You are here

Eladó Frekvenciamérő 0-1300MHz ig ( rendelhető).

6 posts / 0 new
Last post
simonsen
simonsen picture

Üdvözletem mindenkinek!

Eladó egy általam tervezett és gyártott programozható univerzális miniatűr frekvenciamérő készülék kék-fehér LCD kijelzővel a logót igény szerint programozom MAX 6 karakterig lehetséges.

A termék linkje a korábbi verziókról itt látható http://dualbandcounter.atw.hu/

A panelt most is újra terveztem mivel a készülék a gyári paraméterekkel szemben még 1296MHzen is stabilan mérte a frekvenciát az MB501L.

A készüléknek két bemenete van 0-60 MHz a másik 10-1300 MHz, a tesztelések során a 2. bemeneten képes volt mérni 1,600 KHz et is.

Mindkét csatorna bemeneti impedanciája TTL jel bevitelénél 100 ohm.

Most új szoftverrel van felszerelve és így egy teljes értékű rádió skála is!

A készülék mindenféle környezetben működik legyen az 1:10 vagy 1:32 , 1:64 , 1:128 as osztás arány a készülék menüjében beállíthatók.

Lehetőség van IF programozásra is 1- 1000Mhz ig minden beírható.

Evvel nem létezik olyan KF amit nem lehetne használni rádió skálának.

A készülék kb 25-30mA fogyaszt 9 voltos elemről.

A készülék ára 10.000-HUF előre utalással.

Korlátlan mennyiségben tudok gyártani és jelenleg 1db van készleten.

( A készülék újra van tervezve egy osztállyal jobb minőségű bemeneti prescalert kapott MC12080 mérési tartománya nem változott és a gyártása és tesztelése folyamatban van).

Az igényeket simonsen@citromail.hu lehet beadni és jelentkezési sorrendben teljesítem.

Maradok Tisztelettel Simonsen!

Comments
simonsen
simonsen picture

Üdv mindenkinek!

Tovább fejlesztettem a készüléket.

-50dBm től már mérő képes. 10Hz to 60MHz típusnál teszteltem.

Amint lesz 1,2Ghz es változat azt is átalakítom.

Üdvözlettel simonsen!

0

josef.48
josef.48 picture
*

Szia Simonsen !
Idézek a soraidból ; Bemeneti érzékenységet nem tudok tesztelni de a magasabb mérési tartományban mutat fals szórt frekvenciát a nyitott bemenetnél.( ha rövidrezárod is mutatt) Ahoz hogy megértsed egy kicsit idöben visszafelé kell lépnem.Az elöosztód az a szintétizátoros tv (majd sat) tunnerokhoz lett kifejlesztvetve .A követelmény tölük az volt hogy olcsó kis fogyasztású legyen,átfogja a müködési tartományt ,illeszkedjen a szintétizátor többi fokozataihóz .Mivel az oscilátor legkissebb frekvenciája az pár tiz Mhz volt, ugy a fejlesztés is ettöl a frekv.kezdödött.Az osztóban használt osztó cellák eltérnek a hagyományos osztókban használtaktól,cella párokat alkalmaznak,a kapcsolást még gyürüs számolónak is nevezik stb..A lényeg az hogy ezek bemenö jel nélkül is billegnek ,kimenetükön negyszögjelek jelennek meg amelyet az f.méröd kijelez. F.méröben elöször amatörök alkalmazták.A gyári ha ilyen elöosztót alkalmaz a bemenetére detektort tesz , kijelzés céljából ,mert a számolás megy kis jelnél is(vagy jel nélkül) de tévesen. Az elöosztók a tunnerekben közvetlen az osc.melett lettek elhelyezve ,ezért a jel bemenetük is ehez lett kialakitva.Ezért külön elöosztó szondákba szokták beszerelni ,hogy a mérendö pl. osc. közelébe tehesd.Nem helyesen lezárt mérö kábel is téves méréshez vezethet.Mivel forumba hirdeted ,gondoltam megemlitem. Üdv.Jóska

0

l.pozsgai
l.pozsgai picture

Üdv!
Ez kifejezetten digitális "rádióskálának" készült? Mert úgy tűnik!
Üdv Pozsgai

0

l.pozsgai
l.pozsgai picture

Üdv! A berendezés érzékenységéről kérnék tájékoztatást!
Hogy viselkedik különböző hullámformák környezetében?
Egy sematikus ábrát kérnék, a két bemenőfokozatról.A bemenő impedancia is érdekelne! Lehetséges-e egzakt, illetve nagy impedanciás mérés? Ez PIC alapú eszköz? Üdv Pozsgai

0

simonsen
simonsen picture

Szia kedves I.Pozsgai!

Dokumentációt még nem sikerült készítenem mert az a nyák tervező nem tud olyat az EAGLE-t meg nem tudom használni,hogy egy rajzot csináljak vele más meg nincs.

A bemenetek paralel diódákkal vannak védve.

PIC16F84A val készült ez az alapja.

A képen látható 0-60MHZ en 10Hz a kijelzés pontossága.
10-1100 MHz ig 100 Hz.

Mind két bemeneten 100 nF és 100R van sorba kötve a paralel diódákig.
Bemeneti érzékenységet nem tudok tesztelni de a magasabb mérési tartományban mutat fals szórt frekvenciát a nyitott bemenetnél.

Üdv Simonsen!

0