You are here

panasonic th42pv80p plazma tv 10-t villog.

12 posts / 0 new
Last post
gyuripupuc
gyuripupuc picture

Sziasztok! Egy öreg volt tv-s kéri a segitségeteket ebben a témában. Szervizdoksim van aszerint a hiba lehet az 5v, a 3,3v (ezeket ellenőriztem, rendben.) A 9v és a tuner maradt még. A tunert nem tudom ellenőrizni, a 9v helyet valami alacsony feszt tudok indikálni. Minden segitséget köszönettel fogadok. gyuripupuc

Comments
Krila
Krila picture

Hello.
Nos,ahogy ígértem itt vagyok.A megoldás itt található:

http://www.youtube.com/watch?v=LjpGKaBt8hg

Ebben a videóban minden el van mogyorózva,töviről hegyire.IC-t tudok szerezni - ha minden igaz van még az egyik kollégámnak.Ő most javított meg egy ugyanilyen tv,ugyanezzel a hibával.3000Ft-ot mondott rá.A videóból kiderül,hogy kelleni fog még egy elkó is,ezt ő a LOMEX-ből szerezte be.Ha esetleg érdekel az alkatrész,Budapesten,Pest megye egyes részein tudunk találkozni.Ha ez mind kiesik,marad a posta.
Minden jót.
Hello.

0

Lengyi
Lengyi picture
*****

Szia.
Hibakód-10: lehet tuner!

0

gyuripupuc
gyuripupuc picture

Köszi a gyors választ. Valami ötleted nincs, hogyan ellenőrizzem, mert kiszedni agyrém. köszi:gyuripupuc

0

Lengyi
Lengyi picture
*****

Márpedig ki kellene venni, legalább nagyítóval átnézni.

0

gyuripupuc
gyuripupuc picture

Kössz, de ujjabb helyzet van. A 9v-s részt átforrasztottam és elindult. Tökéletesen müködött 1 napig, nem hiszem a tuner hibáját. Ma viszont bekapcsoláskor csak a piros led világit folyamatosan nem indul. Feszültségek rendben, a fet-el kapcsolt 15v nincs valami letiltja. Lövésem sincs hol keressem a hibát. Lengyi az eddigi segitségedet köszi a továbbikkal együtt.

0

mukso70
mukso70 picture

Szia! ez az új helyzet a tv-vel kissé zavaró, de volt nálam 10 villógós pana plazma. A hiba okozója a táp volt. TEA1611 nem indult,néha összekapta magát ment pár percet vagy akár néhány órát is. Ha lelőtök se tudom már a tv és a táp tipusát, de megnézhetnéd milyen táp van benne. A TEA-ic (kettő is van) egy külön kis panelen van. Nem az ic szokott pusztulni,hanem a 3-as lábán levő smd 1u-ós kondi. Ami fűszerezi a dolgot, nem lehetett megállapítani a kondi hibáját,kiszedve mérve is jónak látszott. Kicserélve azonban egyből indult a táp, majd a tv-is. Mindkét kis panelról kidobtam ezeket a kondikat, azóta sem láttam viszont a tv-t. Viszont annak mi oka lehet amit pillanatnyilag a tiéd produkál lövésem sincs. Annyira sem indul hogy hiba üzenetet küldjön,hmm...Távpiszkával sem indul? Üdv!

0

gyuripupuc
gyuripupuc picture

Elnézést a késöi válaszért, de ismét végignéztem mindent. A leirt uj hiba az én hibám volt rosszul kapcsoltam be. A tápban viszont nincs se kis panel se TEA-ic. Viszont a tv megint indult és rövid idő után visszajött a régi 10-s hibakód, majd kis várakozás és ujboli inditás után a 2-s kód. Azt mondják, hogy egyértelmüen táphiba. A komplett csere egy nyögdijjasnak kicsit húzós. Majd lesz valami. Addig is mindent köszi!

0

mukso70
mukso70 picture

Szia! Ezért írtam nem tudom már az én általam javított típusszámát, egy esélyt megért, hátha egyezik a kettő. Sajna nem. Ezekből is nehéz két egyformát találni. Nem biztos hogy venni kell tápot, a tv-ből kiemelve, bekapcsoló jeleket imitálva, szépen lehet benne hibát keresni, természetesen megfelelő műterheléssel kell ellátni. Mindig így csinálom ha macerásabb hiba van a tápban. Sok sikert! Üdv!

0

Krila
Krila picture

Helló.
(Ha minden igaz) a héten,de lehet már holnap (csütörtökön) mondom a megoldást.Helló.

0

gyuripupuc
gyuripupuc picture

Köszi mindenkinek a segiteni akarást.A hiba végül is komplett tápcserével megoldódott Azért ha megvan, hogyan kell gépen kivül inditani és javitani az ilyen tápot megköszönném! Sziasztok

0

mukso70
mukso70 picture

Szia! Általában optón keresztül indítódnak,amíg nálad a tv könnyűszerrel kinyomozható hová és mekkora jelek kellenek. Ezeket ha csak a tápot hozom el a tv-ből, akkor is ki lehet deríteni, csak nehezebb. Nincs konkrét recept, a táp felépítésétől függ. Üdv!

0

Sponsored links