You are here

LCD panel,80 pólusú csatlakozó/szalagkábel tisztítószert kapott(nem volt kép,most kontraszttalan),hogyan lehetne rendbe hozni???

17 posts / 0 new
Last post
Cormyus
Cormyus picture

Üdvözlet Mesterek!
Belefutottam egy tévébe,amit sikeresen lekezeltek egy kis fújós tisztítószerrel. A folyadék befolyt a kijelző alatti 80 szálas csatlakozóra és panelra. A kép teljesen elment. Próbáltam tiszta alkohollal lemosni a panelt és a csatlakozót/szalagkábelt,a kép megjött de túl világos és kontraszttalan. Szerintem még maradhatott némi átvezetés vagy kontakt hiba az érintkezők között. Valakinek valami ötlete,hogyan lehetne jobban letakarítani??? A készített kép az eredeti hibaállapotot tükrözi.
Üdv! Laci

File attachment: 
Comments
poczferenc
poczferenc picture

Szia!
A féktisztítós megoldás már nekem is segített csak úgy kell ráfújni hogy lefelé tudjon csepegni róla.De vigyázni kell mert egyes ragasztokat ez is old.
MOLYSLIDE 691

0

Cormyus
Cormyus picture

Összeraktam. Ez a maximum amit elértem vele,és ez már az első tisztítás után is ilyen volt. Lehet valami elektronika is sérülhetett.

0

kocici
kocici picture

Üdv mindenkinek.
Ezen még 1 kicsit stuccolni kell, de csak estefelé tudom írni a teendőket, mert mennem kell. ez már egy jó haladás. Késő délután benézek, és ha nem sikerűlt addig akkor segítek.

0

Cormyus
Cormyus picture

Szia Kocici!
Sajnos épp az a baj hogy nincs haladás! Az első letakarítás óta ilyen. Azóta átmostam-keféltem a csatlakozót kívül-belül vagy 5x és semmi változás. Ilyenre állt be és változatlan. Még az ezen a panelon található gamma potméter állítására sem reagál semmit,ami megint csak gyanús.
Üdv!

0

kocici
kocici picture

Üdv mindenkinek.
Átnézném a doksiját, csak kéne egy típus szám, és holnap reggel leírnám hogy én milyen lépésekbe mennék tovább, és mit nézz meg.Az minden esetre jó, hogy normális/a tejfőlt leszámítva/ kép van, és nincs raszterhibád. na meg végtére is nagyjából megy a t-con is.
Ha igaz pont azon lesz a hiba, úgyhogy légyszi írd le a rajta olvasható számot, vagy tegyél egy fotót fel róla.
A cof-okat már valószínüleg nem kell macerálni.
Még 1 gondolat, Nagyon nézd át a kijelző széleit mert a getter vezetők azon vannak, és oda is juthatott lerakódás. Nagyon óvatosan alkoholos vattát neki. Nézd meg óvatosan, hogy a cof ahol az üvegre van ragasztva, ott le van e zárva gumival, ha nem akkor fojt-e oda be ez a lé. Ha igen alkoholos vattát neki nagyon finoman.

0

Cormyus
Cormyus picture

Köszönöm a fáradozásod,de sajnos az idő nem nekem dolgozik. A tévé Miskolcon van és jelenleg én is, de holnap kora reggel indulnom kell vissza Makó mellé. :) A tévé egy ismerősé és megtettem ami szűkös lehetőségeimből tellett. Alig hoztam szerszámot. Sajnos már nincs időm újra szétszedni,ha ez segít akkor a típusát megírom. Samsung LE32A330J1N.
Találtam egy képet a neten,pont ilyen!
Köszönöm még egyszer!
Üdv! Laci

0

kocici
kocici picture

Üdv mindenkinek.
Sajnos tényleg 1 picit több idő kéne.. reggelre megszülném, mert szinte biztos a t-con -nál van a gond.

A legegyszerűbb a csere lenne,és utána ráérne az ember kijavítani a t-con-t de így nem egyszerű.
Megvan a rajza nálad? Ez t-con szagú, és egyáltalán nem helyszínre való feladat. ..:(

0

Cormyus
Cormyus picture

Sziasztok!
Sajnos nem sikerült rendbe hoznom.Többszöri átmosás-átkefézés után is változatlan. Ami gyanús,hogy némely szomszédos érintkező között a mérhető ellenállás 58-80 Ohm. Szerintem a csatlakozó alatt vagy benne képződhetett valami fémes átvezetés a beinduló elektrolízis miatt,próbáltam finoman átkapargatni egy tűvel a lábak között de nem hozott eredményt. Ezért gondolom hogy alatta vagy benne lehet a hiba de ehhez nem férek hozzá. Talán egy csatlakozó csere segítene,de most erre nem igazán van lehetőségem.
Üdv! Laci

0

nyaki
nyaki picture

Hali!
Én féktisztító sprayt használok. Eddig hibátlanul tette a dolgát minden szinten.

Szép napot!
(Az élet nem is bonyolult, csak azzá teszik!!!!!!)

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia, sziasztok!

A kontakt Crame Kontakt WL lemosó, utána alkohol (100%-s!) Amit Isopropilnak árulgatnak az valami 70%-s lőré.... Én A denatudáltszeszt használom. Büdös, de mindent lemos. A kontakt WL meg szépen lemossa ezt a trutyit.

Vadászom Utamból Kotródj! (Fekete István)

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Csak tanács: bármilyen (alkohol származék) anyaggal próbálkozol, vigyázz a cof ragasztására. Az nagyon nem szereti az ilyesmit! Én azzal szoktam feloldani a "ragacsot" mikor el kell emelnem a panelról.
Üdv, Z.

0

Cormyus
Cormyus picture

Szia!
Szerencsére a cof-okat nem érte a mosószer,és a kérdéses terület is viszonylag messze esik tőlük. Hamarosan megpróbálom többször átmosni alkohollal és kitakarítani,szárítani. Remélem rendbe jön.Sajnos nem otthon csinálom így eléggé korlátozottak az eszközeim. Ami még van kéznél,esetleg patikai benzin is szóba jöhet?
Üdv!

0

kocici
kocici picture

Üdv.
A kijelző /üveg/ felőli "piszokhoz" fogkefe, üvegceruza, alkohol, tiszta puha rongy.

0

kocici
kocici picture

Üdv.
Még 1 tanács.
Ahol a csatlakozó van a nyáklapon, én egy forgalomból kivont fogkefét használok, és gyógyszertári alkoholt, majd tiszta víz következik, szárítás , és ismét egy kis alkohol, fogkefével.
Ami a COF-ot illeti, itt kizárólag gyógyszertári alkohol, és üvegceruza.
majd alkohol, és puha rongy.
Tényleg vigyázz a cof-ra, mert az húzós lehet.

Mindenféle benzin, még a patikai is kizárt.

Még 1 gondolat. Úgy látom levehető a buffer panel, érdemes levenni a tisztításhoz, hogy ne sérüljön jobban a cof.

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia, sziasztok!

A benzin oldja némelyik műanyagot. Mondjuk a "Philips kontakspray" is. Én egyszer szívtam a rohadt Philips kencével. No azóta csak Kontakt Chrame-t használok.

Vadászom Utamból Kotródj! (Fekete István)

0

ELKO4
ELKO4 picture

Szia,

alkohol fogkefével, és druckluft, ezt így ebben a sorrendben többször. Szerintem erre megjavul ha alkatrész nem károsodott.

Üdv.

Tamás

0

Sponsored links