You are here

windows xp mágusok segítségét kérem

11 posts / 0 new
Last post
romulusz
romulusz picture

Szevasztok!
A merevlemezemen (valamikor) 3 partíciót csináltam. Egyet linuxnak (arról írok most), kettőt az xp-nek. A C meghajtót baráti tanácsra NTFS-re, a másodikat FAT32-re formáztam. A C meghajtón az xp-n kívül csak azok a programok vannak, amit naponta használok. A dokumentumokat, és egyéb programokat a d meghajtóra töltöttem. Az utóbbi időben vészesen kezdett fogyni a hely a c meghajtón. (a pagefile.sys fájl pedig 2.5 GB-ra duzzadt. Amikor 500 MB alá csökkent a hely a c-n, és állandóan reklamált, hogy kevés a hely, úgy döntöttem, hogy megszüntetem a két partíciót. A Hiren's CD-vel a második partíciót át akartam konvertálni NTFS-be, hogy merge-lni tudjam az elsővel. A konvertálásba azonban valami hiba csúszott, és eltünt a második partícióm. Akkor még nem estem kétségbe, gondoltam frissítem az xp-t, és ha több helyem lesz a c meghajtón, feltöltök egy recovery programot a második partíció visszaállítására. Legnagyobb meglepetésemre frissítés után a meghajtón az 500 MB lecsökkent 13MB-ra.Újra elővettem a Hiren's cd-t, és a memóriába telepítettem a mini xp-t. Ezzel elkezdtem tisztogatni a c meghajtót, majd újra indítottam a win-t. De már el sem indult. Bootolás után megjelenik egy üzenet, hogy válasszam ki melyik felhasználói profilba akarok belépni, de az ablakok már nam jelennek meg, így nem is tudok továbbmenni. Ráadásul előzőleg ez az opció ki is volt kerülve, mivel egyedül használom a gépet. Még mindig azt gondoltam, hogy ha újra telepítem az xp-t, sikerül megoldani a problémát. Azonban a telepítés folyamán, amikor ki kellene választani, hogy milyen összetevőket telepítsek fel, kiírja, hogy kevés a hely, és nem megy tovább. Csak a gép kikapcsolásával tudok belőle kilépni. Próbáltam ismét a mimi xp-vel helyet csinálni a partíción, de a telepítő újraindításánál mindig csak az előzőleg érzékelt kevés helyet látja. És itt elfogyott a tudományom. Most már nem csak a második partícióm tünt el, de a windowsba sem tudok belépni. Havonta elmentettem a lemez tartalmát egy másik merevlemezre, de mivel a win nem működik, azt sem tudom használni. Minden segítséget előre is köszönök!
Üdv: Gyula

Comments
romulusz
romulusz picture

Szevasztok!
Köszönöm mindenkinek a segítséget, alakul a dolog. Tropfehérke javaslata alapján helyet csináltam a meghajtón, és fel tudtam frissíteni a winfost. Aztán Boldogblog-tól kapott progival elkezdtem a helyreállítást. Tegnap 17 órától -az éjen át- mostanáig 60 GB-t sikerült lementenem. Még van kb. 10 GB. Mellesleg havonta készítettem mentést, de a progi futtatásához szükségem lett volna a win-re. Amikor pedig már meg volt az XP, le kellett volna formáznom a partíciót, hogy vissza tudjam tölteni a lementett állományt. Sajnáltam volna azonban az utolsó hónap adatait veszni hagyni. Még egyszer köszönöm mindenkinek a segítségét!
Üdv: Gyula

0

csakyt
csakyt picture

Szia.

Azt javaslom, hogy a PQ magic 2011.-el próbálkozz. Azzal láthatsz minden partíciót, és azzal ha szükséges, akkor minden adatot, még a foirmatázottat is vissza lehet hozni. "feltéve ha még nem írtál utána valamit. Mindenesetre ott minden külön partícióba belelátsz, láthatod a fájlokat és amit vissza akarsz állítani, azt meg is teheted.
Én minden újratelepítést úgy csinálok, hogy ezzel a PQ magic progoval azokat a partíciókat " Hidden " állapotba teszek, így az újratelepítésnél ezek a partíciók meg sem jelennek és nem látja a telepítő. Ebben még a partició betűjelét is beállíthatod, hogy mi legyen. Nem tudom merre laksz, de ha Bp 03.-ker közelében és nincs meg a PQ magic neked, odaadom ha eljösz érte.
Tibi

0

romulusz
romulusz picture

Szia!
Nekem Norton Partition magic-em van, sajnos az nem tudott segíteni. Megköszönném, ha a tiédet elküldenéd. Becsomagolod, és felrakod a "s3.toldacuccot.hu" oldalra.
címem. romhalmi kukacka monornet.hu

Üdv: Gyula

Átjavítottam.

0

csakyt
csakyt picture

Szia.
Olyan lemezen van, ami boot lemez. Nem tudom merre laksz, hogy esetleg eljönnél érte, vagy valahol taliznánk és adok egy ilyen lemezt.
Tibi

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: javítsd ki a címedet, fonetikusan írd ki( kukac), vagy magánban.

Bálint

0

romulusz
romulusz picture

Köszönöm!
Üdv: Gyula

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia, sziasztok!

Szia! A GDB működik nálad?

Ezek szerint igen. Az jó. Sok sikert és még több hibátlan állományt!

Vadászom Utamból Kotródj! (Fekete István)

0

matyi89
matyi89 picture

Szia ha sikerült helyreállítani mindent az az első hogy írd ki CD-re vagy DVD-re a cuccaidat és akkor nem veszik el.

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia, sziasztok!

Gurulj át és helyre hozom. Ha menteni kell, azt is tudok. Mekkora a volt doku partíciód?

Vadászom Utamból Kotródj! (Fekete István)

0

Tropfehérke
Tropfehérke picture

Szia!
A mentés a legfontosabb, tehát először megnézed fdisk /dev/hdx a partíció, amiről mentést akarsz.
Ezután mount (pl) /dev/hda1 (az nt partíció) /mnt
Ha nem ismerné fel, akkor -t kapcsolóval tudod megadni, milyen tipusú a partíció.
Ha a mentés megvan, akkor umount /mnt
Ezt rootként bejelentkezve, vagy sudo -val.
Ezután mkfs.ntfs /dev/ntpartíció.
A partíciód ezzel leformázva, és telepíthető az XP.
Az XP letakarítja a mbr, azaz a masterbootrecordot, ezért a grubot is újra kell telepíteni a működő xp után
Ha pedig helyreállt a rendszer, akkor nem árt az XP-ről ghostolni egy imaget, és csak azt visszamásolni rendserösszeomláskor.
T.

0

Sponsored links