You are here

AOC inverter panel

8 posts / 0 new
Last post
nagycsaba
nagycsaba picture

Segítségeteket kérem az AOC 20MS651B 20"-os LCD inverter paneljének beszerzésében. A rendelkezésemre álló adatbázis egyikében sem szerepel. A panelon lévő összes szám a következő : 715T1811-3, (T)2062MEF1P, S/N:1079480P0031. Kérem írjátok le honnan lehet beszerezni ezt a panelt.

Köszönöm !

Comments
nagycsaba
nagycsaba picture

Szia DM !

Ez egy táppal és inverterrel egybeszerelt panel. A tápból a 12 V és az 5 V kijön de az inverter nenm indul. A cső jó, így csak inverter lehet a hiba mivel nincs fény. Az egyszerű frekimérős módszerrel "mértem" az invertert de nem volt mérhető jel. Javítással nem próbálkoztam, annyit azért megtettem, hogy kézi műszerrel zárlatot kerestem de nem találtam, az elkókat ESR-re mértem azok jók. Van benne egy számomra ismeretlen SMD IC ami nem zárlatos és a lábain különböző feszültségek mérhetők de rezgést egyik lábán sem ad ki. Található még az inverter panelon négy teljesítmény SMD tranzisztor ami szintén nem zárlatos.

Tisztelettel várom segítségedet.

ncs

File csatolás: 

0

mdecsi
mdecsi picture

Üdv!

Az IC-re mi van ráírva? Az a CCFL vezérlő.

Mivel egy darab impulzust nem küld ki magából, ezért vagy a tápfeszültséget nem kapja meg, vagy az engedélyező bemenetét nem húzza meg a vezérlő. Két konstrukció van, az egyiknél egy fet-en keresztül kapja meg a tápot, a másiknál állandóan feszültség alatt van, viszont van egy engedélyező bemenet a CCFL vezérlőn és ha azt meghúzza a proc., akkor kapcsol be. Az ilyen hibák nagy része mint amit írtál általában a kapcsoló fet hibájára vezethetők vissza, illetve láttam már pár olyan esetet is, hogy a biztosítékot nyomta ki, az invertert ugyanis egy külön biztosíték biztosítja. :)

Mond meg az IC típusát és megnézzük, hogy kap-e tápfeszt, ill. engedélyt, ha van ilyen lába. Szinte biztos, hogy javítható az invertered, az, hogy a vezérlő IC pusztul meg elég ritka. Előfordul, de nincs kitéve nagy stressznek, a többi alkatrész annál inkább.

DM

0

nagycsaba
nagycsaba picture

OZT 1060GN az IC tipusa, amit írtál megnéztem és valóban nem kap tárot. Lábkiosztást nem találtam sehol.

ncs

0

mdecsi
mdecsi picture

Szia!

3-as láb: engedélyező bemenet (1 volt alatt kikapcs, 2.3V felett bekapcs.)
5-ös láb: tápfesz (5V)

Nézd meg először a tápfeszt. Ha az megvan, akkor az engedélyezést. Írd meg, mit mértél.
Ha vágod a dolgokat, akkor az adatlap vége fele van pár referencia kapcsolás, a tied szinte biztos, hogy nem tér el sokban.

Üdv,
DM

File csatolás: 

0

nagycsaba
nagycsaba picture

Szia DM !

Köszi a segítség, kis kényszerítéssel de beindult az inverter. A kapcsoló tranzisztorral volt a gond. Köszönöm mégegyszer.

ncs

0

mdecsi
mdecsi picture

Szia!

Szívesen! Örülök, hogy segíthettem.

DM

0

mdecsi
mdecsi picture

Szia!

Rakj fel egy képet róla. Mi a baja egyébként? Nem lehet javítani?

DM

0