You are here

Inverteres hegesztő hibát jelez

2 posts / 0 new
Last post
papir
papir picture

Sziasztok!
TRANSPOCKET 1400 a típus, elindul minden esetben de rövid, akár pár mp-es hegesztés után elkezd villogni a hőmérő embléma alatti sárga lámpa, ilyenkor már nincs feszültség az elektródákon, villanyból kihúz-visszadug és megszűnik a hibajelzés de természetesen megint letilt rövid hegesztés után.
A hűtőbordákat néztem, teljesen hidegek, pár mp alatt egyébként sem tudnának jelentősen felmelegedni, egy hőérzékelőt találtam benne, a 002 képen az elől lévő hűtőbordára van csavarozva kék kábelekkel, felemelve-felmelegítve folyamatosan világító sárga lámpa a válasz ha ténylegesen forró.
Mit jelezhet a villogó sárga lámpa az rejtély számomra, a tulaj szerint először csak ritkán jelentkezett most pedig folyamatossá vált, így egyáltalán nem lehet használni a gépet.
A paneleken az összes forrpontot átforrasztottam, az összes elkót megnéztem esr-re, fizikai sérülést nem látok, van-e rá ötlet, köszi.

Comments
Ízirájder
Ízirájder picture

Helló!
Azért az fáj, hogy vki egy közel 200e ft-os gépet így használ. A képen éppen liftes awi módban van, bár gondolom ez inkább csak véletlen, nem így használják, fogyóelektródásban. A hibát könnyen okozhatja a potméter hibája is.
Ez a gép sajnos elég sokféle hibát okozhat, javítása pedig enyhén szólva is nehéz (bekapcsoláskor tesztet futtat, időket mér...) Ha végképp nem boldogulsz vele akkor adok egy elérhetőséget ahol nagy valószínűséggel meg tudják javítani. Gondot okozhat még a trafója valamint be tud kapcsolni hibás IGBT-kkel is.
Üdv.: Ízirájder

0