You are here

Soros portra hosszabitó kábel probléma!Megoldva!

13 posts / 0 new
Last post
dddemeter
dddemeter picture

Sziasztok! Tanácsotokra lenne szükségem.
Megépitettem a lent látható PIC égetöt,amely a PC soros portjárol kellene müködjön . Megvettem a soros portra a kábelt egy üzletben és egyik végéröl levágtam a dugaszt , a másik vége megy a PC be a levágott véget be akarom forrasztani az égetö paneljébe s akkor vettem észre hogy a 7 -es RTS jelü tüskére nem csatlakozik egyik vezetö ér sem a kábel belsejében lévö 5 darab vezetö ér közül. Igy aztán ide nem tudom csatlakoztatni az égetöt.Szerintetek nem jo tipusu kábelt vettem , vagy rossz a kábel? van esetleg olyan kábeltipus a soros portra amelyikben mindegyik tüskének megvana megfelelö vezeték ér a kábel belsejében? Elöre is köszönöma segitséget mindenkinek. Tisztelettel Demeter!

File attachment: 
Comments
welding alt
welding alt picture

Szia dddemeter!

Amenyiben a közölt rajz alapján építetted meg, vedd figyelembe a rajz mellett leírtakat."Atentie!
cablul de conectare la PC va fi direct nu incrusisat"
Helyesen románul nem incrusisat, hanem incrucisat (keresztezett)

Remélem érted (pin -pinre)

Üdv! welding alt

0

dddemeter
dddemeter picture

Szia!Ma kaptam egy szerelhetö csatlakozót .és levágom a kábelen lévö eredeti dugasszt és ráforrassztom a szerelhetöre. Dugaszon meg vannak gyárilag számozva a lábak -és a kapcsolási rajzán is az égetönek igy remélem nem tévesztem össze öket.Majd jelentkezem a fejleményekkel. Üdv Demeter!

0

Inhouse
Inhouse picture
*

Szia!

Számtech üzletben, vagy PC bontóban kaphatsz ingyen régi modem kábelt, azoknak egy része szerelhető dugós és nem öntött. Ha meg tudjuk oldani, eljuttathatok egyet hozzád...

Üdv
Inhouse

0

dddemeter
dddemeter picture

Szia!Nagyon szépen köszönöm a tanácsot és a segitökészségedet de én nem Magyarhonban lakok igy elég nehéz lenne eljuttatnod hozzám a kábelt.Különben vettem egy szerelhetö csatit ma és egyszerüen ráforrasztom a kábel ereket a megfelelö pontokra és ezzel remélem megoldodik az ügy.Mindenképpen köszi neked is a tippeketÜdv Demeter!

0

Inhouse
Inhouse picture
*

Szia!

Szívesen, örülök, hogy megoldódott.

Üdv
Inhouse

0

Oszi11
Oszi11 picture

Szia,

Az valami "elvetemült" kábel lehet. 5 eres kábel általában nullmodem szokott lenni, de ahhoz kell az RTS bekötése.
A hosszabbító kábelnél pedig mind a kilencnek be kellett volna kötve lennie. Ha más nincs vegyél egy szerelhető csatit és kösd be ahogy neked kell!

http://bogpeople.com/networking/SerialComms/rs232pinouts.shtml

Itt a lap alján megtalálod a szabványos kábeleket

Üdv,
Oszi

0

dddemeter
dddemeter picture

Szia Oszi!Köszi neked is az infot egy kicsit tisztábban látom igy a dolgokat most már megoldodik az ügy legalábbis remélem no de a puding probája az evés ugyebár,,,Üdv Demeter!

0

emil
emil picture

A gyakorlati esetek 90%-ában működik az a "nullmodem" bekötés, csak ott kellenek (mert lényegesek) a csatin belüli átkötések. Ilyen eset pl ha egy telefonközpont sorosan kiadott híváslistáját távolabb szeretnék nézegetni és jelentősebb erőforrásokat igényelne 9-eres kábelt befőzni. Három (négy) pedig mindig van.
A PIC-égető esetében jobb lenne a teljes bekötést alkalmazni, ahogy OSZI mellékletében van.

Üdv: emil

0

Kari
Kari picture
*****

Szia Demeter!
A global piacon biztos van minden variacio, de hol a gond; 5=5 :-), csak mas,
a Te celodat kielegitö labkiosztasra kell a megfelelö vezetekeket forrasztanod...
Kari

0

dddemeter
dddemeter picture

Sziasztok.Igazatok van ,szerzek egy forrasszthato csatlakozóaljzatot és akkor oda forrasztom a kábel ereket ahova nekem kell.Sajnos ez a mostani csatlakozo kompakt müanyagbol van és nem szétszedhetö igy nem tudok a lábakra ráforrasztani ,Köszi szépen a tippeket ÜDV Mindkettötöknek.

0

szati77
szati77 picture

Roline kábelt is vehetsz azok be vannak kötve rendesen. Ipari mérlegekhez használom.

0

dddemeter
dddemeter picture

Sziasztok!Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a közremüködését , sikerült elkészitenem a kábelt a régi gyári kábel csatlakozó müanyag burkolatát nagyjábol sértetlenül tudtam lehámozni a csatlakozó tüskékröl és beforrassztottam ugy ahogy nekem kellet.Az IC prog nevü programmal sikerült is felprogramozni a pikket legalábbis a program azt irta ki a végén hogy a komponens sikeresen átment az ellenörzési teszten.Igy már csak a végleges áramköri teszt van hátra.Nagyon örülök neki mert ez volt az elsö égetöm és az elsö égetésem. Mégegyszer nagyon köszi , üdv mindenkinek Demeter!

0

Sponsored links