You are here

Omnibook XE2 12 colos kijelző cseréje 14 colosra egyszerűen megoldható? (IGEN MEGOLDHATÓ!!! MEGOLDVA)

26 posts / 0 new
Last post
Cormyus
Cormyus picture

Sziasztok!
Laptop szerelésben jártas kollégák véleményét kérném. Van egy ősrégi Omnibook XE2 es 12 colos (800*600) kijelzővel szerelt gépem,aminek ráléptek a fedlapjára és elrepedt a kijelzője. Lenne egy ugyan ilyen donor hozzá de azt 14 colos(1024*768) kijelzővel szerelték. Kérdésem az lenne átrakható simán a másik gépre a kijelző a fedlappal vagy az alaplapot is illik áttenni a másik gépbe?
Előre is köszönöm a választ!
Üdv! Cormyus

Comments
Cormyus
Cormyus picture

Sziasztok!
A végén a kíváncsiságom mégis csak legyőzte a füsttől való félelmemet,és néhány mérés után(3.3V,5V,LVDS jelek) az 50pines csatik átdugásával megcseréltem a kijelzőket. Most már bátran kijelenthetem hogy ebben a gépben teljesen csereszabatos a 30 vezetékes 14 colos(1024x768) és a 20 vezetékes 12 colos(800x600) kijelző egymással.(persze ezt arra az esetre írom ha kábelestől cseréljük őket) :)
Köszönöm a hozzászólásokat mindenkinek!
Üdvözletem. CorMyuS

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

Én csak a felbontások különbsége miatt aggódnék...a végén látsz majd a nagyobb képernyő közepén egy fekete keretes 800x600-as képet...
Mindenképpen az "átdugások" előtt meg kéne nézni mindkét kijelző tipusszámát...és adatlapjaikat átnézve kiderülhetne "miegymás"...még az esetleges "füst" kijövetele előtt.

Üdv.: uniman

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
A 14,1"-ban (N3295) a kijelző: Chunghwa CLAA141XB01
(Persze a pontos notebook típusokat nem írtad le...)
Üdv.: uniman

0

Cormyus
Cormyus picture

Szia Uniman!
Leírtam,mind a kettő HP omnibook XE2 tipus,teljesen megegyeznek. Ennél bővebben a hátlapon sem találok semmit. Teljesen egyformák kiépítésben,processzorban,GPU-ban,stb. Az egyetlen eltérés hogy ezeket szerelték 12,13 és 14 colos kijelzővel is. Felbontásokat is egyformán tudnak,annyi a különbség hogy amíg a kisebb kijelzős az 1024x768 felbontásban scrollozik a képernyője addig a nagyobb azt rendesen megjeleníti. Típusszámbeli különbséget hol tudom ennél bővebben megtalálni?
Üdv!

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

Az XE2 után még 2 karakterrel jelzik a különgséget, "csak" 5-féle van belőle: http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/Product.jsp?lang=en&cc=...
A 12"-os kijelző meg talán Sharp lesz...

Üdv.: uniman

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

Az én Omnibook 500-as gépemben a 12" LCD 1024x768 felbontású: http://www.blackmoreit.com/products/hp-compaq-laptop--notebook-parts-omn...

Üdv.: uniman

0

Cormyus
Cormyus picture

Szia!
Egyedüli különbség amit a bios-ban találtam a BIOS REVISION.
A 14-es DC.M2.11.
a 12-es DC.M1.21.
-es verzió.
A burkolaton semmi különbség nincs csak a gyári szám. :)
Üdv!

0

Tropfehérke
Tropfehérke picture

Szia!
Kérdezd meg a BIOS-át. A setupjában látszik a verzió.
Illetve a bios frissítő programok legtöbbje biosmentést is tud csinálni.
Utána egy compare,

0

Cormyus
Cormyus picture

Szia!
Hát ez az. Ha annyira belemászok mindkét kijelzőbe akkor már alig picit több meló alaplapostól áttenni a gépbe és nincs semmi kompatibilitási probléma. A donort úgyis meg fogom bontani mert zajos a ventije. Meg a házát is valamelyest rendbe akarom tenni.
Üdv!

0

Cormyus
Cormyus picture

Sziasztok!
Ma megérkezett a donor gép. Ma este csak annyira volt időm hogy a takarólapokat lepattintottam és megnéztem a csatlakozókat. Mind a kettőben egyforma 50 pines csati van,de másként van bekötve.Lehet simán rá lehet a nagyobbat dugni? Csináltam képeket. Holnap kiderül kompatibilisek e egymással.
Üdv!

0

Grobelar
Grobelar picture

Szia!

Ez a kijelző LVDS szalagkábelének az egyik vége.
Szép mindkettő, de épp a másik vége a lényeges.
Ilyen:

0

Cormyus
Cormyus picture

Szia!
Tehát akkor az teljesen esélytelen hogy leveszem a két fedlapot kijelzőstől és megcserélem(12colos csati ki,14 colos csati be)? Vagy ha megpróbálom tönkre vághatok valamit?
Üdv!

0

Tropfehérke
Tropfehérke picture

Szia!
Én végigmérném leburkolva az érintkezőket, ha felmerül a gyanu, hogy a két alaplap nem egyforma.

0

Cormyus
Cormyus picture

Szia!
Ezt mindenképpen megteszem előtte. Ha a tápfeszt ugyan ott kapja és ugyanannyit akkor gondolom rápróbálható. Először majd a töröttet teszem rá a másik lapra,ha működik akkor már nő az esély hogy a másik is jó lesz. :)
Üdv!

0

Tropfehérke
Tropfehérke picture

Várjuk a füstjeleket! :-)

0

Cormyus
Cormyus picture

Köszi a biztatást! :D Mondjuk én is attól félek hogy a lustaságom miatt megszívom és elfüstöltetek valamit. Aztán meg verem a fejem a falba... Nem hogy inkább 40-60 perc plusz munkával átraknám alaplapostól együtt és nem kísérletezgetnék. Bár most már inkább kíváncsi vagyok. :)

0

Tropfehérke
Tropfehérke picture

Tényleg nem lenne egyszerűbb a burkolat és wincs csere?
Legalább a prociventillátort is kitakarítod. ;-)

0

Cormyus
Cormyus picture

Hát most már nagyon arra hajlok hogy alaplapostól lesz a csere. :)

0

Tam78
Tam78 picture

Szia!
ugy emlékszem hogy nem stimmel.. a 12"os omni az 20pines
a 14es az 30Pines
de kijelző belső burkolat (keskenyebb keret) csere szallagkábel csere és lcd csere után menni fog

Úgy rémlik hogy ezek cseréjével 3-4 éve raktam is össze ilyen hibridet és sikerült is

0

Cormyus
Cormyus picture

Szia!
Köszönöm,a donor jövőhéten érkezik. Majd akkor szembesülök vele. Szalagkábel cserén mit értesz,esetleg a sodrott kijelző csatlakozó kábelre gondolsz ami az alaplapra megy?
Üdv!

0

Grobelar
Grobelar picture

Igen, arra gondolt a kolléga.
Elvileg az alaplapi csatlakozójuk kis szerencsével stimmelni fog.

Van amúgy ilyen megoldása is a dolognak, amit a mellékelt képen látsz, de szerintem költeni nem nagyon szeretnél rá, inkább csak kísérletezgetsz.

Csak érdekességképpen mutattam, kár lenne megvenni, az árából kapnál használt, de hibátlan LCD-t a notidba. (kb 5000 körül mennek az ilyen LCD-k)

File csatolás: 

0

Cormyus
Cormyus picture

Szia!
Hát költeni már valóban nem szeretnék rá többet. Sikerült egy komplett gépet venni adapterrel 4600Ft+postáért,elvileg működik rendesen de a doboza nagyon leharcolt,kivéve a fedlapot a kijelzővel. Ezért gondoltam hogy azt egy az egyben átszerelem a gépemre.A sérült meg megy a sérült géphez,majd nekiadom valami rokon gyerkőcnek. Tulajdonképpen igaz végig repedt 3 helyen, de még használható.Úgy sérült hogy "csak" 3 fekete hajszálrepedés fut végig a kijelzőn,de az egész felület működőképes maradt. Gondolom az LCD folyadék üveglapjaiból csak az egyik repedt el.
Üdv!

0

Grobelar
Grobelar picture

Szia!

Át tudod tenni, feltéve, ha mindkét LCD 30 PIN-es.
Van azonban, amelyik nagyon háklis a felbontásra, járt nálam Sony Vaio, ami sima 1024x768-as 14.1" 20 PIN es LCD-vel nem adott képet, csak világítást (6 darabot próbáltam ki), kizárólag nagy felbontású LCD-re adott képet.
A rögzítésével nem lesz gond?
Amikor tesztelnem kellett laptop LCD-t kötöttem már rá ideiglenesen 14.1" laptopra 15.4"-osat is, sőt 10.1-es Acer ZG5-re 15.6-os LED kijelzőt is.

0

Cormyus
Cormyus picture

Szia!
Nem tudom hány pines lehet,már megrendeltem a donort,majd ki derül. A két gép tök egyforma,minden adatuk egyezik,ugyan az a CPU,GPU stb.. Az eltérés a kijelző belső takaró lemezében és persze a kijelző méretében van. Ha esetleg nem stimmel a csatlakozó akkor átteszem az alaplapot is a donorból,elvileg az is jó csak a burkolata törött.
Üdv!

0

Tropfehérke
Tropfehérke picture

Szia!

Amennyiben nem lenne kép, bár a csatlakozók stimmelnek, töltsd le a donor gép BIOS-át, és frissítsd vele az alaplapot. Külső VGA csatlakozón akkor is ad képet.

0

Sponsored links