You are here

Sagem ITD91BS HD DVB-T vevő készülék memória hiba

15 posts / 0 new
Last post
johnny0004
johnny0004 picture

Üdv! Az lenne a problémám, hogy van a családban egy Sagem ITD91BS HD DVB-T vevő készülék, amely minden kikapcsolás, akár készenlét utáni visszakapcsolás után elfelejti az RTL Klub, és a TV2 csatornát, a többi adó benne marad. Ha újra futtatom a keresést megtalálja, ha kikapcsolom megint semmi.
Valaki tudna segíteni mi lehet ilyenkor? Köszönöm!

Egészítsd ki a címet!!

"FONTOS! Olyan fórum téma nevet válassz, ami beszédes, minél pontosabban illeszkedik arra, amivel kapcsolatban írsz. Egy lehetséges jó elnevezés
pl: ORION LCD PT26S chassis 17MB12-2, a tápja nem indul
Az nem elég, hogy pl: "LG LCD-TV" vagy "HP laptop" és hasonlóak. Illetve érdektelen, nem releváns információt se tartalmazzon a cím!
A helytelenül elnevezett topik felfüggesztésre, majd 48 óra után törlésre kerül! Felfüggesztett állapotban nem tudnak mások addig hozzászólni, amíg ki nem javítod a címet.
A hibás cím utólagos javítása (48 órán belül) a "Szerkesztés" fülre kattintva végezhető el."

Comments
johnny0004
johnny0004 picture

Nos emberek! Kipróbáltam a vevőt, tökéletes a jel minden szuper, viszont ahogy csak stand by-ba teszem, vagy áramtalanítom eltűnik az Rtl Klub, és a TV2, azaz írja, hogy ott van ha odakapcsolok, és bejön teletext is, de kép-hang nincs, a többi adó megy rendesen. Na ilyenkor mi lehet a hiba, a memória?

0

Oszi11
Oszi11 picture

Szia,

a túl tökéletes jelerősség sem mindig jó! Túl nagy jelnél előfordul túlvezérlődés esetleg interferencia (szellemkép persze digitálisnál nem látszik de rontja a minőséget) Érdemes egy csillapítót is beszerezni és azzal is kipróbálni van-e optimális beállítás!

http://www.betacom.hu/csatlakozo-adapter-aljzat/szabalyozhato-csillapito...

Üdv,
Oszi

0

Oszi11
Oszi11 picture

Szia,

megpróbálnék egy teljes gyári visszaállítást és ezután kerestetném meg a csatornákat! Ha LCN (szolgáltató általi csatorna számozás) funkció is van benne akkor azt ki kellene kapcsolni keresés előtt!

Üdv,
Oszi

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
A pontos kérdésfeltevés, már fél siker. Milyen vételi viszonyok vannak? Kábel, földi, MinDig, műhold? Hol vannak az elfelejtődő csatornák? A sáv elején, végén, VHF, UHF?
Hogy várod a megoldásokat, ha a kérdést sem teszed fel egyértelműen?

Üdv! Kalex

0

johnny0004
johnny0004 picture

Üdv! Elolvastad a kérdésem, mert akkor nem írnál feleslegesen? Szinte minden válasz ott van :-)

0

johnny0004
johnny0004 picture

A DVB-T-ből gondoltam egyértelmű, hogy a földi digitális vételről van szó (még mi lehetne?). A sáv elején lévő két adó tűnik el RTL, és TV2 (gondoltam a profik rögtön tudják ez hol helyezkedik el a digitális földi sugárzásban). Igen nem fogalmaztam túl precízen. Ha kéritek leírom a pontos frekvenciát is.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

üdv: sehol sincs a sáv elején, midenhol a "C" sávban van,csak a bekapcsolt LCN miatt teszi oda.
A frekvencia.hu-n megtalálod vételi hely szerint a frekvenciákat.
Megnézted , hány százalékon áll a térerő és minőség?

Bálint

0

Kumi
Kumi picture

Sziasztok!
Azt tapasztaltam, hogy a régebbi (az MPEG-4 bevezetésekor behozott, pl TRIAX TR-500) DVB-T vevő érzékenyebb, mint a jelenleg kapható (pl. TRIAX TR-41).
A műszaki adatlapokon ilyen adat sajnos nem szerepel.
A tapasztalatom szerint olyan 3-4dB különbség van a két vevő esetében, ami adott vételi körülmények között nagyon lényeges lehet.
Nemrég volt olyan esetem, amikor a régi TRIAX TR-500 DVB-T vevő adott csak kifogástalan képet és hangot (távolsági vétel).
Úgy látszik, hogy az ár csökkenésével a műszaki paraméterek is romlottak.
Kumi

0

johnny0004
johnny0004 picture

Rendben, köszönöm mindenkinek, holnap megvizsgálom alaposan amiket írtatok! Aztán leírom.

0

lapatnet
lapatnet picture
*

Üdvözlet!

Bár a konkrét típust nem ism,erem de más készüléknél már találkoztam olyannal, hogy a keresés után "csatornalista mentése" menűt kellet futtatni mert különben a megtalált adókat csak kikapcsolásig tárolta.

0

johnny0004
johnny0004 picture

Aha köszönöm, na ezt megnézem, de elvileg ebben megmarad mind, csak az rtl és a tv2 tűnik el a lista elejéről, illetve azt hiszem ki is íja a nevüket de nincs kép, hang, aztán újra hangolásra megint jó. Ilyet még nem láttam.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

üdv: a jelzett két csatornát akkor sem rögzíti, ha kevés a térerő azokon a frekiken.
Az információban hány százalékot mutat a térerő és minőség ezeken a csatornákon?
60%-nál igencsak billeg.

Bálint

0

johnny0004
johnny0004 picture

Köszönöm a választ, megnézem, szüleimnél van a páciens. Tehát van olyan, hogy hangolásra bejön szépen, de nem rögzíti a kicsi térerő miatt? Na lehet csak ennyi a gond, erre nem is gondoltunk, mert nem volt vele eddig gond, és én a készülék hibára gondoltam egyből. Viszont van olyan, hogy bekapcsolásra a csatorna nevet kiírja, hogy pl. RTL, de se kép se hang? Tehát gyenge a jel, ezért nem menti el, de megjegyzi, hogy mi volt ott?

0

johnny0004
johnny0004 picture

Csak egy elméleti kérdés: ha tegyük fel jó a jel erősség, meg minden ideális, és akkor is elfelejti a két adót, ilyen létezhet, találkoztatok ilyennel?

0

Sponsored links