You are here

avast ( szándékosan kisbetűvel) program eltakarításához kérek segítséget !

17 posts / 0 new
Last post
Balta.István
Balta.István picture

Üdv a Kollégáknak !
Régóta ülök PC előtt,de így program még nem szivatott meg ! A program telepítése után megpróbáltam letörölni a Revo uninstallerrel ! Nem sikerült,és ráadásként eltűnt a rendszervisszaállítási pontom és a Windows fájlkeresési lehetőségem a vezérlőpultból ! Ez utóbbi pontosítva úgy néz ki,hogy a " sajátgép" lehetőségre kattintva feljön a kiskutya,de fölötte nincs szövegmező !
Tehát visszaállítani sem tudom a rendszert és megkeresni sem tudom az avast-ot törlés céljából ! Feladatkezelőben leállítani nem tudom,az avast védelmek kezelésében a végleges kikapcsolást választottam,ennek ellenére minden bekapcsolás után 50-60 Mb helyet foglal,amíg nem frissíti a napi adatbázist !
Nem szeretném és nem is tudom újratelepíteni az XP 3 Profeesionalomat.
Ettől eltérő javaslatokat kérek mindenkitől !

Comments
ikarosz
ikarosz picture

Szevasztok!
Én így oldanám meg.

AVAST VÍRUSVÉDELEM ELTÁVOLÍTÁSA.
Nyissa meg a következő oldalt: http://www.nobius.hu/antivirus-eltavolitasa-antivirus-removers/
1. Töltse le az aswclear.exe-t az asztalra.
2. Indítsa el a Windowst csökkentett módban.
3. Nyissa meg aswclear.exe az eltávolító segédprogramot.
4. Tallózza be az AVAST mappáját. Ha az AVAST-ot nem az alapértelmezett mappába telepítette keresse meg. (Megjegyzés: Legyen óvatos! A tartalomban az összes mappát válassza ki törlésre!
5. Kattintson az Eltávolításra.
6. Indítsa újra a számítógépet.
Üdvözlettel
ikarosz

0

Edmundson
Edmundson picture
*

Üdvözlet!

Nem tudom mi az a "Revo uninstaller" de nem értem, hogy miért nem a vezérlőpult, programok, eltávolítást használtad. A szabványos módszer, nem okoz kárt, főleg mert ilyenkor az adott alkalmazás uninstal shield, letelepítőjét hívja meg. Ehelyett ezek a kókány uninstallerek csak akkor hatásosak ha regisztrálták a telepítés folyamatát és azt követően nem volt semmilyen frissítés. Ráadásul akkor is hajlamosak leszedni olyan fájlokat amiket a telepített programok csak felülírtak vagy frissítettek. Holott a fájl már előtte is ott volt és valaki használta. Amúgy az Avast hibátlanul eltávolítható a szabványos úton. A mappa átnevezése nem lehetséges, ha fut belőle egy alkalmazás. Ráadásul attól még az összes periféria és registry beállítás megmarad ami hibát okoz.

Tetszik nem tetszik jelenleg már olyan károkat szenvedett az oprendszered melynek helyreállítása nem gazdaságos. Eltölthetsz vele napokat heteket de hibátlan soha sem lesz főleg, hogy azt sem tudjuk, hogy pontosan miket távolítottál el és miket módosítottál. Ha a visszaállítási pont is eltűnt akkor ott valami mély rendszerszintű keresztbeállás történt. Kár az időt pazarolni rá. Telepítsd újra és ne használj ilyen rendszer manipuláló programokat többé, főleg ha nem tudod, vagy nem tudatja, hogy mit is csinál pontosan.

Az Avastra megoldást jelenthet, ha újraindított gépre újratelepíted, majd újraindítás után szabványosan eltávolítod. De ettől a szétszabdalt oprendszer nem javul meg.

Üdv.

0

Inhouse
Inhouse picture
*

Szia!

Van olyan nagy ritkán, hogy konkrét ellene irányuló matatás nélkül is begárgyul az Avast (vagy bármi más). Ilyenkor pl. nem frissül, elindul, de nem végez sosem, ha nem a programból próbálod, hanem letöltöd, akkor sem. Akkor jön az ötlet, levele! Vezérlőpult/telepített...eltávolítása, na azzal sem megy. Ekkor kell az Avast oldalon letölthető uninstall, ami ilyenkor is megoldja a dolgot. Aztán már lehet telepíteni és lehet, hogy sosem jön elő többet ez a hiba.

Üdv
Inhouse

0

cssztivi
cssztivi picture

Én mindig a panda clod antit használom. Még sosem volt vele bajom. Újratelepítés után sem, és frissítettem is, utána sem. Csendben dolgozik és jó.

0

Tranzix
Tranzix picture

Üdv!
Egyet értek! Bár már eső után köpönyeg, de érdemes úgy hagyni a rendszert, ahogy azt megírták az alkotói: http://dirtywindows.hu/2011/01/20/7-1-0-326/

0

Inhouse
Inhouse picture
*

Szia!

Ahogy írták, az Avast oldalon fenn van az erre való megoldás. Érdemes vakon nekiugrás előtt utána nézni a dolgoknak az internet korában. Semmilyen települt antivírus programot nem illik komoly ismeretek, tapasztalat nélkül kézzel megpróbálni gyomlálni, lévén beépülnek a rendszerbe akár több szálon is. Nem olyan egyszerű teljesen kiszedni őket, elég rossz lenne, ha ez nagyon könnyű lenne, mert akkor nem csak nekünk menne, hanem a káros programoknak is. A kezdetektől használom az Avast-ot, előtte Norton volt. Azzal sem volt gond sokáig, aztán a nem elég erős gépeket használhatatlanná tette, ezért lapátra került. Az Avast-nak is vannak gyengeségei, de igen jó megoldás a piacon. Erős gép ez alá is kell, de a sok kártevő miatt sajnos minden magára adó antivírus sokat dolgozik. A frissítés tényleg lehetne ötletesebb, bekapcsoláskor, ha automatikusra van állítva eléggé lefogja a gépet.
Antivírus nélkül nekimenni a netnek az elég nagy vakmerőség lenne.

Üdv
Inhouse

0

kodódikó
kodódikó picture

Én ilyen esetben azt szoktam csinálni hogy belépek a c meghajtón a programok mappába és az avast mappát átnevezem többet nem fog indulni mert megváltozott a mappa neve és nem találja induláskor. Leginkább csak utánna írok 1-2 karaktert, ha kell csak visszatörlöm és ujra a régi minden. üdv

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia, sziasztok!

Hi!

Erről eszembe jut ez: Live Linux alól meg keresed a sistem32-ben a "SAM" file-t! Majd a tartalmába, előre bele szerkesztesz valamit! És újra indítod a rendszert! Bútolás után nagy az öröm!!! A windows semelyik jelszava, beépített titkosítása nem fog működni! Jó móka egy céges gépen..........

Vadászom, Utamból Kotródj! (Fekete István)

0

gbenyov
gbenyov picture

Ez nem valami "szép" megoldás"...
gbenyov
0 Hz és az UV fény frekvenciája között minden érdekel...vagy tovább is?

0

kodódikó
kodódikó picture

Nem értek egyet. Annál sokkal szebb mint az agyában turkálni és gyomlálni. Gyors egyszerű visszacsinálható. Én az ujra telepítésnek vagyok a híve, win8-at fél óra alatt ujra lehet huzni szüzen, vagy ha van róla képfájl akkor még annyi sem. De ha nem akar nem tud nincs rá idő dolgok vannak, néha ilyen egyszerü fogást kell alkalmazni. Szűz win-nél nincs jobb! :)
üdv

0

pihe
pihe picture
*****

"Szűz win-nél nincs jobb!"

Van jobb! P-vel kezdődik a beceneve és nem feltétlen kell szűznek sem lennie. Én már lassan 12 éve élek együtt vele. Totál kielégít. ;)

Ja igen, a pingvinre (linux) gondoltam... még mielőtt arra a másik p betűsre gondolna valaki. :)

Egyébként én is a reinstall mellett szoktam dönteni ha egy windows maga alá piszkít. Nagyjából kiszámolható a backup-install-restore ideje így nem oly bizonytalan, mint egy hibakeresés a windows lelkivilágában.

0

pleso
pleso picture

Üdv!

Start menü/Futtatás(oda beírod hogy "msconfig")/Automatikus indítás fül, Szolgáltatások/avast mellől kiveszed a pipát.
Gépet újra indít és már nem indul el az oprendszerrel az avast.

0

dehogyisnem
dehogyisnem picture

Szervusz!

Jó kis progi az amelyiket unistallerrel kell leszedni :) De ha már egyszer fent van akkor ez van. Az aswClear jó ötlet, próbáld meg. Az én módszerem brutálisabb. Feltúrom a registry-t és minden nyomot kigazolok, futtatás - regedit - keresés - runonce. (nem run mert abból túl sok bejegyzés van!) a runonce felett lesz a run. keress tovább avast bejegyzést, ha találsz és biztos vagy hogy az ami, akkor a progi a kulcsainak törlése. De ezzel óvatosan azért, bár én még nem rontottam el semmit így. Egy másolat nem árt előtte. Amit még próbálj meg....futtatás - msconfig - szolgáltatások és/vagy automatikus indítás fül. vedd ki a pipát az avast elől. Vagy futtatás services.msc - keress rá az avastra - tiltsd le - restart. Azért nem tudod simán kikapcsolni mert védett rendszerfolyamatként van beágyazva. Ezek az én ötleteim. Ha nem szeretnél fizetős progit akkor az avira is megteszi
Írd meg mire jutottál.

Pardon! Még egy gondolat...A rendszer-visszaállítás az első amit kikapcsolok egy gépen!

Tibor

0

Hjoco
Hjoco picture

Szia!

A gép indítása után F8 -at nyomkodva bejön az indítási menü, válaszd a csökkentett mód pontot.
Ha beindult a rendszer, az avast maradjon végleges kikapcsolás állapotban. Start menü, vezérlőpult, programok telepítése és törlése menüpontban kikeresed az avastot, és rányomod az eltávolítást.
Simán le fogja venni.
Szerintem is túl nagy a gépigénye, de nagyon biztonságos cucc. Csak hát ilyen áron... Minden bekapcsoláskor 3-4 percig vacakol.

Joco

0

szati77
szati77 picture

Mióta ssd van a gépben észre se veszem a frissítést. Mennyi ram van abban a gépben, hogy így megfogja induláskor?

0

zoli710802
zoli710802 picture

Szia István!
Nekem csak avast van évek óta és jól működik. Bekapcsolásnál hagyni kell, hogy végigcsinálja a frissítését, mert addig jócskán fogja a gépet és a netet - legalábbis nálam.
Egyszer volt olyan, hogy a verzió frissítés utáni újraindításkor olyan kékhalált csinált, hogy csak na. Ekkor csökkentett módban tudtam csak helyrerakni a gépet. Neked azt javaslom próbáld meg újra telepíteni, hátha megjavítja magát. Egyébként az is előfordulhat, hogy van "valaki" a gépeden és az avast megtalálja, csak az a valaki ki is fekteti az avast-ot. Így is jártam már. kb két hétig ment a küzdelem amire sikerült legyőzni a vírust. Úgy tudtam legalább leállítani, hogy a feladat kezelőből leállítottam az explorer.exe-t tehát a tálcát. Ekkor leállt a vírus is és úgy ahogy tudtam a gépet használni.
Ezek csak felhasználói tippek, de hátha...
Üdv: Zoli

0

Sponsored links