You are here

macbook bios belépés módja .megoldva.

12 posts / 0 new
Last post
APUJKA
APUJKA picture

udv! macbook a1181 tipusu book-ra szeretnek megtudni bios billentyuparacsot. ha valaki tudna szepen megkernem irja meg . elore is koszonom.

"FONTOS! Olyan fórum téma nevet válassz, ami beszédes, minél pontosabban illeszkedik arra, amivel kapcsolatban írsz. Egy lehetséges jó elnevezés
pl: ORION LCD PT26S chassis 17MB12-2, a tápja nem indul
Az nem elég, hogy pl: "LG LCD-TV" vagy "HP laptop" és hasonlóak. Illetve érdektelen, nem releváns információt se tartalmazzon a cím!
A helytelenül elnevezett topik felfüggesztésre, majd 48 óra után törlésre kerül! Felfüggesztett állapotban nem tudnak mások addig hozzászólni, amíg ki nem javítod a címet.
A hibás cím utólagos javítása (48 órán belül) a "Szerkesztés" fülre kattintva végezhető el."

Comments
jbussh
jbussh picture

CTRL+OPT+O+F

Nem BIOS van rajta, hanem OpenFirmware. Legalábbis a PowerMac-eken az volt. A billentyűket az indítási dallam alatt kell megnyomni és nyomva tartani, amíg az OF be nem jön.
Más kérdés, hogy - ha ez az inteles MAC-eknél létezik még egyáltalán - ez egy parancssoros felület, amelyben ismeretek nélkül nem sokat lehet kezdeni.
Ha CD-ről akarsz rendszert indítani, a dallam alatt a "C" billentyűt kell lenyomni és tartani, amíg fel nem bootol optikairól.

0

APUJKA
APUJKA picture

ezt a kombinaciot mar probalgattam de nem reagal ra. ez egy inteles mac. a kepernyo kozepen pedig egy mappa villog kerdojellel.

0

pinterkrisztian
pinterkrisztian picture

Szia!

Mit szeretnél csinálni a bios-ban?

Üdv,
Krisztián

0

APUJKA
APUJKA picture

nemtudom instalalni semmien operacios rendszerrel .

0

jbussh
jbussh picture

Lásd feenti írásom második részét.
Windows-zal (igen, a Macbook Intel procis, lehet rá Win-t rakni) vagy minimum 10.5-ös OS X-szel lehet elindítani, nomeg persze x86 architektúrás Linuxokkal.

0

APUJKA
APUJKA picture

win 7 volt rajta de nem ismerte a drivereket igy 10.7 maco-t raktam ra . ment is rendesen egy napig aztan kezdett lefagyni igy ujra akartam instalalni de mar nem boot -tolt csak egy kerdojeles mappat villogtat allandoan. de mar a windows se bootol rajta .

0

pinterkrisztian
pinterkrisztian picture

Szia!

Az A1181 és A1185-ösökre max a 10.7-es OS X-et lehet felrakni, feltéve ha Core2 proci van benne. Ha Core Duo van benne akkor csak 10.6-al próbálkozz.
Ha csak egy kérdőjel van indításnál akkor, sérült a Mac boot sectora a winchesteren.
Ezt úgy tudod javítani, hogy berakod az eredeti install CD-t majd az ALT nyomva tartása mellett a felugró menüből kiválasztod a CD-t indításhoz.
Itt vagy Disk utility vagy újratelepítés, te választásod.
Ha Windows-t szeretnél rá, akkor kell hozzá a működő OS X és legalább egy BootCamp, és innen tudod normálisan telepíteni, sőt a BootCamp meg is írja a szükséges Driver CD-t.
A Windows azért nem meg mert előbb el kellene indulnia Mac-ként hogy a Windows boot szektorát betöltse.

Próbálkozz a CD-vel, ha nem meg akkor Winchester csere és arra tedd fel.
Amúgy mennyi idős benne a Winch?

Üdv,
Krisztián

0

APUJKA
APUJKA picture

kosz a tippet az alt -l mar tudom bootolni. most mar csak azt kell megtudnom hogy miert nem lehet os x -t instalalni ra

0

lapatnet
lapatnet picture
*

0

APUJKA
APUJKA picture

nem sajnos nem reagal.

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
Itt olvasgathatsz ezekről.

Üdv! Kalex

0

Sponsored links