You are here

sony cdx 3900r cd-s rádió nincs hang

12 posts / 0 new
Last post
cssztivi
cssztivi picture

Üdv a tanyasiaknak.
Örököltem ezt a kütyüt.Minden szépen világít, meg látszólag működik is, de hang az nem jön az ártatlanból. Vagy le van tíltva a hangrész, vagy akármi. Se rádió se cd.
A táp íc-t nem tudom hogyan kell kimérni, de nem melegszik.A proci adja a parancsokat, a végfoknál sem tudom milyen fesznnél van standby. Ami a kapcs rajzon van fesz, kimegy mindenhova.
Valami ötlet???

"FONTOS! Olyan fórum téma nevet válassz, ami beszédes, minél pontosabban illeszkedik arra, amivel kapcsolatban írsz. Egy lehetséges jó elnevezés
pl: ORION LCD PT26S chassis 17MB12-2, a tápja nem indul
Az nem elég, hogy pl: "LG LCD-TV" vagy "HP laptop" és hasonlóak. Illetve érdektelen, nem releváns információt se tartalmazzon a cím!
A helytelenül elnevezett topik felfüggesztésre, majd 48 óra után törlésre kerül! Felfüggesztett állapotban nem tudnak mások addig hozzászólni, amíg ki nem javítod a címet.
A hibás cím utólagos javítása (48 órán belül) a "Szerkesztés" fülre kattintva végezhető el."

Comments
sanyika45
sanyika45 picture

Üdv!

Megkeresed az ic-k adatlapját és ellenőrzöd, hogy adott bemenethez jó-e a kimenet. Ha nem jó, lehet hibás az ic, valami egyéb hibás a kimeneten. Ha rossz a bemenet, akkor valami előtte rossz.

sanyika45

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

Megnézted, hogy a végfok IC tuti, hogy egyben van és nincs tönkremenve? ...meg aztán van benne "electronic-volume" IC-is(TDA7402), ami rossz lehet, meg van külön RCA hangkimenete, ott is néma?
...és a "Mute" tranzisztorok is ott lógnak a jel útjában...
Üdv.: uniman

0

cssztivi
cssztivi picture

Igen.
Az igazság az hogy ki kellene forrasztani a kütyüket, hogy mérni tudjam, addig még nem jutottam, csak a lábakon a feszeket néztem meg. Valami a mute, vagy standby körön lehet mert a tunerből sem jön ki semmi, és nem keres autómatikusan.A rajzból nem derül ki hogy a standby meg a mute mikor melyik fesznél van bekapcsolva, vagy kikapcsolva.(vagy én vagyok tudatlan, béna)

0

atis76
atis76 picture

szia!

rca csatin jön ki hang?

üdv:atis

0

cssztivi
cssztivi picture

sehol nincs hang.A mute tranyókat néztem, csak a végfok elött van mute, a tunernél nincs beépítve mert ez nem tud telefont. 3900R. A telefonos az 3900T jelű

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

"Sehol sincs hang", ez úgy értendő, hogy a "electronic-volume" IC (TDA7402) bementén sincs?

Üdv.: uniman

0

cssztivi
cssztivi picture

A scóp nem lát semmit.

0

szati77
szati77 picture

Ha nem keres a tuner akkor az lesz a baj volt egy jó nagy selejtes szériája a sony nak abban az időben ahonnét ez a rádió is született. Szerintem vedd ki a tunert és neézd meg ugy a cd-t szól e.

0

cssztivi
cssztivi picture

Ok egy próbát megér.A CD egyébként megy, forog, keres, de nem talál

0

city217
city217 picture

Szia.
Ha a volume-t tekered számol, ha van a kijelzőn eq az ugrál, Mert ha ez működik akkor kellene egy táv hozzá mert mute-ban van.
Üdv

0

cssztivi
cssztivi picture

Szia
A volume számol, egyébként minden működik (a beállítások) az eq a demót mutatja. Nincs táv mert ez autórádió.

0

Sponsored links