You are here

piros a képernyő /FUJITSU SIEMENS XE19-1 modell L9ZA/ -- megoldva (lezárva)

10 posts / 0 new
Last post
bazsi_m
bazsi_m picture

Sziasztok!

Segitséget kérnék a cimben emlitett monitor javitásához.
Nem kapcsolt be, újrakondiztam a tápot. Bekapcsolt.

Viszont a képernyőt megszálta az ördög, szinei iszonyatosan pirosba húznak. A szinenkénti eltolással sem lehet beállitani, -- pedig igy használták több kevesebb sikerrel...
Újrakondiztam a vezérlő panelt, újraforrasztottam a scalert és a környező alkatrészeket, a vga csatit, de nem változott semmi.
Próbáltam 2 külön gépen 2 külön kábellel.

Viszont! A menüje rendesen jelenik meg.

Találkoztatok már ilyen hibajelenséggel? Mit lehetne még tenni?

köszönöm,
Balázs

Megoldás: 24lc16bi sn csere

Comments
Cormyus
Cormyus picture

Cormyus
Sziasztok!
Elnézést hogy ide írok,de nem akartam új topikot nyitni.Nekem van egy SAMSUNG MJ17VS monitorom és dettó ugyan ez a baja.Menü tökéletes,de a kép erősen vöröses. Szervíz menübe belépést valaki tud esetleg?
Üdv!

Nyiss új topikot. Amikor valaki Samsugot fog keresni, miből gondolod, hogy "FUJITSU SIEMENS XE19-1"-ben meg fogja találni.
A topikot ideiglenesen fagyasztom!

0

isti03
isti03 picture

Sziasztok. Van nekem ithon elfekvőbe egy hasonló monitorom. Eddigi nyomozásom szerint nem a 24lc16 a hibás hanem a Pm25LV010. Ha jól tudom ebben van a monitor szoftvere. Na most én ezt az alkatrészt újra cseréltem. És azóta nem indul a monitor. Valaki tudna nekem érthető választ írni hogy mit kéne csinálnom a monitorral. Sokmindent olvastam de sajnos nem kaptam érthető választ. Köszönöm.

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia!

Kezd el az ic lábait egyenként pöckölni! Ha jó a pöckölési sorrended, akkor bele tudod pöcikélni a programot!De komolyan! Hol a progi? Ez maszk programozott vagy a felhasználónak (aki most te vagy) kell bele tölteni a progit?

0

sasa11
sasa11 picture
*

Szia isti03 !
Szoftver nélkül akarod indítani ?
Az új Pm25LV010 ben mi van ?
Szép napot mindenkinek !

Padra Sándor
Alias :sasa11

0

isti03
isti03 picture

A Pm25LV010 az egy flashrom. Én úgy tudom hogy (legalábbis ezt mondták) hogy beépítés előtt valami programot kell bele írni. De hogy micsodát azt nem tudom. Építettem hozzá egy kis áramkört, A PC felismeri COM porton keresztül. Van egy Ponyprog nevű szoftver ezzel kéne írni bele valamit. csak nem tudom hogy mit. És hogy ez az egész hogyan működik. A 24lc16b üressen megy bele.

0

pleso
pleso picture

Nem szükséges kicserélni csak be kell lépni a szerviz menübe és ott kiválasztani az AUTO COLOUR 1-t!
A szerviz menübe való belépés: kikapcsolt állapotba AUTO gomb nyomva tartás majd bekapcsolás, led narancssárgán világít majd MENU gomb és ott az F2 (factory) részen található.

0

drtapfesz
drtapfesz picture

Ki kell nullázni a 24c16 vagy mekkora eepromot benne . Úgy ismered fel ,hogy sip8 és egy sor lába (5-8) közösre van kötve.
Üresnek kell lennie és jó lesz. :-)

0

bazsi_m
bazsi_m picture

Szia.

Köszi a gyors választ.
Vettem bele egy újat (24lc16bi sn) és teljesen jó lett. :)

0

Attee
Attee picture
*

Üdv!

Factory reset általában elég neki. :)

0

Sponsored links