You are here

Monitorból Oszciloszkóp

14 posts / 0 new
Last post
szoke
szoke picture

Sziasztok!
Sikerült hozzájutnom egy 10 colos TFT monitorhoz. Szerintetek lehetne belőle csinálni egy alap oszcilloszkópot? Minden pozitív és negatív infó érdekel ezzel kapcsolatban.
További kellemes estét mindenkinek!

Comments
Buhera01
Buhera01 picture
*****

Szia Szoke!

Úgy 2 napja tettem fel egy linket a "Szkóp mánia, játék szkópok" fórumba.
Nézd meg, szerintem az segítene eldönteni érdemes-e vele foglalkoznod. Kapcsolási rajz, sőt nyákrajz is van, meg angol, román leírás.

Üdv: Laci

0

perlaci
perlaci picture

Utána nézek a tartalomjegyzékeknek és megnézem mely számok foglalkoztak ezzel a témával.
Üdv Laci

0

szoke
szoke picture

Szia.
Előre is köszönöm!

0

perlaci
perlaci picture

Ha kiváncsi vagy nézz utána az elektor újság 80-as éveiben. Ott emlékszem volt konkrét rajz nyák. Brutál anyag kell hozzá. De frankó. Szerintem időmilliomosoknak vagy tanulóknak ideális fejlesztési feladat megépíteni. Azért azt ne feledjük, hogy a szkóp elektronsugár sebessége állítható míg a monitoré adott. Ez alapban meghatározza a kirajzolható freki felső határát. Azóta biztosan van digitális változat ami memóriára dolgozik és akkor már nem jön elő ez a gond, mert mint egy tárolós szók úgy üzemel. Azért egy 17" lcd meghajtva gyönyörű látvány lehet. Nézhetnék milyen szőrös a 230V a konektorban. :rohog:
Ha van időd keresgélj a neten biztosan megcsinálták már.

0

szoke
szoke picture

Szia!
Megnézném azokat az újságokat, de sajnos nincs meg nekem! Esetleg neked megvan?

0

tibibalogh520
tibibalogh520 picture
***

Szia szoke!
Ha valami "hordozhatóbb" dologra gondolsz, akkor nincs ötletem, de ha csak érdekesség ként akarod ilyen célra beüzemelni, akkor dobj hozzá össze egy PC-t a legminimálisabb kiépítettséggel, és tedd fel rá a "WIN SCOPE" alkalmazást (vagy valami hasonlót), melyet az "indítópult"-ból indítva egyből az indul, ha bekapcsolod.
Természetesen, ez csak a hangfrekis munkákig lesz használható, viszont egyszerű összedobni.
Üdv Tibi.

0

szoke
szoke picture

:D köszi. kicsit megelőztél. :D

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz szoke!
Elméletileg lehet!
Gyakorlatilag, olyan szintű fejlesztőmunkát kíván a dolog, hogy nem nagyon gazdaságos. Csak egy példa: egy vissz eltérítést előállító fürészjelgenerátor jelformáját kell a TFT meghajtására lefordítanod, és ez csak egy vízszintes csík. Építened kell egy bemeneti osztókat, időalapot, stb tartalmazó elektronikát, vagy szerezni egy csőhibás szkópot, és ezt a megjelenítőt hozzárendelni. Jó kis elfoglaltságnak nézel elébe!
Üdv:
exGelkás

0

szoke
szoke picture

Kösz az infót. Eddig is gondoltam, hogy nem lesz egyszerű dolgom! :yes: De legvégsőbb esetben összerakok egy P3-ast veszek bele egy szkóp kártyát mondjuk 10 ért és kész. :) De ha van valami ilyesmi rajzos, vagy blokk vázlatod, azt szívesen fogadom!
köszi még egyszer az infót. Sajnos nagyon drágák a szkópok és nem futi rá. Nem ebből élek, hogy vissza tudnám hozni az árát.

0

mdecsi
mdecsi picture

Szia!

Egy alap szkópot megkapsz tizes körül. Az elmegy 10 megáig, már tudsz vele mérni tv-t is, kicsi, hordozható és robosztus, elég nehéz tönkretenni. Nekem egy TV miniscope-om van, de ehhez hasonlók is léteznek. Nem kell tőle sokat várni, de hatalmas segítség! Add el azt a monitort, rakj hozzá még egy picit és máris van egy olyan cuccod, amit direkt erre gyártottak.

DM

0

szoke
szoke picture

Szia!
Eladni nem akarom, mivel nem sokat érhet. Viszont én már annak is örülnék, hogy ha egy 100K-as összetudnék rakni (vagy akár kisebbet :D)

0

komorkoma
komorkoma picture

komorkoma
Szerintem probálj szerezni egy szkopkártyát és pc alapon amit monitora teszel.
A legegyszerübbhöz még az se kel. Sok hangkártya is tud alapvető dolgot ugy 20-30khz-ig.
sok sikert

0

peterpan
peterpan picture

0

Sponsored links