You are here

Panasonic TX-32LE8PS lcd tévé, tuner hiba? (megoldva)

10 posts / 0 new
Last post
zoltan35
zoltan35 picture
*

Sziasztok!
Érdekes hibával, illetve hiba okozással került ez a gép hozzám.
Egy kandúr (macska) potenciális célterületnek tekintette a hátulját és le pis.... Nem kis munka árán sikerült "szagtalanítanom" és beindítani. Persze alapos alkoholos lemosás kellett a panelnak, hiszen el kezdett mindent szétmarni a "jelölés". Tehát main lemosva.. készülék üzemel. Bekapcsolás után következtek az érdekességek. Zaj a kijelzőn rendben, viszont néhány mp után "tejfehér" a kijelző. Csatorna váltásra reagál és az egyébb gombokra is, de újra me újra a fehérség jelenik meg, egy óra kiséretében és verziószámmal. (self chek megnyitása után ez megszűnt,de tunerről nincs kép) Elindítva a "self check" és a képen látható lista megjelenik. Itt a tuner NEM OK! Az opciók sem ugyan azok, mint a táblázatban.
Itt jönnek az igazi problémák, legalábbis számomra: nem tudom miként kell az opciókon változtatni, ha lehet. Esélyes a dolog miszerint az el opciózás miatt nem tud "beszélgetni" a tunerral? Talán olvassa soraimat olyan Szaki, aki ismeri a gépet és tanácsait megosztaná velem.
Köszönettel: Kiss Zoltán

Végül az esetleges további "meglepetések" megelőzése miatt, komplett main csere történt. Az eredetiben érzékelhetően tovább "dolgozott" a cica hagyatéka.. többszöri lemosás sem segített. (ic-k alatti részt nem sikerült maradéktalanul megtisztítani)

File attachment: 
Comments
zoltan35
zoltan35 picture
*

Sziasztok!
Midenkinek köszönöm a segítséget/tanácsokat. Main csere történt, így a probléma megoldva (kikerülve)

Köszönettel:Z.

0

rakocziferi
rakocziferi picture

Szia!Ha mar mindent koruljartal a tuner korul es minden o.k. akkor nem artana egy tunert cserelni.Megeshet hogy nem a soft adathibas hanem maga a tuner,es a proci nem tudja vezerelni.
Udv:Ferenc

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Jogos a felvetés, meg is nézem találok-e itthon ilyen tunert. Potyára nem fogok beruházni, de egy próbát még megér(ne) a dolog. Aztán sajnálattal, vissza a tulajnak...
Üdv, Z.

0

Jimmy
Jimmy picture

Sziasztok!

Van nálam egy ilyen gép ENG37E08GF a tuner típusa, sajnos a nálam lévőnél szó szerint kivágták az alaplapból, ezidáig nem találtam ilyet bele.Tehát magam is ilyet keresek.

Mivel elég zárt a tuner, nem hinném hogy "beázott" volna. Rajz alapján I2C buszon komunikál a tuner, egyik procival az alaplapon, azt kellene megnézni.

Jimmy

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Sziasztok!
Nos végig nézve (mérve) a tuner adat vonalát, nem találtam szakadást. Az eeprom-ig legalábbis jónak tűnik (ott veszítettem el a fonalat). Most kezdem épp ezt "gyanusítani" jobb ötletem hijján.
Üdv, Z.

0

Istvan-lab
Istvan-lab picture

Szia !

Forraszd ki a tunert és tedd ki a napra száradni ... :D lehet hülye ötlet, de ha jól zárt és mégis belement valami, akkor az nehezen fog kijönni belőle !
Ha az EEPROM-ig jó az I2C vonalad, az jó. Ott már valószínűleg más baj nem lesz.

Üdv: Dénes István

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Még az "opciós tábla" eltérései nem hagynak nyugodni, lehet próbára be teszek egy üreset.. Meglátom mihez kezd vele. A tunerba nem folyt semmi, látható lenne, bár egy cserét (ha találok) megér a próba.
Üdv, Z.

0

Zolysys
Zolysys picture

Én leginkább arra keresnék pl fólia szakadást amerre a kandúr "járt"!

Szerintem adatkomm hiba mivel nem látja a tunert.

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Tartok tőle ennél komolyabb a baj, de még egyszer át fogom nézni.
Köszönettel: Kiss Z.

0

Sponsored links