You are here

orion t2835s pt90 a táp letilt.Megoldva

7 posts / 0 new
Last post
marosi
marosi picture

Szevasztok
Tegnap hozták ezt a fentebb leirt tv t azzal a hibával,hogy egyet kettant,és csak ciripel,szétszedtem,a sor tranzisztor kiütve,LD01 es tekercs lába kiforrasztódva,RD39 es 10omra megnyulva.Tranzisztor,impulzus kondik cseréje után, a táp nem akar indulni.
Égövel elindul,B+ 150, 16,7 ,5 VOLT megvan.
Valahogy indulásnál sem látom azt a felfutó sor inditó impulzust az stv2246 os 48 as lábán,valamit látni hogy mozdul valami,de az nem hor out.
Ha lenne valami tipp,esetleg behalt az STV9306 os?
Olvasgattam itt hogy nemleht minőségeset venni,akkor mivel lehet helyettesiteni,igaz azt is olvastam hogy nemnagyon lehet,de akkor honnan szoktatok venni?

Comments
reparátor1
reparátor1 picture

Szia!
Ha leveszed as STV9306-ot,akkor mi a helyzet?Üdv.Reparator1

0

marosi
marosi picture

Szevasz reparátor1
Hogy érted hogy leveszem,kiforraszam,vagy csak a tápját vegye le

0

reparátor1
reparátor1 picture

Szia!
A DD07 és DD08 dióda csinálja a 12V-ot és a 24-et.Ezeket szakítsd meg!Ha elszállt az IC,mielőtt cseréled,ellenőrizd a táp feszeket,nem magasabb-e a kelletnél.Üdv.Reparator1

0

marosi
marosi picture

Szevasz
Na a lényeg hogy elindult,én csináltam az este egy mühibát,egy elenállás odaért a hütőbordához,emiatt nem indult,de rámértem a feszültségekre,hát nemtudom,de a 24 helyett26,5 van,a12 helyett12,3,ez utóbbi gondolom elmegy nade az a 26 ,5az sok,csak nemtudom miért van annyi.
A B+144,7 145.

0

reparátor1
reparátor1 picture

Szia!
Örülök,hogy megoldódott a probléma.A tápfesz eltérés lehet mérési hiba,pláne ha digi multival méred.Nekem is az egyik müszerem összeszed zavart,és néha butaságot mutat.Ha a sor táp jó,és a 24 és 12v-os elkókon nincs tüske,akkor szerintem jó a tápja a függ IC-nek.Azért írtam,hogy nézd meg a tápot,mert ha a zárlatos IC fogta volna meg a tápot,akkor esetleg az új TDA az első bekapcsolásra elszállhatott volna.Üdv.Reparator

0

marosi
marosi picture

Szevasz reparátor 1
Kösz a segitséget,tényleg digi multival mértem,és mivel mindegyik fesz jónak mérődött akkor enyinek kell hogy legyen a 24 volt.

0