You are here

Cordata laptop LCD monitor háttérvilágítása nem működik

5 posts / 0 new
Last post
zus
zus picture

Helló ! Egy kis segítséget kérnék.

Kukáztam egy jó kis LCD-s laptopot. Az előző tulaja nem tudom, mit csinálhatott vele, de a monitorának a hátában levő két (2 db) fénycső eltörött ! Mindezt úgy, hogy a monitor LCD panelje tökéletesen működik és nem törött. Ha bekapcsolom, akkor minden felirat, grafika, stb. szépen megjelenik, de a háttér világítás hiányában nehezen látható.

Kábé 25 cm hosszú és 6-8 mm átmérőjű fehér fényű fénycsövet lehet-e kapni valahol ?
Ha nem lehet szerezni ilyesmit, akkor például LED füzérrel, vagy fehér fényű LED-ekkel lehet-e a háttérvilágítást javítani ? Hely van nekik az eredeti fénycsőburkolat alatt. Igazából a LED-ek jobbak lennének, ha tudnak olyan fényt adni, amivel az LCD-n levő feliratok kontrasztosan elolvashatóak.

Még egy kérdés a végére: mind az eredeti fénycsöveken, mind pedig a fénycsövek alatt (de csak alattuk, kábé 10 mm szélességben és a fénycsövek teljes hosszában) a fénycsőburkolatban kereszt irányú csíkozás van. Mint egy hosszú, de vékony zokni. Mi a poén ebben a zebracsíkos fénycső festésben ?
Köszi minden választ.

Comments
Attee
Attee picture
*

Üdv!

Lehet, de egyszerűbb ledesíteni, és az sem drágább.
Amúgy, ha a végét járja a cső, és teljesen elfeketedik a vége, előfordul, hogy a fekete résznél elpattan az üveg, mechanikai hatás nélkül is.

Egyébként javítsd a címet, mert felfügszit kapsz...

0

harutyin
harutyin picture

T Tulaj...

A fénycsövet digitális harcsánál be lehet szerezni.A neten rákeresel,s meg is találod Érden.Harcsának hívják,innen a digitális már csak egy ugrás...
A LED a másik jó megoldás.Tápfesz megkeresés után viszonylag egyszerű a nagyobb hely miatt a beépítés.Sok sikert!

Üdv Harutyin

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

A neten rákeresel,s meg is találod...a Tanyán.: http://elektrotanya.com/?q=hu/users/digitalisharcsa

Üdv.: uniman

0

zus
zus picture

Okay, köszi az ötletet.

0