You are here

Tewa 20 MKA 210 indul,de megfut a táp

6 posts / 0 new
Last post
renfe
renfe picture

Tewa 20 MKA 210,adott ez a tv,elöéletét nem ismerem.Megtaláltam itt tanyán,hogy akai ct-2007 a belseje,első reakciója hogy vitte a biztositékot,lemágnesező zárlata miatt,aztán jobban szemügyre véve zd401 zener dióda zárlatos volt,ugyanebben a körben egy ellenálás egyik lába szakadt volt,és nemvolt stby q601(2sa1015)hibája miatt,továbbá szakadt volt r421 ellenálás,most annyit csinál hogy egy pillanatra van készenlét,de aztán valószinü letilt,nincs 12volt és 115 volt sem.Tápot feljavitottam(elkó cserék+hibás alkatrészek.
indul a tv rögtön,de a táp még mindig megfut,kérdésem az lenne hogy van egy vr901-es 1kilós trimmer potencióméter benne ami a b+adj feszt szabályozza,hogy milyen állásba kell neki lenni,vagy hány ohmon?A potira az van irva hogy 102,kezdő vagyok még képcsöves tv javitásban,de érdekelne a megoldás.

Comments
MZperX
MZperX picture

Üdv'! Ha a táp nagyon elszaladt akkor a primer oldalon mindkét kis elkó-t cseréld, mint azt már javasolták, valamint van benne két tranzisztor valami darlingtonszerűségbe kötve, nos azoktól is megfut, valamint szokott még valami kis üveg tízvoltos zener bészarni. A potin 102 az 1 az egy, a nulla az nulla, a kettő meg még két nulla, azaz összesen egy kiloohm. Akárhova tekered, nem fut meg a táp. Első körben állítsd középre és ha sikerül az újraélesztés, akkor majd beállítod a 115-öt. HA EZ AZ A CUCC AMIN A RELÉ ELŐTT NINCS ELKÓ, AKKOR PONTOSAT CSAK ÜZEM KÖZBEN MÉRHETSZ, MERT A TÁPON SZŰRŐ ELKÓ CSAK MEGHÚZOTT RELÉNÉL LESZ. MELLESLEG TÉVEDSZ, AMIVEL MOST PRÓBÁLKOZOL AZ NEM TV SZERELÉS, HANEM MÁR RESTAURÁTORI MUNKA, LÉVÉN A CUCC MUZEÁLIS ÉRTÉKŰ! HAJRÁ!

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz renfe!
Míg a táp, nem tudja, rendesen a dolgát, addig célszerű, a sorvégfokozat helyett műterheléssel javítani azt. A kérdéses trimmerrel, a szükséges 115V-t mérve, 115V-ra kell állítani.
Cseréld ki a C909 kondenzátort. és mérj!
Üdv:
exGelkás

0

renfe
renfe picture

c909-et már cseréltem,de most a trimmert teljesen végállásba tekertem jobb oldara,vagyis a nagyfesztrafó fele,és emiatt bekapcsoláskor majdnem elment c917-es 100mikrós200voltos kondim,ugyhogy majd vásárolnom kell hozzá,annyi segitséget kérhetnék hogy a 115 voltot hol mérjem multiméterrel,d906 katódján?

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz renfe!
Azon a rajzon, amit én nézek, a D905 katódja a sortáp. Ezt a feszültséget, a készülék "földpontjához" képest kell mérni. (hangolóegység háza) A táp másik, az-az a primer oldala, mindig hálózati feszültségen van! és ott a méréseket az R902 alsó végéhez (C909 negativ) képest kell mérni. Mindenképen használj leválasztó transzformátort, az áramütés elkerülése véget.
Ha van rá lehetőséged, kérj személyes segítséget, egy tapasztalt kollégától.
Üdv:
exGelkás

0

renfe
renfe picture

igen bocsánat csak kicsit össze van folyva az írás azért vétettem,köszönöm a segitséget amint lesz további fejlemény írok,remélem összejön.

0