You are here

Elektrolux EWT 10620W Nem centrizik ezres fordulaton(.Megoldva)

13 posts / 0 new
Last post
sanyó
sanyó picture

Üdvözletem Mesterek. Ez a gép dobcsapágyas volt,és szénkefés. EA6 hibakódot dobott,ami dobcsapágy,kijött belőle a rozsdás víz,meg lötyögött . Kilett cserélve....+ szénkefe kopott volt,csere, motor kitisztít,kommutátor átnéz. 400 as centrivel végig megy,de 1000 esen csak föl-föl pörög,fél fordulatig,aztán 1 percnél lefagy,csak pörget,forgat akár meddig is. Mi lehet vele?

Comments
Binya65
Binya65 picture

A tacho-t és az áramkörét kellene átvizsgálni.(ellenállása, égett ellenállás a panelon)

0

sanyó
sanyó picture

Hali. Ebben nincs a motorban tacho ,hanem a szíjtárcsán van 1 jeladó,+ 1 vevő.

0

kolya61
kolya61 picture

Szia !
"Ebben nincs a motorban tacho ,hanem a szíjtárcsán van 1 jeladó,+ 1 vevő." :jajj:
Gratula !!!
A szíjtárcsán , a dobpozícionáló van és ezek a gépek nem centriznek 1000 fordulaton, ha nem tudja szétrakni a ruhát , úgy ahogy a processzorban be van írva. Méri a motor által felvett áramot és ha diszbalanszot mér a fogyasztásnál, akkor nincs centri, nem akarja szétrombolni önmagát .

Üdv! Miki.

0

sanyó
sanyó picture

Tiszteletem. (Volt egy kis hp már) A helyzet,ma a motor megint szétszed,kommutátor szeletek kikaparva ,kitisztítva minden,tacho átmérve stb , próba . Már fölpörgött rendesen azt hittem jó lesz. Aztán ugyan az , a szénkefék íveltek rendesen. Megint szétszed ( ja előtte valami fagor motor ideiglenesen bekötve lement szépen) ellená lásra megnéz,álló, forgó. A forgórész igen ingadozott, aztán aksi töltö+ műszer amperrel megnéz akkor is ingadozott. Na akkor műszerész kalapács, óvatosan végig kalapál a kommutátor szeleteken a fülek ahová a drótok be vannak húzva,amper teszt ,oké,kapott műgyantát,összerak ,próba . Kb 10-12 centri +2 mosás lement a mai nap, teljesen probléma mentesen. Mi ebből a tanúltság nem tekercs zárlat volt ,hanem érintkezési probléma a kommutátor és a drótok csatlakozásánál , ami hasonló jelenséget produkált mint a menet zárlat. És ez miatt ívelt a szénkefe+ kopott el ideje előtt. Bocs ha hosszú voltam,azért köszönöm a segítségét mindenkinek. Sanyó

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia!
Gratulálok!Ez szép volt.Üdv jano

0

Szaki963
Szaki963 picture
*****

Szia!

Az nem dobpozicionáló esetleg?
Ilyen gépnél még nem talállkoztam tachó nélkülivel.

Felesleges rajz,és szerszám nincs,csak ritkán használt.
elwo

0

sanyó
sanyó picture

Bocsi, hülyeséget írtam,már későn volt.

0

Szaki963
Szaki963 picture
*****

Szia!

No problem.

Felesleges rajz,és szerszám nincs,csak ritkán használt.
elwo

0

szegjano
szegjano picture

A motor nem ázott e- be esetleg, a motor csapágyai jók-e, nem szorul esetleg. Illetve lúgszivattyú volt e cserélve?

0

sanyó
sanyó picture

Hali. A gép még érintetlen volt. A szivattyú szépen üzemel ,a motor csontszáraz ,víz nem érte,a kommutátor is szabályos,nem kopott ,nem barázdás,nem egyenetlen. Szénkefék bekoptatva,nem szikrázik, csak azt nem értem ,hogy 3 éves gép ily módon ,hogy ette meg a szénkeféket?

0

Kari
Kari picture
*****

Szia Sanyo!
Nem lehet kissebb/idöszaki menetzarlat arrafele?
Kari

0

Binya65
Binya65 picture

Szia! A kommutátor szeletei között a réseket el vékonyított fűrészlappal ki kell tisztítani, és szénkeféket be koptatni. Első körben!

0

Sponsored links