You are here

Renault Scenic műszerfal, eltűnik a kijelzés

11 posts / 0 new
Last post
Ízirájder
Ízirájder picture

Helló!
Olyan 6 éves ez az autó és elég sokszor szokott ilyen hibát okozni. Elvileg jól javítható, vagy egy fickó aki hirdeti magát, 20-ért csinálja őket. Kb 20 perc alatt. Nézegettem a youtubét, találtam több megoldást is, van amelyik cseréli benne a fetet, de van ami csak átforrasztja a csatlakozókat. Van vkinek ilyen irányú tapasztalata?

Üdv.: Ízirájder

Comments
dricsk
dricsk picture

Szia, nekem egy barátomnak Opel Vectra C kocsin volt ugyanez. Hol volt hol nemvolt visszajelzés a műszerfalon. A műszerfal kábelcsatlakozóján egy ép forrasztás sem volt, mind meg volt repedve. A műszerfalat szét kellett szedni, mivel belülről voltak a forrasztások, de átforrasztás után minden OK lett. Ennek már több mint egy éve, azóta a hiba újból nem jelentkezett.
dricsk

0

fagifor
fagifor picture

Kedves Ízirájder.
Nekem is ilyen van, javítható. Én többször javítottam. Sajnos az ólommentes forraszanyag, amit használtak hozzá, kritikán aluli. Általában a tápegység részében az alkatrészek forrasztási hibásak lesznek, de elég macerás kinyomozni.
Ha megírod merrefelé laksz, és én járok arra, megmutatom hogyan szoktam a végére járni. Ha már viszonylag stabilan elmegy a kijelzés szétszedem, és az autóban, a helyén finoman fogpiszkálóval nyomkodom az alkatrészeket, és amely részen visszaindul, azt a néhány alkatrészt végigforrasztom. Eddig mindig megjavult, de változatosan el szokott romlani, de javítás után sokáig jó. Akkor számol sok kilométert, ha mégy az autóval, és kapcsolgat.
Üdv: Varga Béla.

0

drtapfesz
drtapfesz picture

Üdv! Igen cserélni kell , sajnos amikor elmegy és visszajön akkor +1e km körüli értéket ír be pluszba a kocsi valamiért , hozzánk 3 ilyen került eddig , sajnos nem ismert a javítása , viszont költséges volt az első az emberemnek amikor vásárolni kellett egy másikat mert nem volt jó a mentés benne.(Több helyen ellenőrzi az alvázszámot a műszerfal és eléggé bonyolult a progija sajnos)

0

Ízirájder
Ízirájder picture

Ez is elég sok kilométert írt bele. Vmiért nem sikerült kiolvasnom az epromból a tartalmat. Ezt neked sikerült?
Üdv.: Ízirájder

0

nokias
nokias picture

Balázs

Hi!

Küld el a tartalmat és írd meg mennyire írjam vissza az órát megcsinálom neked!
Balázs

0

csakyt
csakyt picture

Szia.
Bocsi, hogy belekontárkodok és most egy olyant írok aminek nem igazán fogsz örülni.
Komolyan jó az és hírdetni való, hogy itt hírdeted a csalást? Mi van akkor, ha majd neked mérnek bele az arcodba egy ilyen lecsalt km-es autót?

Komolyan kérdezem. Szerinted ezzel segítesz, vagy ártasz becsületes embereknek?

Ezt csak úgy barátilag kérdezem
Tibi

0

nokias
nokias picture

Balázs

Úgy látom nem figyeltél......
Amikor ez a fajta műszercsoport szarakodik akkor beleír sok százezer km-rel többet ezt szabad és lehet is csinálni hivatalosan mivel a motorvezérlőben ill BSI-ben ott a valódi!
Szándékosan soha nem is csináltam és csinálnám mivel ezzel kapcsolatban megvan a véleményem....Na az csalás és egyetértek a büntetésével!

0

thieringpeti
thieringpeti picture

1. mivan, ha valóban _meghülyült_ az órája, és az eredeti értéket szeretné visszaírni?
2. használt autót állapot, és nem óraállás alapján veszünk. Ugyanis a km-óra csak azt számolja, hogy hányszor fordult körbe a kerék. Valljuk be, nem mindegy, hogy a 100.000 km-t egy kocsi városban mászkálva, német autópályán, vagy alföldi országutakon futja le. Az se mindegy, hogy milyen hőmérsékleti viszonyok között (Afrika vagy Skandinávia). Szintén nem mindegy, hogy a kocsit jellemzően 5-10km-es utakra használták, sietős, erőszakos vezetővel, vagy nyugis 70-80-as tempóval, rendszeresen, de több órás, egyenletes tempójú haladásra használták, és csak jó időben. Az útminőség se mindegy, ahogy a Volvo buszok is szétrázódtak a Thököly úti kockaköveken, úgy a személyautóknak is megárt.
Repülőgépeknél már régóta általános az állapot szerinti üzemeltetés. Ezt megkönnyítendő, a mérnökök az egyes részegységekbe állapot-regisztráló egységeket építenek be, melyek az üzemi szempontból kritikus üzemállapotokat rögzítik, és ezek kiolvasásával időzítik a karbantartást. (bonyolultabb alkatrészekre gondolok, pl. gázturbina). Autóknál ez annyit jelent, hogy az öreg szaki ránéz a motorra, és a hangjából, az olajból megállapítja, hogy milyen állapotú a motor. A karosszéria, utastér elemei szintén nem km-függők, hanem hogy a tulaj mennyire vigyázott rá. Egyéb kopó alkatrészek, fékek, futómű stb, pedig hozzáértő szemekkel látható, hogy mennyire megviseltek.

Tehát, ha használt kocsit veszel, akkor a km-óra állás legyen az utolsó adat, mert az EEPROM-ba azt írsz, amit akarsz (megfelelő szoftverekkel persze). Ha neked az tetszik, kinulláztatod / kerek értékre állítod, ha megvetted a kocsit, hogy tudd, hogy mióta nálad van, mennyit futott, stb...
Nekem egy 30 éves vw jutott. Unokatesómé volt régebben. Ő évekig járt vele úgy, hogy a km-óra egyáltalán nem mért. Aztán megjavítottam. Megint eltörtek a fogaskerekei. Jelenleg AVR alapú számláló lenne benne, ha elkészülne. Amúgy túl van a 400 ezer km-en az autó. Vagy talán az 500 ezren is. Nem lényeges. A műszer inkább arra jó, hogy tudd, hogy az előző tankolás óta mennyit mentél, és kb. mikor cseréld az olajat, meg a szíjat. Ennyi. De 80 ezer km-t mentem a vw-el, kicseréltem a vezérműszíjat. Semmi baja se volt még a réginek (pedig azt is én vettem bele 5 éve). Megnézni, ha kell cserélni. Ennyi. Ha nem drága az új, cserélni gondolkozás nélkül, ha megvetted az autót. (az enyémbe aszem 8 ezer Ft volt feszítőgörgővel együtt a legdrágább változat).

Mégvalami, az öreg autók javára (amíg szét nem rohad az aljuk): az én wv-em igaz 1600 cm3-es, és csak 40kW, de javítható, minden célszerű helyen van benne, és elmegy (szinte) bármivel, ami csak köszönő viszonyban van a gázolajjal. Fogyaszt belőle max 5 litert télen. Ezt pipálják le az új tragacsok. És az ülése is kényelmes a mai napig, nem úgy, mint a mostani olcsóbb autóké. Aztán hogy milyen computer, milyen elektronika van benne? Kit érdekel. Ne fogyasszon sokat, és vigyen el A pontból B pontba, lehetőleg minden nap, a lehető legkevesebb üzemanyag felhasználásával, és a lehető legolcsóbb legyen hozzá bármi.

0

ityvity
ityvity picture
*

0

drtapfesz
drtapfesz picture

Üdv! Nem folytam bele , mert drágának ítéltem ha gond keletkezik , volt már rá példa .

0

Sponsored links