You are here

TX-P42ST50E Panasonic Plazma leszabályozza a fehéret

9 posts / 0 new
Last post
UBL21
UBL21 picture

Sziasztok! Vettem egy ilyen TV-t, hogy a téli sporteseményeket, jó minőségben nézhessem.(UPC műholdas HD box van)Iszonyú képet ad, ha fehér a kép. Ocsmány, piszkosszürke a hó, vagy a jégkorong pálya, ráadásul kegyetlenül villog ahogy koriznak ide-oda, mert az elektronika pont azon a határon van, hogy leszabályozgatja a túl nagy fehéreket.Nézhetetlen.Panás kollégáktól kérdezném, hogy nem lehet-e szervíz menüben(beléptem, de nem állítottam semmin) valamit állítani, vagy egyszerűen kikapcsolni ezt az "automatikát"?
(a villanyszámla nem gond)
A barátom is ilyet vett és pontosan ez a jelenség nála is. Ha nincs sok fehér a képtartalomban, akkor verhetetlen a képminőség. Köszi előre is a válaszokat, üdv.

Comments
kocici
kocici picture

Valószínűleg nem bírja sem az X sem az Y-sus szusszal, és ezért fullad ki. /a legnagyobb árama a fehér megjelenítésnél van/.
Ha sok a fehér, akkor tényleg erőmű kell.
Elég sok elkót kell majd vásárolnod, és azt mind ki is kell cserélned, mert a fehér színnél bizony behorpad a kapacítás szegénye. /egyébként jellemző minden olyan készülékre ahol impulzus üzem van, ebben meg szinte csak az van./
A 70v-os/63v/ segédtápnál /az Y-sus-on találod/kezdjed a csereberét,és szépen sorba haladj.10uf-16v-tól egészen a 200uf-200v ig. sajna ez van.

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia, sziasztok!

Ez pont olyan mint a rádióban a dinamika kompresszor. Ott halgathatatlan lesz a zeni, itt nézhetetlen a kép.

Vadászom Utamból Kotródj! (Fekete István)

0

Bubo2011
Bubo2011 picture

Sziasztok!

Valamennyire kompromisszumos megoldás a kontrasztot, fényerőt visszavenni.
Ez van... :(
Űdv.:
V. Imre

0

mukso70
mukso70 picture

Szia! Energiatakarékos üzemmód kikapcsolása sem segít? A plazmák eleve ilyenek,de a takarékos beállítás látványosan fokozza ezt a jelenséget. Üdv!

0

UBL21
UBL21 picture

Szia! Ebben a PANASONIC típusban, az energia takarékos üzemmódot úgy hívják; "öko" (valószínű, hogy más típusokban is, mert nagyon trendi és jól hangzik)de, ha bekapcsolom azonnal visszaröppenünk -minőségileg- kb. 1963-ba ahol a "TISZA" nevű TV-t tekergette apám,(három hatalmas tekerő gomb volt elöl) hogy egy kicsit kontrasztosabb legyen a kép. Röviden tehát, megszűnik a képminőség és egy rakás sz@r látszik... 200 ezerért. Ezt a geeks.hu "tesztelői" mégcsak meg sem említik. http://www.geeks.hu/tesztek/120530_panasonic_st50_tx_p42st50_3d_plazmate... A réges-régi első plazma tv-ken(amik kb 500w-ot ettek!) Ilyen jelenség NINCS. Ezért bátorkodtam megvenni, mert én bárgyú azt hittem(43 éve vagyok a szakmában) ki tudom kapcsolni(vagy legalábbis minimálisra csökkenteni) a szervíz menüben ezt a leszabályozásdit. Továbbra is várom PANASONIC reagálását, a probléma megoldás mikéntjére.Köszönöm.

0

helpme
helpme picture

Szia,
ha ez boldogit, a Szarszung is ilyen...

Dénes

0

DjTomeeee
DjTomeeee picture

Sziasztok!

Nem csak a trendi gyártók gépei ilyenek, az 1998-ban gyártott ipari NEC plazma monitorok is csinálnak ilyent. Sajnos a kijelző áramfelvétele csúcsfehéreknél igen nagy lenne...hasonló a jelenség, mint régen, amikor nem volt feketeszint tartás illetve DC átvitel a CRT készülékeken. Sajnos a lapostévék között nincs igazán jó képminőségű, az LCD-t egyszerűen nem video képre találták ki, PC monitornak még elmegy, a plazmáknak meg ez (is) a nyűgje...
A Tisza tévét meg nem kell bántani, 50+ év után is kiváló képet ad ha jó az RF jel és fel van újítva a gép...tudom, mert csinálom nap mint nap.

Üdv!

TamásBP

0

UBL21
UBL21 picture

Szia. Távol álljon tőlem, hogy a TISZA tv-t becsméreljem, mert nagyon sok örömet okozott anno.Továbbá az is igaz, hogy egy LCD tv(legyen az bármilyen drága) nem sport megtekintésére való, persze a sakk ez alól kivételt képez :). Nagyon sajnálom, hogy ekkora szellemi energiát beleöltek egy ilyen Panasonic plazmába és mégis az a PR fogás győzött, hogy húú milyen keveset fogyaszt. Gondolom, ezt amolyan igazi parasztvakításnak szánták, hogy jobban fogyjon.Japán fórumokat túrva, láttam, hogy másokat is bánt a "levizelt" hó látványa és el lehet követni néhány szentségtörő merényletet a cél érdekében.Először is kell egy külső S.O.P.S. ami legalább háromszoros teljesítményt tud(600-700W) és a vezetékek átmérője is dupla. Azután jön a belső elektronika "becsapása" hogy a processzor(a sense bemenetén) azt "higgye" frankón leszabályozott a fehérből.Ígéretet kaptam a pontos beavatkozás leírására is. Persze mindezeket CSAK a garancia lejárta után szabad megmókolni. Majd beszámolok(ha nem sikerül akkor is:) Amúgy, maga a gyártó is tudja ezt szabályozni, mivel az előző(drágább) típusoknál már jóval hamarabb(a képernyőt 40%-ban kitöltő fehér esetén) bekövetkezett a leszabályozás.

0

Sponsored links