You are here

Elektromos fütés kialakítás templomban

24 posts / 0 new
Last post
marosi
marosi picture

Szevasztok
Ma kaptam egy felkérést egy templom befütésére,elektromos árammal,mivel a gázt nagyon drágán adja az álam.
Persze hogy ne is legyen drága illetve hogy jó is legyen.
Elsőre én az inverteres lég kondira gondoltam,de ez kilőve mert drága.Na most vagy elektromos konvektorok,illet ve falra szerelhető hőlégfuvókra gondolok.
Ebben kérnék tanácsot ötleteket,milenne a gazdaságosabb.
A templom kivülről szigetelt,dehát mégis csak templom,elég nagy,és kőből épült.

"FONTOS! Olyan fórum téma nevet válassz, ami beszédes, minél pontosabban illeszkedik arra, amivel kapcsolatban írsz. Egy lehetséges jó elnevezés
pl: ORION LCD PT26S chassis 17MB12-2, a tápja nem indul
Az nem elég, hogy pl: "LG LCD-TV" vagy "HP laptop" és hasonlóak. Illetve érdektelen, nem releváns információt se tartalmazzon a cím!
A helytelenül elnevezett topik felfüggesztésre, majd 48 óra után törlésre kerül! Felfüggesztett állapotban nem tudnak mások addig hozzászólni, amíg ki nem javítod a címet.
A hibás cím utólagos javítása (48 órán belül) a "Szerkesztés" fülre kattintva végezhető el."

Comments
Edmundson
Edmundson picture
*

Szia!

Egyrészt az áram drágább mint a gáz. Másrészt, ha a gáznak egész nap égnie kell, akkor a villanyfűtésnek is mennie kell. Lehet, hogy a kupolába már 60 fok lesz, de a padon ülve akkor is fázni fognak. Ha oldalt vannak a hősugárzók. akkor azt nem mise előtt 1 órával, hanem két nappal előtte be kell kapcsolni. Egy jó megoldás lenne, ha a padok elé (ahol a lábak vannak) egy rácsos vájatot alakítasz ki és abba helyezed el az elektromos fűtést, persze úgy, hogy a havas csizmákból se csorogjon bele a víz. Azt elég mise előtt bekapcsolni, mert a padon ülő emberek lába alól jön a meleg és elöl, hátul hőfüggöny alakul ki. Színházakban találkoztam ilyen megoldásokkal és nagyon bevált. Persze ehhez át kell alakítani a fél templomot, de csak így van értelme. Egyébként kár foglalkozni az ötlettel, mert melegebb sem lesz és drágább is lesz.

Ha ez nem megoldható, akkor a padok alá is teheted, viszont tűzbiztonság szempontjából nem előnyös, lehet, hogy nem is engedélyezik.

Üdv.

0

uniman
uniman picture
***

Hello Marosi.

Ha a gázfűtés már ki van építve akkor azt kell szeretni továbbra is, hiszen bármi más többe fog kerülni a végén. Persze, akkor te is munka nélkül maradnál... (Mifelénk a férfiak nem fáznak a fűtetlen templomban sem, persze az "előfűtés" megalapozása után sarki kricsmiben.)
Persze, ha csak a lábuk fázna, vesz mindenki egy párat, te pedig kiépíted hozzá a konnektorokat: http://www.alpenheat.com/wirelesshotsole.html?&L=5
Üdv.: uniman

0

marosi
marosi picture

Szevasz Uniman
Hát igencsak a gázt azt folyamatosan égetni kell,de villanyat nem kell bekapcsolva tartani,elég ha a mise előtt bekapcsolják.
Areformátus isten tiszteletek amugy sem tartanak sokáig.Te miez a reverendás kép rólad nemtán teis felcsaptál...

0

uniman
uniman picture
***

Hello Marosi.
Ehhez se gáz, se áram nem kell: http://bioszallito.hu/Sahara_Melegito_talpbetet-termek-190
"reverendás kép"...végülis úgy is mondhatjuk, elszegődtem egy kis munkára mellé: http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B0%D0%BD%...
De már csak két nap van hátra a szolgálatból... http://www.youtube.com/watch?v=8a8QiQiRAOA&playnext=1&list=PLEq66oigCYBT...
Üdv.: uniman

0

marosi
marosi picture

Szevasz Uniman
Hát ez azért nem semmi ezt nem gondoltam volna hogy enyire felvolt spécizve ez a film

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Sziasztok. Tulajdon képen milyen film is ez?

Vadászom Utamból Kotródj!
(Fekete István)

0

kolya61
kolya61 picture

Szia !
A villanyfűtésre , vagyis a számlára még az oltárt is el kellesz adni !
Az a hülye meleg mindig felfelé száll és a plafonon keresztül távozik, nem a falakon keresztül . Templomban a padokat fűtik , határesetként a padlót .

Üdv! Miki.

0

marosi
marosi picture

Szevasz Miki
Szerintem kitudják ők fizetni,nem kell őket félteni,csak ez most igen gyorsan kell,a pad illetve a padló fütést nem lehet kivitelezni.

0

kolya61
kolya61 picture

Szia Tibi !
Nálunk, én szereltem a padokra . Addig volt egy 3x6 kW calorifer , még ha 2 órával előtte kapcsolták be , akkor is csak 1 méterre érződött a meleg . A villanyóra majdnem lejött a falról. 25 A fölött már ipari áramot számolnak és annyiból tuti nem oldod meg, egy akkora légtér befűtését. A padokon az egész párna együtt 3 kW-t fogyaszt , de csak egyharmadát kell bekapcsolni, mert csal Karácsonykor van telt ház , olyankor meg nem számít a hideg.
De ez, csak az én véleményem ...

Üdv! Miki.

0

gadenes
gadenes picture

Valamelyik templomban olyan megoldást láttam, hogy a pad és a lábtartó alatt voltak két colos vascsövek, és ezekben voltak az elektromos fűtőbetétek. Egyszerű és strapabíró megoldás.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

üdv: mint írtam, fűtőkábel, fűtőfólia

http://www.stafeta.hu/fut.htm

Bálint

0

marosi
marosi picture

Szevasz Bálint
Olvastam a válaszodat,és köszönöm is,csak aza a gond,hogy ezt a fütőbetétet kárpitos segitségével kellene hoga beépitsem a padokba,én pedig sajnos ehez nem értek,ugyhogy szerintem valami közbünső megoldást fogok választani,de nem 100százalék,azért utána járok ennek is.

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia!

Mindenképpen a padokat, a szószéket, gyóntató fülkét és egyéb, személyek által elfoglalt helyeket fűtsd! Erre a célra a fűtő kábel és a fűtő fólia a jó megoldás. Persze csak szakszerűen szerelve, hogy ne tudjon tönkre menni, illetve balesetet okozni. Semmiképp ne akarjátok az egész templomot befűteni, mert az rettentő drága lenne és úgysem használnák.
A helyi fűtés viszont a fűtőtest fölött tartózkodó egyénnek komfort érzetet biztosít.
Egyébként a templomban nem szoktak levetkőzni a hívők.

A pap komfort érzetét az oltárba beépített hősugárzó esetlegesen egy kis légáramlattal meg spékelve lehetséges, de ahova állni szokott oda szintén egy fűtő panelt lehet tenni a padlóra egy szőnyeg alá.

Tehát először a tervezzétek mg, hogy hova is kell a meleg, utána jön az építés!

Vadászom Utamból Kotródj!
(Fekete István)

0

Hjoco
Hjoco picture

Szia!

A nagy belmagasság miatt csak a padfűtés lehet megfelelő. Nálunk (Batyk) a régi hőtárolós villany-kályhák fűtőbetéteit szerelték a padok ülőlapja alá. Én nem mertem volna mert tűzveszélyesnek találnám, de jó 10 éve gond nélkül működik.
A légbefúvásos rendszer a nagy zajszint miatt nem vállt be. A hőtárolós kályhákat felfűtöttük éjszakai kedvezményes árammal, aztán a hőt kifúvatni nem engedték mert " Nem hallunk semmit ebben a suhogásban" mondták az idős mamák...

0

jandu
jandu picture

Anno nálunk is a pad fűtés került zsőba - ha jól emlékszem, akkor 30-50W/fenék teljesítmény került szóba. Ma kaphatók padlófűtés vezekékek, több féle, teljesítmény és hossz változatban. Aránylag könnyen lehet vele dolgozni, fektetni, vezetni.
jandu.

0

marosi
marosi picture

Sevasztok
azon gondolkozom nem lehetne valahogyan az autó ülés fütését alkalmazni aerre a célra nem tudom miylen kapcsolásu,csak a lányom udvarelójának az autójában van ,és azt mondja jól melegit.

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!

Nézzél körül itt. Kaphatsz ötleteket.

Üdv! Kalex

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
Két lehetőséged van:
1. infrapaneles sugárzó fűtés
2. a korábban már említett pad- és lábfűtés (fűtőpanel vagy fűtőkábel)

Üdv! Kalex

0

marosi
marosi picture

Szevasz Kalex
Ez a pad fütés érdekelne,
de nem tudom honan lehetne beszerezni a szerelési anyyagot anyagot hozzá.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: a "mézmelegítés" oldalon írtam címet, fűtőpanel, fűtőfólia.

Bálint

0

TAKLACO
TAKLACO picture

HELLO!
Templomokban tobbnyire a padokat szokjak futeni.

UDV.:LACI

0

Attee
Attee picture
*

Üdv!

Vagy komoly légtechnikát alakítanak ki. (ez inkább az újépítésű templomokra vonatkozik, a régieknél több aggályt felvet a műemlék jelleg miatt...) Persze ez sem kevés pénz...

Mondjuk nem igazán értem, az áram miért lenne olcsóbb, mint a gáz...

Ja, bocs, nálatok igen :)

0

nagypapi
nagypapi picture

Sziasztok!
Azért a Kalex által javasolt infrapanelt nem kéne túl gyorsan elvetni.A paneleket a padokra ill. a szószékre irányítva a csóvában ülők biztosan nem fáznak.Nem okoz penészedést!A mise előtt, mielőtt jönnek a hívek, a panelek felmelegítik a padokat még mielőtt bárki ráülne,ill.felfázna!
Üdv:Endre

0

Sponsored links