You are here

SAMSUNG K55A 100Hz sassz. - belassult rajta minden adás. Miért?

7 posts / 0 new
Last post
BLLaci
BLLaci picture

Sziasztok!

Fenti TV a fenti hibát produkálja. Ebben lakik az a 100Hz-es modul, amin a CXA2165Q szokott rosszalkodni. Most meg lassan változik a képtartalom. Mintha valami videós trükk lenne. Láttatok már ilyesmit?

Előre is köszi!

Üdv:Laci

Comments
Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Átíródott az EEPROM. A szervizmenübe belépve javítható.

Csatolmány 6. hibaeset.

Üdv:
Fülesmester

File csatolás: 

0

BLLaci
BLLaci picture

Szia!

Köszönöm a segítséget. Kész

További szép napot!

Laci

0

Furmany
Furmany picture

Hello!
csak az a kérdés mitöl irodott át, nekem is van egy ilyen tv-s kuncsaftom már visszaállitottam vagy 3x de valamiért mindig átirodott. eepromot is cserértem trafo nem csattog panel átforrasztva stb.

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Sziasztok!

Én azt tapasztaltam, hogy nem egy esemény következtében romlik így el, hanem az ismétlődő kiváltó okok minden alkalommal egyet léptetnek az opció biteken fölfelé. Egy lépés még nem okozna észrevehető hibát, de amikor 255-ről egyet fölfelé lépve 0-ra ugrik, az már drasztikus változást okoz. Ezért szerintem célszerű az értékeket 255 helyett valahova 220-230 közé beállítani, mert ekkor még van hová lépegetnie.

A kiváltó okok rendkívül változatosak lehetnek. Bármi okozhat ilyet, ami képes szikrázást okozni. Például rejtett forrasztási hibák, a képcső belső kisülései, a sortrafó és környéke, a hálózati kontaktusok bizonytalansága, a hálózati kapcsoló (amit a reklámok hatására manapság előszeretettel kapcsolgatnak), az EUROSCART üzem közbeni bedugása, de a műszálas pulóver levétele után a kezelő által történő tasztgomb nyomogatás is. Egyes készülékek műanyag kávája és a belső fém alkatrészek között is átugorhat egy-egy szikra.

Üdv:
Fülesmester

0

Kari
Kari picture
*****

Szia!
Pedig alighanem valahonnet tranzienseket kap a tapra/vezetekeire, persze jöhet(ne) kivülröl is, de valoszinüsithetöbb a sajat haztartasa. Probald meg a nagyfeszt hordozo reszeket alaposan megtisztitani, s esetleg sötetben vizslatni...
Kari

0

Oszi11
Oszi11 picture

Sziasztok,

az eeprom tápkivezetéseire közvetlenül érdemes egy 100nF-os kondenzátort forrasztani ez a legtöbb ajánlásban szerepel! Néha lemarad, néha túl távolra kerül az IC-től, de természetesen meg is hibásodhat!

Üdv,
Oszi

0