolsz?

0

Cormyus
Cormyus picture

Cormyus
Szia!
"A videon a szélső lábakat forrasztotta. Kíváncsi lennék a láberdő közepén hogy tud forrasztani?"
Én meg arra lennék kiváncsi,valaki hogyan tudna letörni egyetlen lábat egy láberdő közepében(legfeljebb kiszakítani lehet). Persze előfordulhat. :)
Maradjunk objektívek,a sérülések szinte mindig a külső lábakat érik,ha nyomódásból,ha rossz behelyezésből adódnak akkor is.
Üdv!

0

jbussh
jbussh picture

Üdv!

Ügyes emberek mindig is voltak-vannak-lesznek.
Ha megnézed egy AMD 64 bites proci (kivéve S754) alját, akkor láthatod, hogy vannak a lábak közt eltérő méretű üres területek. Láttam már olyant, hogy valaki 90 vagy 180 fokkal elforgatva próbálta behelyezni a foglalatba a CPU-t, és így bizony a láberdő belső részéből sikerült egy darab lábat letörni.

0

Cormyus
Cormyus picture

Cormyus
Sziasztok!
Nem értem miért kell ezen annyit rugózni.A videóból kiderül,hogy simán forrasztható.Én mindenképpen emellett maradnék(egy hibás proci lábát kölcsönvéve) és nem alkalmaznék oda szorításos módszert az tuti. Ki tudja éppen mekkora áramot közvetít az említett láb,lehet pár nap vagy hét és a gép "érthetetlen" módon váratlanul fagyogatni kezd. Ez számomra nem tartozik a szakmunka kategóriába.
Üdv! Laci

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia!

A videon a szélső lábakat forrasztotta. Kíváncsi lennék a láberdő közepén hogy tud forrasztani?

0

greatman
greatman picture

Szia!

Hidd el az sem probléma, csak nem jellemző, hogy belül törnek ki lábak. Azt bánom, hogy nem videóztam le, mikor egy LGA775 foglalatban kellett az összekuszált rugós lábakat helyrerakni, meg pótolni. De az is megoldható, és meg is lett oldva...

0

szati77
szati77 picture

belül általában tápok vannak és kivül meg az io-k, azért is irtam korábban hogy simán kiprobálmám ahogy van.

0

attila2010
attila2010 picture

Meg lehet nézni a netten az AM3 pinout-ot is de ha mindenképpen el akarja baltázni hat hajrá.

0

Dew
Dew picture

szeretem ezeket a leépítő kommenteket:)

0

fega72
fega72 picture

Szia! Laberdo kozepen a forro levegos forrasztas kivalo megoldas lehet - szerintem. Persze csak ha nem pattogatott kukoricat csinalsz a procibol :)
Udv:
Gabor

0

Cormyus
Cormyus picture

Cormyus
Szia Gábor!
Hát persze,de gondolod a többi forrasztott lábat elkerüli a levegő? Vagy azok is lepattognak...(a videó szerint minden láb forrasztva van) :)

0

fega72
fega72 picture

Szia Cormyus!
Ha nem olommentes forrasztoont hasznalsz (mondjuk en pasztaval probalkoznek pl. ilyennel) akkor elkepzelheto, de ha megfelelo anyaggal probalkozol a megfelelo homersekleten, akkor a tobbi lab marad a helyen. (Persze termeszetesen nem a hagyomanyos holegfuvo a megoldas)
Bar, ha leforrasztod mindet akkor szepen sorban egyesevel visszarakhatod es mind epp a szelso lesz mikor forrasztod :)
Udv:
Gabor

0

Kari
Kari picture
*****

Haho!
Az tuti, hogy nem az alltala emlitett 1mm-es pakaval, de jo folyasztoszer alkalmazasaval, 0,3-0,5mm-es csuccsal -nomeg nagyito/mikroszkop szerüvel- mar sikered lehet.
Kari

0

szati77
szati77 picture

Én a helyedben megpróbálnám úgy ahogy van betenni egy alaplapba

0

greatman
greatman picture

0

Dew
Dew picture

szia!köszi ,köszi,meglesem!

0

Piteee
Piteee picture

Szia!

Én már forrasztottam vissza 478-as intel proci lábát,ha méretben nem kisebb,megoldható!

Üdv.

0

Dew
Dew picture

Sziasztok!Utánajártam időközben egy srác segített nekem aki ezzel foglalkozik,ő a láb helyére speciális rugalams jól vezető anyagot használ,nem tudom mi a neve,és ezüst tartalmú ónnal forrasztja,Szerencsére sikerűlt beszereznem egy hibás procit ,ami gyárilag aranyozott lábú,solomon kerámiahegyes pákával fogok megpróbálkozni,1mm es a páka hegye,viszotn sima 0,5 ös ónnal ,persze először gyakorlok a hibás procin aztán ha jól megy a dolog pénteken neki is tudok állni!Nem tudom kit menynire érdekel ,de megosztoma tapasztalatokat ,sőt ötleteket várok!

0

attila2010
attila2010 picture

A prociknak rengeteg lába van ami egyszerűen csak a testre van drótozva és ha letörik még működik a proci, nézd meg az AM3 pinout rajzot a netten és kiderül mire szolgál a letört láb, lehet hogy feleslegesen szenvednél és még az is benne van hogy a többi láb is megsérül.

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Hali!

Esetleg fordítva? A folalatba téve egy ládnak való?

0

formasu
formasu picture
*

Szia!
"Esetleg fordítva? A folalatba téve egy ládnak való?" Ez mi akart lenni? A hozzászólásaid után sokszor gondot érzek értelmi képességemről! Esetleg....

Üdv: formasu

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Tisztelt Mérnök úr!

Gondolom a személyeskedést és a sértegetést is a főiskolán tanítják.

0

Kari
Kari picture
*****

Szervusz Boldogblog!
Nem all szandekomben veletlenül sem sertegetnem-bar nem nekem cimezted; az idezett reszböl tenylegesen nem volt erthetö; maximum ertelmezhetö (kisebb-nagyobb valoszinüsithetöseggel), hogy mit szerettel volna irni. Ennek persze megvan a felreerthetösegi sansza (tudom, mert sajna neha en is igy cselekszem), sztem ezert szandekozott Formasu is a nyugodtabb-valamelyest nem elkapkodott beirasokra csabitani :yes: ...
Kari

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Hali!

Már gyógyítottam meg így 478 procit. Egy vékony drótot berle a foglalatba és a proci hozzá szorul, érintkezik. Persze birizgálni nem szabad, mert kevéssé rugózik az a láb pótlék. De ez már régen volt. Akkoriban a 478 procik drágák voltak.

Nem baj, ha nem hiszed-hiszitek el. Elég, ha én tudom, hogy igaz.

0

Kari
Kari picture
*****

Hali BB!
Senki nem allitotta, hogy nem hiszi el, plane ha a foglalat aljaban nèmi kis elasztikus rugozasrol is sikerült gondoskodnod_ asszem ezt szeretted volna a targyalt mondatban sugallni_ de az is igaz; mint irod is, hogy "nem szabad a procit bizgatni"_nem okvetlen lehetseges a hetköznapi behatasoknak köszönhetöen, jo adag szerencset is igemnyel ami a tartosssagot illesse. Tovabbi eredmenyesseget!
Kari

0

Cormyus
Cormyus picture

Cormyus
Szia!
Szerintem lehetséges,de egy fénykép jól jönne a sérült lábról hogy konkrét tanácsot tudjunk adni.
Üdv!

0

Sponsored links