You are here

GB120 2.02 gázboyler ( kémény nélküli) vízkőtelenítése

9 posts / 0 new
Last post
kisosku
kisosku picture

Kérem, ha valaki tud segítsen, hogyan kell tartály vizkötelenítést végezni a fent említett gázboylerben GB120 2.02.tip

Comments
Georges
Georges picture

Üdv.
Ajánlom a foszforsav tartalmú vízkőoldókat.A vízkövet jól marja,ám kíméletesebb a sósavnál.

0

uniman
uniman picture
***

0

LACI058
LACI058 picture

Szia.
Bár ezt a tipust nem ismerem, de mint mindegyiknél, itt is elsősorban a hőcserélőt kell vízkövetleníteni. Én ki szoktam szerelni a hőcserélőt és öntök bele sósavat pl. 16%-osat. Kb. 1 percig lötyögtetem benne oda-vissza, utána kiöntöm, kiöblítem a cserélőt forró vízzel. Ezt esetleg még 1-2 alkalommal megismétlem attól függően hogy milyen trutymó jön ki a cserélőből. Mindenesetre nem szabad túlzásba vinni az időt amíg benne van a sav, mert ugye az a rézcsövet is jóízűen elfogyaszthatja. Eddig még nem volt probléma a módszerrel.
Üdv. Laci

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Sziasztok!

A sósav nem marja a rezet.

Vadászom Utamból Kotródj!
(Fekete István)

0

Transzduktor
Transzduktor picture

Szia!
Persze hogy nem marja - elméletileg. Gyakorlatilag azonban kikezdi, főleg a keményforraszokat, amelyek már nem olyan ellenállóak mint a színréz. De ha úgyis ki kellene dobni a hőcserélőt, akkor érdemes kísérletezni.

0

LACI058
LACI058 picture

Szia Pisti.
Bár sosem vártam meg amíg csak az ujjam marad meg, nem fogadnék rá hogy nem marja, mert pl. a nyák lemezről is a felesleget sósav+ pici hidrogén peroxiddal maratom le. Azonkívül volt már kollégám aki így takarította az autóhűtőt és ahol likas volt kicsit, a lik jól meghízott.
Azt ugyan nem próbálgattam hogy mit tesz a sav másként a vörös és a sárgarézzel, biztos van különbség. Én addig szoktam így mosogatni a hűtőt vagy hőcserélőt mig koszos lé jön belőle.
Üdv. Laci

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Sziasztok!

No ne má! Általános iskolai tananyag.

A sósav nem marja a vörös rezet. A sárgaréz a más téma. A kemény forrasztás az vagy sárgarézzel vagy ezüsttel készül. A sósav és hidrogénperoxid keveréke az nem sósav.... Az alumínium nem réz. Ezt a fémtelepen is megmondják. Ja és másképp néz ki. No meg az alumíniumot oldja a sósav. Azt tudtad, hogy a tömény kénsav nem marja a vasat?

Vadászom Utamból Kotródj!
(Fekete István)

0

SzBálint
SzBálint picture
****

üdv: kipróbáltad, hogyan készítesz rézkloridot?

Bálint

0

Sponsored links