You are here

Daewo Damas benzinpumpa szabályzó elektronika épitese Megoldva

24 posts / 0 new
Last post
kattila
kattila picture

Sziasztok
Egy Daewo Damas autohoz kene epitsek egy benzinpompa szabajzo elektronikat.Az eredeti elektromagneses volt,amit beepitettek az egy Daewo Matiz pompa de motoros pompa,ami nagyon sok benzint nyom 3Bar.Ha tudnatok segiteni valami egyszeru rajzal de olcso is legyen nagyon megkoszonnem.A motor fordulatszamat szeretnem csokkenteni.

Kérték, hogy javítsd ki a címet! Muszáj letiltanom?

Comments
exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz kattila!
Mi lett a megoldás?
Üdv:
exGelkás

0

kattila
kattila picture

Szia
Beszeltem a tulajjal ugy lessz megoldva ahogy Kalex irta.
Koszonom a segitseget a tanacsokat a faradozast!

0

Attee
Attee picture
*

Üdv!

Csak csendben megjegyezném, hogy nem ez a megoldás. Szerezni kell bele (akár bontóból, gondolom más típusoknál is használták ugyanazt az alkatrészt) egy eredeti pUmpát, és AZT beépíteni, nem pedig barkácsolni.
Az autó (is) veszélyes üzem!!

"Pompa

(lat.), ünnepélyes ókori felvonulás istenek vagy emberek tiszteletére. Megtaláljuk a görögöknél, hol egy külön épület volt az ünnepi edények és eszközök megőrzésére (pompeion). A görögk P.-k közül első helyen állott a panathenaei menet, a rómaiaknál a ludi Circenses díszmenete, mely a Capitoliumból a Forumon végig haladt a cirkuszba. Lovas és gyalog ifjak után jöttek a versenyzők kettes és négyes fogatai, atléták, táncosok és zenészek; az áldozatok s a magisztrátusok, utoljára a triumfátorok a toga palmatában, fejükön az arany tölgykoszoruval."

Forrás: Pallas Nagylexikon

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia!

Olvasva a problémát, az a véleményem, hogy azon kívül még veszélyes is. Mármint, hogy nem egyszerű, kellemetlen következményei lehetnek egy esetleges nem kívánt " fecskendezésnek ". Ez veszélyes üzem!!! semmilyen átalakítást nem tennék a helyedben. Bármilyen utólagos probléma esetén bajban leszel.

Üdv Stevepapa

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia, sziasztok!

Ha jót akarsz magadnak, akkor nem nyúlsz hozzá és elzavarod egy autó szerelőhöz belevaló alkatrészt belerakni.
A benzinpumpa az biztonság technikai berendezés. Bármi probléma történik és a tulaj elmondja, hogy hozzá nyúltál, akkor téged is elő vesznek.

Például: A tulaj fia elviszi a kocsit egy téli este egyet kettyinteni a barátnőjével. Persze hideg van, ezért jár a motor. Bele melegednek egymásba és nem veszik észre, hogy bekrepált a csoda elektronikád.
Bent égnek. Nos ki a hibás???

Vadászom Utamból Kotródj! (Fekete István)

0

kattila
kattila picture

Szia
A tulajnak nincs fia,2lanya van,a kocsi egy pici duba,perecet szalitanak vele es nem kettyintenek benne!

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia, sziasztok!

Erre nem figyeltél: "Például: "

Lelked rajta. Én szóltam. Csinálj amit akarsz vagy szeretnél.

Vadászom Utamból Kotródj! (Fekete István)

0

kattila
kattila picture

Szia
En ertelek .Koszi!

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz kattila!
Az már kiderült, hogy a szóban forgó autó, nem hengerenkénti befecskendezős rendszerű, az üa. szivattyú képét nézve, feltételezem, hogy karburátoros.
Jól látom?
Üdv:
exGelkás

0

kattila
kattila picture

Szia
Az auto karburatoros,felszereltek ezt a Matiz pompat ,sokat nyom a returon nem kepes vissza folyni a felesleges benzin,igy hat a levego szuron keresztul folyik ki.Bocsanat a szak szavakert de en igy ismerem oket.

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz kattila!
Amennyiben, van visszafolyó ága is, akkor, nem karburátoros. A hagyományos karb-nál az úszó, egy tűszelepen keresztül zárja a benzin útját, az úszóházba. Az eredeti szivattyú, valóban pumpa, mert szakaszos üzemben működik, tehát, amikor a tűszelep lezár, akkor a pumpa sem ketyeg. Egy benzinszivattyút elég nehéz rábírni arra, hogy ne emelkedjen a kimenetén a nyomás, amikor, az le van zárva. Tehát, ha az autó valóban olyan, mint amit feljebb ecseteltem, akkor nem olyan egyszerű a megoldás.
Üdv:
exGelkás

0

kattila
kattila picture

Szia
Ilyesmi van rajta,es van szivatoja is.

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz kattila!
Megnéztem más forrásokból is, hogy milyen paripáról van szó, valóban karburátoros az üzemanyag ellátása. Az ilyen teljesítményű üa. szivattyúval, nem tudod megoldani a biztonságos üzemanyag ellátást, mert az úszó zárt állapotában, mindig olyan szintre fog emelkedni a nyomás, hogy:
1, lenyomja az üzemanyag csövet, a karburátorról
2: nem tud a tűszelep bezárni, és ezért állandó üzemanyag folyással kell számolni.
Üdv:
exGelkás

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
"1, lenyomja az üzemanyag csövet, a karburátorról
2: nem tud a tűszelep bezárni, és ezért állandó üzemanyag folyással kell számolni."

Ezért javasoltam a kerülőt. Ott nyugodtan elmehet a nyomás. A szűkítővel meg be lehet állítani a szükséges mennyiséget.

Üdv! Kalex

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz Kalex!
Az az üa. rendszer meglehetősen nagy átalakításával járna. Ebben, nincs visszatérő ág, és az AC nem a tankba van beépítve, ami azért leegyszerűsítené a dolgot. A szóban forgó szivattyúval, a nagy szállítási teljesítménye miatt, ez a projekt meglehetősen kivitelezhetetlen, esetleg, egy központi befecskendezőkhöz rendszeresített 1bar-s pumpával, lehetne valami sikerélmény, de az sem szeret alacsonyabb fordulaton üzemszerűen működni.
Üdv:
exGelkás

0

Tranzix
Tranzix picture

Üdv!
°"az AC nem a tankba van beépítve"

Szerencsére! Két T -elágazó, egy fojtószelep és fél méter benzincső kell a megoldáshoz.

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia, sziasztok!

Egy ide illő történet Béka oldaláról ollózva:
"Az ipari tanuló nem lop, de minden felügyelet nélkül hagyott holmit azonnal átvesz szocialista megőrzésre. Még a 80-as években történt, hogy egy nyugati turista hazánkkal ismerkedett. (kipróbálván a szocializmus nyújtotta lehetőségeket) Először a táj jelegű borokkal került közeli ismeretségbe, majd az ittas vezetést próbálta ki, ezek után következett a vas és acél országának remekbe szabott termékével való közelebbi megismerkedés. Azaz felcsavarodott egy villanyoszlopra a csoda kocsijával. Sanyi barátom éppen abban az autó bontóban volt ipari tanuló, ahová a törött jármű került. Menten el is döntötte, hogy a Skoda nem autó elektromos AC pumpa nélkül. Mint tudjuk a tett halála az okos Skodás, ezért menten megtámadta szerszámaival a törött járművet. Átvett megőrzésre az alkatrészei közül valami olyat, amin két csőcsonk, és néhány vezeték hely volt található. Sanyi tisztában volt azzal, hogy ő még csak tanuló, ezért megkérdezte a mestert: Béla bácsi, ez az elektromos AC? Nem. Sanyi nem tört le, ismét megpróbálkozott a feladattal. Béla bácsi, ez az elektromos AC? Nem Sanyi, ez a spriccnimotor. Három a magyar igazság, negyedikre el is találta. Boldogan vitte haza a kincset. Az "ipari tanuló gépjárműve", és a "teli tank benzin" egy mondaton belül ritkán fordult elő akkoriban. (is) (illetve csak nemleges kapcsolatban) Sanyi kipróbálta, majd menten be is építette az elektromos AC-t. Rögvest el is indult tenni egy próbakört. A Skoda motorja hörömbölt szutymogott csifatolt. Mint tudjuk minden Skoda három napig tart, ez viszont csak a sarokig bírta. Ott végképp leállt. Sanyi kiszállt a kocsiból, és hátrament megnézni a motort. Ekkor meglátta a teli tank benzint. Ott volt kiterítve az aszfalton a mindösszesen megtett 300 méternyi úton. Sanyi ekkor tanulta meg, hogy a benzincsövön az a szép fényes bilincs nem esztétikai célokat szolgál."

Vadászom Utamból Kotródj! (Fekete István)

0

Tranzix
Tranzix picture

Üdv!
°Pedig filóztam, hogy 4 vagy 6 bilincset írjak még a listához, de ha odaírtam volna a bilincs szót, akkor meg a rendőrség jutott volna eszedbe.

0

Transzduktor
Transzduktor picture

Hello!
Marha jó pofa vagy, ahogy a problémát beadod. Egyáltalán milyen rendszerű a pumpa? Elzáródó üreggel továbbítja a folyadékot? Mert ha igen, akkor nem fordulatra, hanem nyomatékra kell szabályozni a motort az állandó nyomáshoz. Milyen pontossággal kell beszabályozni a kimeneti nyomást? Azért egy ilyen cucchoz igencsak körültekintően kell állni, mert sok kellemetlenség lehet belőle.

(Ja, a pompa szó a magyarban nem elektromechanikus konverziós berendezést jelöl, hanem kb. azt hogy valami "baromi jól" néz ki.)
Üdv!

0

kattila
kattila picture

Szia
Az elso kep az eredeti,a masodik a beepitett.

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!

Ne a fordulatszámot csökkentsd, hanem tegyél be egy kerülőt. Azt egy szűkítővel beszabályzod, és örültök.

Üdv! Kalex

0

kattila
kattila picture

Szia
A kliens elektronikusan szeretne.En gondoltam egy Lm317.78xx-meghajtani egy 2n3055,BDxxx-et es potival allitani. Most kaptam az infot a motor uresben 1A-t vesz fel.

0

kattila
kattila picture

Sziasztok
Nem tudom a motor mennyit fogyaszt. 12v-os motor.

0

Sponsored links