You are here

Nyák vasalás

60 posts / 0 new
Last post
lhunyadi
lhunyadi picture

Sziasztok!

Szeretnék tanácsot kérni abban, hogy milyen nyomtatót
vásároljak. 20-25eFt szánok rá. Szeretném kiprobálni a vasalásos nyák készitést. Van itthon matrix, tintasugaras de laser még
nincs. Aki csinál így nyákot kérem segítsen.

köszi! lhunyadi

Comments
romulusz
romulusz picture

Szevasztok!
Köszönöm mindenkinek a segítségét, de sajnos sem a 80 gr-s műnyomó papírral, sem a vignetta-papírral nem jött össze a dolog (a vignetta-papírról még le is estek a vékony vezetékek). Egy hét kínlódás, és számtalan vasalás után feladtam, és elővettem a PnP fóliát. Drága ugyan, de elsőre sikerült ezt a mikro-áramkört is abszolválnom. Persze normális nyákok esetében továbbra is a műnyomó papírt fogom használni.
Üdv: Gyula

0

morfeus
morfeus picture

Szia!
Nagyon szép lett a nyák amit csináltál a PnP fóliával gratulálok hozzá!
Jómagam még nem próbáltam meg de kipróbálom igaz nem vasalóval hanem laminálóval még pedig egyilyen masinával!
Ezidáig csak műnyomóval próbáltam,de szerintem a PnP-fóliával is münködne a dolog csak jól kell ráhelyezni és kiválasztom a sebességet és a hőfokot(a henger nyomása az igazodik a nyák vastagságához) próba után szerintem teszek fel képeket!

Üdv:morfeus

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

PnP...eddig az tranzisztor volt...most meg: Press & Peel fólia: http://www.hestore.hu/files/PnP_folia.pdf http://www.hestore.hu/prod_10028124.html
Tintával?!: http://nyaknyomtatas.atw.hu/

Üdv.: uniman

0

Edmundson
Edmundson picture
*

Sziasztok!

Csak egy ötlet, még nem próbáltam. Létezik olyan tintasugaras nyomtató (pl. Canon) amelyik tud CD-re nyomtatni. Az alsó tálcára helyezve mozgatja a lemezt. A festéke nem oldódik vízben, legalábbis a papírra nyomtatott szöveg, kép vízálló. Az ilyet nem lehetne használni közvetlenül NYÁK-ra nyomtatásra? Nyilván a CD méretein belül. A CD helyére betenni a letisztított NYÁK-ot rányomtatni és már mehet is a vas kloridba. Sokat próbálkoztam a vasalós módszerrel, de valahogy sosem sikerült jóra. Vagy alámart, vagy még a maratás során felvált, vagy annyira rojtos lett a vékony fólia két széle, hogy tele volt szakadással.

Szóval, ha valakinek van ilyen tintasugaras nyomtatója és kipróbálná, akkor én is vennék egyet. :)

Üdv.

0

AzzA
AzzA picture
*

Szia !

Közvetlen nyomtatás
Lehet, de őszintén szólva nem érdemes vele foglalkozni mert vagy sütügeted a tintát ami lassú és az eredmény nem 100%, vagy spec tintát használsz ami meg elég drága viszont 100% az eredmény.

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia, sziasztok!

Nem rossz ötlet. Maga a "feladó lap" is helyettesíthető nyákkal, ha nem valami speciális.

Vadászom, Utamból Kotródj! (Fekete István)

0

Józsx2
Józsx2 picture

Én már kisérletezek vele ,eddig egész jól állok.
A patront átmostam ,és alkoholos bélyegzőtintát tettem bele. Egyenes papírúttal rendelkező nyomtató ,Canon BJC-250 ,monokróm.
A mechanikáján kellett állítanom egy picit ( lehet rajta minden további nélkül :) ) ,meg a driverét átirogatni (azt még csiszolgatom ,ahogy van rá időm ). Kicsit rücsis a vezetősávok széle ,de ez a driver hülyesége miatt van.

0

BlackForce
BlackForce picture

Üdvözletem mindenkinek!!!
Tényleg ahány ház annyi szokás és módszer.
De ha még valaki nem próbálta,akkor ajánlom hogy próbálkozzon a vignyetta papirral (a hitetlenek akár kihivás képpen).Esküszöm hogy felülmúlhatatlan.
A4-es vignyetta papir van a papirboltban(apró pénz) magát a vignyettát le kell szedni(eldobandó,vagy más célra felhasználható),és a fényesebb felére kell rányomtatni a nyáktervet,amit óvatosan rá kell vasalni,vagy ringli módszerrel átvinni a panelre.És kész.
Csupán hagyni kell kihülni,és a papir olyan sima hogy magától üresen leválik a nyákról ha kihül(persze ha jól átragadt a papirról a panelre).Ez nem saját találmány,de nagyon bevált.
Várom a véleményeket a módszerről.

0

tibibalogh520
tibibalogh520 picture
***

Szia BlackForce!
Régebben én is hallottam erről, és ki is próbáltam, de nem jött össze.
A mintázat nagyja része a fixáló hengeren maradt. Már azt hittem, szét kell lapátolni a nyomtatót, de néhány normál papír lehozta róla. Többé nem kísérleteztem vele.
Üdv Tibi.

0

BlackForce
BlackForce picture

Nálam műkszik a dolog,de megjegyzem hogy a vignyetta papirokból is van többfajta.A sárga,alig átlátszó az valóban túl sima(amit a szerző sem ajánl).
Azonban van fehér vignyetta papir is ami kissé átlátszó,pirinyóval mattabb.Ja és a nyomtató fajtájában is válogatnak.A HP10xx tipusokat favorizálják.Állitólag ezen tipusok a célra leg megfelelőbbek.Nekem egy Hp1020-sa dolgozik.

0

romulusz
romulusz picture

Szevasztok!
Először is köszönöm mindenkinek segítő hozzászólását! Morfeustól olvastam először, hogy a tisztított lemezt néhány másodpercre mártsam vaskloridba. Majdnem jó is lett a vasalás, csak egy kis felületen jött fel a festék, de a kitöltő test felületen, amit festéktollal ki tudtam javítani. Sajnos azonban a lemez ónozásánál, amit 250 fok-os pákával gyanta alatt végeztem, több vékony vezeték is feljött, és ismét selejt lett a panel. Bár lehet, hogy ott hibáztam, hogy nem új panelen próbálkoztam, hanem az előző hibás nyomatot folttisztító benzinnel lemostam, és úgy dobtam a panelt a vasklorid oldatba. Bár igyekeztem alaposan lemosni a festéket, de a vasklorid még sem egyenletesen marta meg a nyákot, hanem foltok keletkeztek a felületen. Próbáltam ugyan a foltokat papírzsepivel az oldat alatt elmasszírozni, de nem sok sikerrel jártam. A vasklorid azért megmarta a nyák egész felületét. Utána már nem tisztítottam, lemostam vízzel, papírzsepivel letöröltem, és elkezdtem papírzsepi alatt előmelegíteni a lemezt. Ellenben azt vettem észre, hogy a hűlés folyamán a műnyomópapír elkezd hullámosodni, ezért rögtön langyos vízbe dobtam a nyákot, nehogy a hullámosodás felszedje a festéket (eddig alacsonyabb hőfokon vasaltam a nyákokat, ahol még nem dobta fel magát a műanyag réteg. Most azért vasaltam magasabb hőfokon, mert amikor masszíroztam a felületet, hogy egyenletesen feltapadjon a festék, szétfolytak a vékony vonalak.).
Holnap ismét nekirugaszkodom, legfeljebb nem ónozom le a panelt, csak lekenem gyantával.
Még egyszer köszönöm mindenkinek a segítségét!
Üdv: Gyula

0

ha7pj
ha7pj picture

Szia!
Van vegyi ónozó lötty is.Szépen dolgozik.
üdv Emil

0

AzzA
AzzA picture
*

Szia !
Ha van otthon egy darab 2-3mm -es szilikon lapod, azt tedd a panelre és ne mozgasd a 175-180°C fokos vasalót.
Masszírozni nem kell, csak pár határozott mozdulattal rásimítani a papírt.
Üdv,

0

romulusz
romulusz picture

Szia!
Köszi, holnap kipróbálom!
Üdv: Gyula

0

Tropfehérke
Tropfehérke picture

Sziasztok!
Eddig csendben próbáltam én is párhuzamosan a nyomtatást. A sokadik ledörgölés után kipróbáltam a pár perces előmaratást, de igazából a rezsós megoldás sikerült, és az utolsó verzióban a rezsóra helyezés előtt áttöröltem a panelt higítóval, és a papírlapot a youtube-n látott video alakpján átitattam denszesszel. Bár ez utóbbi inkább arra jó, hogy pontosabban pozícionáljam. A rezsón nem lenne könnyű ragsztgatni, Marad a pontos ráhelyezés, és papírzsebkendős rásimogatás.
Aztán a rezsóról levéve lassan hagytam kihülni, és langyos vízben kezdtem áztatni.
A papír sehogy sem akart megindulni. Az áztatáson látszott, hogy a festék rászívódott a rézfelületre. Belül a papír alatt keletkeztek egy idő után gázbuborékok, a szélén nem akarta elengedni a festék. Ahol húztam volna, ott megtépte a festéket.
Erre bevágtam teszkós 5%-os sósavba, és addig lögyböltem, amíg volt türelmem. Biztos volt benne vagy fél órát.Talán többet is.
Aztán fogpiszkálóval nyúltam a buborékos papír alá, és elkezdtem az eltávolítást.A végén annyira felbátorodtam, hogy fogkefével is rásegítettem. Csak a kefe fejének súlyát engedtem rá.
Az eredmény jó lett.
Az első ilyen panelem megépíthetőnek tűnik. A Hobby Elektronika honlapjáról a Pickit2 lay-t marattam ki elsőnek.
Nem lett hibátlan, de ez volt az első nyomtatásom a frissen elkészült nyomtatóval.
A sósavas ötletet egy másik videofilmből vettem, bár ott a srác ecettel maratta meg a papír anyagát.
Úgy veszem észre, hogy erősen papírfüggő, hogy mi sikerül.
üdv.

0

sim01zoli
sim01zoli picture

Sziasztok! Én még ezek után is esküszök a laminálóhoz. Egyenletesen ráolvasztja a festéket a panelra. Nekem a vasalós módszer nem vált be mert vagy sikerült, vagy nem. És én biztosra akartam menni, ezért csináltam egy laminálót (egy hétvégémbe került) Valóban papírfüggő a dolog, tapasztalatom szerint a lehető leg fényesebbnek kell lennie. Ilyenek pl.: a szép színes magazinok papírjai. Nyomdai műnyomó, ebből is a vékonyabb, ill. a könnyebb fajta. És nem ivódik bele a festék oly módon, hogy bármi problémát okozna. Ennek ellenére nyomtattam már műszaki rajzlapra is, de az nagyon vastag és magasabb hőfokon kellett laminálni, de jó lett a mintázat a rézen.
Üdv: Zoli

0

AzzA
AzzA picture
*

Szia !
Az a szép ebben a módszerben, hogy nincs két ember aki egyformán csinálná :)

0

szegjano
szegjano picture

Én pár éve nyomtatgatok így áramköröket.

135 grammos fényes műnyomót használok, beszerezhető a panton.hu oldalon, vágatható A/4 vagy A/5 méretre, el is postázzák.

Én egy használt lézernyomtatót vettem, kyocera fs-920, tökéletesen megfelel.

Tanácsok a nyomtatáshoz:

  • legalább 600dpi felbontású legyen a rajz,
  • mindenféleképpen vegyük körbe 1-2mm kerettel a rajzolatot,
  • vasalót majdnem koppig fel kell tekerni,
  • a papírt alá szoktam hajtogatni a nyáknak, hogy ne tudjon elmászkálni,
  • a melegítés ne meghatározott 2-2,5 percig tartson, hanem addig amíg az egész nyák lemez forró lesz,
  • vasalás után ajánlott egy jó vastag telefonkönyvet rátenni, és ez alatt hagyni kihűlni,
  • legalább 10 perc áztatás,
  • utána éppen csorgó vízben lassan kibontogatni, lehúzni,

Meglepően az smd rajzolatok szuperek, 0805, 0603, so tokozások, stb.

0

sim01zoli
sim01zoli picture

Sziasztok!
Már én is végigjártam a nyákkészítés létráját. Most a lézernyomtatós megoldást használom, sima nyomdai műnyomó papírra nyomtatok. Nekem KIOCERA FS 1920-as nyomtatóm van. Tehát egy mezei irodai nyomtató, ami a teljesítményre van készítve és nem igazán a minőségre. A műnyomó papír tulajdonságai, hogy nagyon sima a felülete, tintasugaras nyomtatóval nem is lehet rá nyomtatni mert nem issza be a festéket. Én ezt nyomdából szoktam beszerezni, a hulladékokból.
A lényeg, hogy a rézfóliás lemezt ha nem nagyon karcos akkor CIFF-el, körömkefével letisztítom. (DE nem cél, a nagyon sima felület!) Utána kb. 10 másodpercig belerakom a vaskloridba, ugyan is rájöttem, hogy a mart felületre sokkal jobban tapad a festék. Készítettem egy laminálót rossz lézernyomtató alu és gumihengeréből. Hőfokszabályozós, sebesség szabályozós. Ha valakit ez érdekel akkor egy másik fórumban szívesen adok tippeket, az építéséhez. -Vissza a nyák készítéshez: A lamináláskor a papír és a réz oldal a fűtött alumínium henger felöl van, 10-15mm/sec sebességgel 200 C fokon nyolcszor szoktam átengedni. Négy egyenes oldal irányból - négy sarok irányból. Így mindehol egyenletesen ráolvad a festék a rézre. Utána langyos vízben leáztatom a papírt, hozzáteszem, hogy nem szoktam kímélni, körömkefével addig sikálom amíg csak a fekete festék marad. A fent említett mart felület nagyon lényeges, ja, meg a lamináló! A legvékonyabb fólia amit idáig csináltam, az 0,2mm. Sajnos most fényképeket nem tudok iderakni! Ha van egy kész rajzom, akkor 20-30 perc alatt lehet nyákot készíteni, ami elsőre sikerül és amit már csak fúrni kell.
Remélem tudtam kicsit segíteni! Üdv Zoli

0

romulusz
romulusz picture

Szevasztok!
Szeretnék csinálni egy nyákot MSOP10 áramkörökkel ( 0.3 mm vezetékek, 0.5 mm osztással ). Kb a 15. próbánál tartok, eredménytelenül. 80 gr-os műnyomópapírra nyomtatom a rajzot, és arról próbálom átvasalni. Először a lemezt (szokásosan) polírpapírral tisztítottam meg. Az után próbálkoztam vim-mel, aceton-nal, denszesz-szel, féktisztítóval. Próbáltam előmelegített lemezre vasalni, próbáltam a meleg lemezre finoman rádörzsölni. Vagy nem tapadtak meg a vezetékek, vagy összefolytak. A vékony vonalak miatt utólag nem tudom javítani. Számtalan nyákot gyártottam már, igaz nem ilyen vékony vezetékekkel, de eddig még sohasem kellett megismételni a vasalást. Elolvastam a neten fellelhető leírásokat is, sajnos nem segítettek. Ha valaki tudna használható tanácsot adni (nem azt, hogy gyártassam le profikkal), nagyon megköszönném!
Üdv: Gyula

0

morfeus
morfeus picture

Szia!
Amikor jómagam hasonló nyákot készítettem kézi vasalásos módszerrel nálam is előjöttek hasonló hibák.Jómagam azzal küszöböltem ki miután letisztítottam a nyákot egy pár mp-re vas kloridba raktam,hogy kicsit megmarja(csak a felületét minimálisan) és utána letisztítottam és a szokásos procedúrával felvasaltam.Fontos volt az egyenletes nyomás is kézi vasalásnál,de gondolom ezt te is tudod,és tapasztaltad is.
Nemrég viszont már úgy mond gépesítettem a dolgot így szinte hiba nélkül tudom gyártani a nyákokat! ;)

Üdv:morfeus

0

romulusz
romulusz picture

Szia!
Köszönöm a gyors választ, mindjárt kipróbálom!
Üdv: Gyula

0

morfeus
morfeus picture

Szia!
Itt sikerült neki MSOP8-ast gyártani képet is mutat róla illetve egy-két dolgot leír a gyártásról!

Üdv:morfeus

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

"0.3 mm vezetékek, 0.5 mm osztással" a kérdés az, hogy ez a technológia alkalmas-e egyáltalán az ennyire vékony vonalvezetéshez...mivel ez az "amatőrök" technikája és nem a profiké...

Üdv.: uniman

0

AzzA
AzzA picture
*

Szia !
"...hogy ez a technológia alkalmas-e egyáltalán az ennyire vékony vonalvezetéshez.."
Alkalmas 0.2 - 0.2 -re is anyag, eszköz, ügyesség függvényében mint a többi hasonló technológia esetében.
Kép

Üdv,

0

romulusz
romulusz picture

Szia!
Köszönöm a gyors választ, pontosan erre lettem volna kíváncsi! Lehet e egyáltalán amatör szinten ilyen nyákot készíteni?
Üdv: Gyula

0

peterpan
peterpan picture

Szia romulusz!
A nyák melegítése a fontos! mielőtt még rátennéd a nyomatot. Gondolj arra hogy odakapja a bőrt a meleg kályha, vagy vasaló! Ugyanígy a kellően meleg/forró/ réz is szinte magához rántja a műanyaggal kevert festéket. Ha ez kellő terjedelemben történik, mondjuk mintha bélyegzőlenyomat lenne, akkor szép tiszta nyomat az eredmény. Utána /én pl. néhány réteg papírszalvétán keresztül/ lehet még vasalni, de a legfontosabb hogy a nyomat először a rézhez "ragadjon". Ha a papírt vasalod akkor a festék egy része a papírba szívódik és akár "lyukacsos" is lehet a maratás után a felület. A nyák csiszolása szintén okozhat gondot, pláne ha a maratás után ismét csiszolással távolítod el a nyomatot. A festék síma felületre tapad a legjobban, mindenféle előzetes kezelés /esetleges zsírtalanítás? kivételével/ felesleges. A vasaló alja nem egyenes, hőeloszlása sem egyenletes a régi /eredeti/ módszer: rezsó! + gumihenger. Kissé sütős ha nem vagy eléggé ügyes. Én egy orosz oldalon talált eljárást háziasítva íróasztali lámpám hővédő üvegét eltávolítva a halogén izzóval melegített (260fok) nyákra pzs.vel símítva rákapattam a nyomatot, aztán még vasaltam is kissé /nem biztos hogy kellett/ és tök jó nyomatot kaptam, igaz csak "matchbox" méretben, szerintem érdemes próbára.
Üdv.: PP
http://translate.google.ru/translate?hl=hu&sl=auto&tl=hu&u=http%3A%2F%2F...

File csatolás: 

0

Mitu
Mitu picture

Sziasztok

A lényeg hogy lézer-nyomtató vagy fénymásoló legyen és hogy jó kontrasztos legyen tehát sok anyag kerüljön a papírra amit később a hő és a nyomás hatására átkerül a nyákra.A marató anyag hidrogén peroxid (10%)és sósav (90%) VIGYÁZNI MERT ÉLETVESZÉLYES se a tüdő se a bőr nem szereti.

De így talán egyszerűbb

http://pa-elektronika.hu/cikkek/4-vasalasos-nyak-keszites.html

ÜdvMitu

0

lhunyadi
lhunyadi picture

Sziasztok fiúk!

Samsung nyomtatóban gondolkodtam, számomra elérhető áron
elég gagyi a cucc. Az ML1660 14999-Ft -- 22000-Ft, ennyiért
kapható mifelénk. Még megnézem a HP kütyüket, és a jövő
héten megmutatom, hogy mit csináltam.

Köszi a segítséget!

lhunyadi

0

Józsx2
Józsx2 picture

Szia !

Én ML1640-el nyomtatok , 240g-s Lexmark fotopapírra. Hibátlan nyomatokat készít ,és ezt a fajta papirt nem kell leáztatni ,csak lehúzom ,mint egy matricát.

0

Reuter
Reuter picture

Szia Józsx2!
És mennyi ideig vasalod a felületre ezt a fajtát? Vagy a nyákot melegíted hátulról?
Üdv Reuter

0

Józsx2
Józsx2 picture

Szia !

Addig vasalom ,ameddig kis hólyagok nem keletkeznek a fotopapíron ,a fotopapírra papírt szoktam tenni ,azon keresztül vasalom. Nálam az a hőfok vált be ,amikor a sima rajzlap épphogy megbarnul.

A mellékelt képen látszik a minőség. Maratás után is ilyen marad :)

File csatolás: 

0

dddemeter
dddemeter picture

Sziasztok!Én is fotopapirt használok 180-200 fokos vasaloval .A fényes oldalára nyomtatva a rajzot, Ráhelyezem a nyákra a fotopapirt , a már felmelegedett vasalot ráhelyezem és nem mozgatom csak enyhén rányomom 1 percig ,utána már lehet vasalni mert nem mozdul el a rajzolat a nyákon .3 percig vasalom ha lehült akkor leáztatom langyos vizben és jöhet a maratás ,,ennél egyszerübben talán nem is lehet,,, csak egy kis gyakorlat és megy is minta karikacsapás nem mar alá a marószer csak a nyomtatot nem kell takarékosra állitani hogy legyen jo sok "festék" a papiron , de ne tul sok hogy nehogy megfollyon ..Nekem nagyon bevált üdv Demeter

0

Reuter
Reuter picture

Szia!
Ez remek! Nagyon köszönöm! A gyors választ is! :)
Üdv Reuter

0

Józsx2
Józsx2 picture

Szia !

Szivesen ! :)

Csak nem találtál Lexmark papírt ? :)

0

Reuter
Reuter picture

Hát Lexmark nincsen, de van Epson papírom, ezzel megpróbálkozom... ( ha ajánlod.. )
Üdv

0

Józsx2
Józsx2 picture

Szia !

Epsont nem próbáltam ,csak 250-es (! ,Advanced) HP-t ,azzal nagyon felsültem.
240-es papír ?

0

Reuter
Reuter picture

Szia!
Az az igazság, hogy nem tudom hanyas, de csak 5 db van egy tasakban, (A4 méretű) és van benne 3 db matt, illetve 2 db fényes. Eléggé vastagnak látszik. Ilyenek állnak rajta:" Quality Ink Jet Paper, Quality Glossy paper . De súlyt nem írnak sehol. Mindegy megpróbálom, hátha sikerül, mert ezek évek óta bontatlanok- nem használtam őket.Ha nem lenne jó, akkor meg szerzek olyat, amiket itt írtatok. Anyomtatóm már régóta hibátlanul megy OKI4600 bl
üdv R.

0

Józsx2
Józsx2 picture

Szia !

Mindenképp a fényes papír kell. Elvileg fotópapír lesz.

0

tibibalogh520
tibibalogh520 picture
***

Szia Reuter!
Az akkor tintasugaras nyomtatóhoz való papír. Jó eséllyel fotópapír.
Ezeken van valami bevonat, mely a tintát a fényessége ellenére is magába szívja, és megköti. Nem tudom, hogy a lézer fixáló egysége mit szól ehhez a bevonathoz?! Nem e olvad rá a hengerre?
Inkább ne próbáld ki, míg valamely nyomtatós kolléga jóvá nem hagyja.
Üdv Tibi.

0

Reuter
Reuter picture

Szia Tibi!
Mondasz valamit erről a felolvasztásról..:hmmm:.
Habár azt transparent papír volt. Lányom pólójára szerettünk volna képet nyomtatni, és valaki ajánlotta majd Ő megcsinálja a cégnél a színes lézernyomival. Na a többit elképzelheted.. :D
Üdv R.

0

morfeus
morfeus picture

Szia!

Nekem egy ML 1610-em van nagyon megvagyok vele elégedve tökéletes nyomatot produkál műnyomóra és remekül lehet vasalni is.

Üdv:morfeus

0

ppeti84
ppeti84 picture

Szia.
Nekem sincs saját én a cégnél szoktam.
Ott ha jól emlékszem valami hp laserjet 1xxx nyomtató van.
Műnyomó papírral teljesen jól lehet vasalni.

Nézd meg a képet.

0

Szveti
Szveti picture

Helló ppeti84 és szegi2!
Mivel én a P20-nál és a vaskloridnál leragadtam ezért a kérdéseim laikusak: 1./ mi az a "műnyomó papír" és hol lehet beszerezni?
2./ mit használtok vasklorid helyett, mert szegi2 fényképein a marató folyadék színe nem egészen olyan mint a vaskloridé?
Üdv:
Szveti

0

ppeti84
ppeti84 picture

Szia.
A hidrogén peroxidos maratás szerintem jobb és gyorsabb mint ahogy előőtem is írták.
Fotópapír is jó de szerintem drága ahot hogy elvasalgassuk.
Műnyomó papírt lehet rendelni a hestore webáruházban.
Talán 200ft ha jól emlékszem és olcsó a posta is.

Üdv.:Peti

0

szoke
szoke picture

Sziasztok!
Műnyomó papírt szinte mindegyik papírírószer boltban meg lehet vásárolni.
Egy A4-es ív 10 és 30 forint közé esik!

Üdv: Szőke

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia:én 10 boltot végigjártam, végül egy dekorboltban kaptam,(Budapesten)

Bálint

0

tibibalogh520
tibibalogh520 picture
***

Szia Szőke!
"Műnyomó papírt szinte mindegyik papírírószer boltban meg lehet vásárolni."
Itt Bösziben erről sajnos nem tudnak. :(
Bármely itteni boltban előadtam az óhajom, úgy néztek rám, mintha fertelmesen káromkodnék...
Gőzük nem volt róla mit akarok.

Üdv Tibi.

0

Józsx2
Józsx2 picture

Szia !

Ajánlom főfaluban a Pantont. Ott kifejezetten tartanak nyákhoz való műnyomót ( 135 g-s ) és postáznak is.

0

szoke
szoke picture

Szia Tibi!
:hmmm: Érdekes, mert Sátoraljaújhelyen is bementem a papírírószerbe és azonnal tudtak nekem adni.
Ha gondolod vehetek neked Debrecenben és valahogy eljuttathatom neked!

Üdv: Szőke

0

szegi2
szegi2 picture

Szia!

Jól látod, valóban mezei vaskloriddal marattam a nyákot. Biztosan vannak jobb módszerek más papírral más marató folyadékkal, de nekem ezek voltak itthon, ráadásul működik. Nem gyártom nagyüzemben a panelokat, saját hülyeségeim legyártásához tökéletesen megfelel ez a módszer. :fun:

Üdv.
Szegi

0

Shizo
Shizo picture
**

Szia!
A P20-as az =inkjet nyomtato, azzal nem fogsz vasalni.

0

Kis Kíváncsi
Kis Kíváncsi picture

Szia!
Ha a "Mivel én a P20-nál és a vaskloridnál leragadtam"-ra írtad,Szveti a P20 fotólakkra gondolt.
Üdv.: István

0

Szveti
Szveti picture

Helló!
Köszönöm a segítséget, én valóban a P20 (Pozitiv 20) fotólakk spray-re gondoltam!
Üdv:
Szveti

0

szegi2
szegi2 picture

Szia!

Nekem HP LaserJet 1200 van, legolcsóbb fotópapírra nyomtatok vele, működik. Célszerű olyan nyomtatót választani ami az a4-es lapokon kívül a nem szabványos méretekkel is megküzd.
Egyszerű nyák vasalással

Üdv.
Szegi

0

lhunyadi
lhunyadi picture

Szia Szegi!

Köszönöm, hogy segítesz! Eddig P20-at használtam de
piszok drága. 200ml gyorsan elfogy, kipancsolom.
Megnéztem a képeidet, valahogy így szeretném én is.
Köszi

lhunyadi

0

szoke
szoke picture

Szia!

Én HP 1018-as és 1022-es nyomtatóval szoktam nyomtatni a "mintát" vasalásos nyákhoz. Nekem ezek beváltak.
Számomra ezzel a legolcsóbb, ilyen van a cégnél. :)

Üdv: Szőke

0

lhunyadi
lhunyadi picture

Szia Szőke!
Köszi a segítséget. A cégnél itt is van rengeteg nyomtató,
de sajna nem ilyen helyen dolgozom. Megnézem a mondott
nyomtatókat.

hali lhunyadi

0

thanatos
thanatos picture

Szevasztok!
Én az ajánlottaknál jóval egyszerűbben - és olcsóbban - oldottam meg a dolgot: a NYÁK rajzolatot leporelló-papirra (ez a legvékonyabb) nyomtatom egy EPSON STYLUS DX 7400 nyomtatóval, csak feketével, maximális kontraszttal és szinmélységgel. Ezután a nyomat hátoldalát - üveglapra helyezve - egy közönséges étolajjal enyhén megnedvesitett vattával addig dörzsölöm, amig a papir pausz-szerű nem lesz.Igy tökéletesen fedett, sokszor használható klisét tudok csinálni, szinte ingyen!
És még valami: a galvántechnológia alap-előirásainak megfelelóen a NYÁK-lemez előzetes megmunkálása - polirozás, oxidmentesités, zsirtalanitás - nagyon fontos, itt lehet elcseszni az egészet!
A legjobbakat: Thanatos

0

Sponsored links