You are here

Fujitsu Siemens Scaleoview c17-5 néha-néha ad képet

8 posts / 0 new
Last post
benelli400
benelli400 picture

Sziasztok!
Barátom megkeresett azzal a problémával, hogy a monitorja mikor bekapcsoljuk a gépet még a logót mutatja, aztán sötétre vált, majd a windows indítási logóból ismét felvillant egy másodpercnyit és újra sötét, kis idő múlva az egérmutatót láthatjuk egy másodperc erejéig és utána már végig sötét. A Pc betölt és annyi. A monitor végig bekapcsolt állapotban van, tehát nem a tápja tilt le , folyamatosan kéken világít a LED. VISZONT: Mikor már betölt a gép , a monitor ugye sötét, és a monitor stanby kapcsolóját ki-be nyomom, akkor ugyanúgy mutat képet egy másodpercig, majd ismét sötét.
Azt persze hozzáteszem hogy a monitort 2 gépen is teszteltük, tehát nem videokari hiba.
Valaki látott már ilyet, tudna segíteni? Előre is köszönöm a segítséget!

Comments
Szadista
Szadista picture

Szia benelli400.

Nálam ugyan ezt a hibát egy Acer monitor produkálta ott kondizás után egy cső csere volt a megoldás.

Üdvözlettel: Laci

ui. valamit azért nem ártana mérni is talán egyszerűbb lenne, 12v illetve 5v meg a 3,3v állapotát. Na meg azt sem ártana tudni hogy a bemeneti puffer elkó teszi e a dolgát.

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

LCD monitor, típusának kiírása nem ártana...bele kéne nézni, hátha látni ott belül valami "szokatlant"...
A tápja két részből áll: van egy kisfeszültségű része, meg egy nagyfeszülségű rész...ez utóbbi hibája miatt, működhet még a kisfeszülségű rész...

Üdv.: uniman

0

benelli400
benelli400 picture

Hamarosan pótlom, nemsokára hazaér és belenézek. Esetleg a táppanelen valami kondi kiszáradásból lehet e probléma?

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

Főleg abból lehet a legtöbb probléma...esetleg néhány már kinyílott, mint a "bazsaróza": https://www.google.ca/search?q=fake+capacitor&hl=en&source=lnms&tbm=isch...
De néhányat akkor is javallott kicserélni, ha egészséges a "kinézetük"...monitor típusok szerint fellelhetők a neten a javító kittek, amelyekből kiválóan lehet tájékozódni a "gyanús" kondenzátorokról!
A "gugli" azt sejteti, hogy a Belinea 101730 Lcd monitorhoz köze lehet(de még rengeteg más típusnak is ez a tápja): http://obrazki.elektroda.net/100_1254331145.jpg http://obrazki.elektroda.net/52_1233928511.png

Üdv.: uniman

0

benelli400
benelli400 picture

Nos a mainbordon találtam 3 db 220uF/16V olkót igen kerek fejjel. Cseréltem, összeraktam, nos annyiban változott hogy mikor elindulna a háttérvilágítás, amolyan cirdelő ívhangot lehet hallani, mintha valami nem érintkezne, ez kb 2-3 másodpercig tart és amikor úgymond összeég, azaz abba hagyja a cirdelést akkor van szép kép de el is tűnik, mint ahogy a topik nyitóban írtam.
Ez inverter vagy csőhiba lehet?

0

benelli400
benelli400 picture

Megoldódott a cirdelő hang, rosszul illesztettem be a világítás megasfesz csatilyát. Viszont maradt az alap hibajelenség amit a topiknyitóban írtam. Annyit megnéztem hogy ha megvilágítom a kijelzőt szemből akkor van kép, tehát a világítást kapcsolja le valamiért. Ötlet?

0

Buhera01
Buhera01 picture
*****

Szia!

"Ötlet?"
- Öreg (hibás) cső,
- inverterhiba.
Nézd meg a csöveket, ha van mivel akkor teszteld. Mérj ellenállást az invertertrafó kivezetésein. (Kikapcsolt, áramtalanított állapotban!) Ha a szekundereken pár Ohmnál nagyobb eltéréseket mérsz, akkor ott lehet menetzárlat. Ellenállásokat, kondikat is nézd át az inverter részen, az elkókat mérés nélkül cseréld.

Üdv: Laci

0