You are here

Kenwood KRF-V4060D - Bekapcsolás után nem szól a bal oldali front. !!Probléma Megoldva!!

15 posts / 0 new
Last post
Krila
Krila picture

Üdv mindenkinek.

Adott a fentebb nevezett házimozi erőlködő.Az a gondom vele,hogy bekapcsolás után nem szól a bal oldali front,csak ha a hangerőszabályzót elkezdem tekergetni oda-vissza hirtelen.Másképp fogalmazva hirtelen adok rá hangerőt,aztán meg visszahalkítom.Ha szól és kikapcsolom,utána meg be,rögtön előjön a hibája,tehát nincs az,hogy egy idő után stb.
Viszont azt tudni kell,hogy kb tavaly szeptember óta üzemel a cuccos,előtte végfok baja volt.Az STK 443-070-es végfok ic volt elszállva.
Amúgy ha végigcsinálom ezt a tortúrát szépen ketyeg,semmi nyígja nincs,megy mindegyik része/funkciója.
Van valakinek valami tippje/megoldása,hogy ezt mi okozhatja?
Ha jól értelmezem a rajzot akkor a +5V-ot kapcsolgatom a hangerőszabályzóval a proci 53-as ill 54-es lábára.Lehetséges volna,hogy csak a kapcsolók kh-sak?
Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget.

Comments
Krila
Krila picture

No,ámbörök,tisztelt kollégák!
A hiba megoldódott,mégpedig azzal,hogy a hangszóróvédő relét kicseréltem.Konkrétan a bal-front relé-rész volt szétbarmolva - én azt csináltam meg.Eddig bírta.Tulajdonképp kicseréltem mind a 3 relét,nehogy a többinél is előjöjjön valami oxidáció,aztán szedhetem szét az egészet megint.A HQ-ban vettem hozzá reléket,nem pont olyat,de szépen teszi a dolgát.
Nagyon szépen köszönöm a hozzászólásokat és a segítséget!

0

helpme
helpme picture

Nocsak, nocsak... :)

0

Krila
Krila picture

Jólvanna,igazad volt. ;) :p
Arra gondoltam,hogy komolyabb hibája van.Hál'istennek nem.Kivezetékeltem őket,azt szebb jövőt.Mukogy van.
Köszönöm a segítséget. :bow: :bow:

0

Krila
Krila picture

Hétvégén majd nekiesek szerintem,azt majd mondom,hogy mire jutottam.
Köszönöm mindenkinek a segítséget.

0

Inhouse
Inhouse picture

Szia!

Bocs, nem írtad, és kicsit blőd, de próbáltad felcserélni a 2 oldali hangszórót? Ez olyan hangszóró tekercs hozzávezetés kezdődő megszakadás jellegű hiba... :)

Üdv
Inhouse

0

Krila
Krila picture

Nem próbáltam,de kipróbálom.Bár nem hiszek benne,de ilyenkor ugye hátrafelé kell elindulni.

0

Inhouse
Inhouse picture

Szia!

Kiderült valami?

Üdv
Inhouse

0

sanyika45
sanyika45 picture

Üdv!

Ha a többi csatornát jól szabályozza, akkor nyilván nem a jeladó a hibás. Esélyes a elektronikus volume control ic. Meg kéne szkópolni az ic előtt és után a hibás és a jó csatornát is.

sanyika45

0

Krila
Krila picture

Hát szkópom az nincs,így marad az,hogy megkeresem azt az ic-t amit mondtál.Köszönöm a segítséget.

0

sanyika45
sanyika45 picture

Nem csak szkóppal lehet ellenőrizni, bár azzal nem csak ellenőrzöl, hanem mérsz is.

Próbára felcserélheted a két végfok bemenetét (általában egy soros elkóval kezdődnek), ebből kiderül, hogy a végfok előtt (pl. hangerőszabályzó ic)vagy után (kimeneti relé) van a hiba.

Nekem van egy nagyimpedanciás fejhallgatóm (2x3000ohm), azzal szoktam a jeleket követni.

sanyika45

0

helpme
helpme picture

Szia,
esetleg a kimeneti relé házának birizgálása nem hoz eredményt?
Üdv: Dénes

0

Krila
Krila picture

Szia.
Az igazat megvallva,sérült volt az egyik (hirtelen nem tudom,hogy melyik csatorna) védőreléje,de muszájból megcsináltam.Nálunk olyat ami jó bele nem találtam,az e-bayon meg közel 10k-ért osztogatták a gyárit.Nem hiszem,hogy az lenne a ludas,mert teljesen össze van rakva a jószág,és a hangerő szabályzó rángatására indul csak be az LF.
Arra gondolok,hogy pl,ha barbár módon (pl.a készülékház ütögetésére) indulna be,akkor azt gondolnám,hogy van benne ráció a kh-ra,de így nem hiszem.Semmi fizikai behatás nem kell neki csak az amit korábban már leírtam.

0

jakyg
jakyg picture

Szia!

Pedig tipikusan a fent leírtakat szokta művelni a védelmi relé kontakt hibája, nem kell bele pont eredeti relé, át is lehet azt kábelezni, vagy még egyszerűbb, ha egy próba erejéig átkötöd egy dróttal és meglátod változik-e valami.

0

sanyika45
sanyika45 picture

Ha átkötöd, akkor ne a szokásos hangsugárzót kapcsold rá, hanem valami nem_kár_érte fajtát. Ha nincs másik hangszóród, akkor csak akkor kösd rá a szokásost, amikor a relé már meghúzott, vagy tegyél elé 5-10ohm ellenállást.

A relé elsődlegesen a hangszórót védi a be-kikapcsoláskor előforduló lengésektól, másodlagosan a végfok hibájától. De egy lengés a terhelt végfokon a végfokot is tönkreteheti!

sanyika45

0

Sponsored links