You are here

Carrier 30SP036K9 hűtőgép vezérlő paraméterezésben kérek segítséget.

11 posts / 0 new
Last post
deneskar
deneskar picture

Sziasztok!
Ehhez a vezérlőhöz kérnék tőletek segítséget. A paraméterlistában kellene körülnéznem, mert nem megfelelő a teljesítmény szabályzása. Semmi lista, vagy kód nincs a neten. Ez egy 30SP036K9-es Carrier hűtőgépben van. Erről a gépről találtam leírást, de más vezérlővel.
Köszönettel.: Karesz.

Comments
jocó
jocó picture

0

deneskar
deneskar picture

Szia Jocó!
Köszi, ezeket találtam én is meg (ilyen vezérlős géppel is dolgozom), de sajna ez teljesen más.
Üdv.: Karesz.

0

openeye
openeye picture

Szia

Ez milyen hütő ???

általában a set gomb 5-10 mp folyamatos nyomásával, bejön ha nem akkor set+ hőfok le gomb együttes nyomásával jön be a menü.
legalábbis az 1 szintű menü és utánna tudsz átmenni a 2. ba (ha nincs kódolva) (2. ba van teljes hozzáférés nagytöbbségben)
Most igy nem jutt eszembe hogy mélyk családba tartozik
Ha megirod hogy a menüben milyen paraméter nevek vanak (FN - CP - DF vagy miket irogat ki ha leirsz pár menü nevet ugy tudni fogom egyből hogy AKO-diexell-Carel-eliwell menüsoros-e

Misi

0

deneskar
deneskar picture

Szia Openeye!
Ez egy ipari folyadékhűtő, így a paraméterezése is jóval bonyolultabb az általad említetteknél sajnos. Három szintű hozzáférése van, ráadásul kódolt (talán ez nem gond). A probléma a jelölés/jelentés a paramétereknél.
Köszönöm hogy foglalkozol a dologgal. Üdv.: Karesz.

0

openeye
openeye picture

szia

(sejtettem hogy folyadék hütő) de nem mertem volna megesküdni rá :) Sok folyadék hütővel találkoztam már és mindegyiket meg lehet oldani ... bizonyos általad emlitett vezérlőkön van egy rejtett kis nyomógomb a tasztatóturán (györbe a ceres sütödébe van egy ilyen)
Folyadék hűtő tipusut ha elkérhetném még az nagyban segitene.

Amugy milyen teljesitmény vissza esése van? Én amiket szokttam ellenörizni : Kondenzátor , nyomások (viz-hűtőközeg),vizoldali szűrők, Ha pl fancoil -okra van kötve a benne lévő légoldali szűrők és elpárologtatók, Esetlegesen nem -e került + hűtendő gép vagy helység rá. Hőcserélő a folyadékhűtőben milyen álapotu őt sem árt meghőmérőzni a csöveit (nem fiatal gépnek látszik hátha kicsit az vesztett az átadó képeségein én a ki és belépő oldalhoz képest -7 fok hülést ha tapasztalok azt jónak minősittem
misi

0

deneskar
deneskar picture

Szia!
A címben van a típusa, a gép kiváló állapotú, jól hűt. A baj az, hogy előbb éri el a +1 fokos fagyveszély szintet, mint ahogy visszavenné a teljesítményét. (szelepkitámasztással)
Üdv.: Karesz.

0

openeye
openeye picture

Szia

Ahogy látom a vezérlését nekem a kép alapján sima on/off vezérlés nem szabályoz vissza hanem kikapcsolja a kompreszort.
Folyadékhűtőknél nagyon gyakori az ilyen megállás (mármint a nem a fagyveszéllyé hanem hogy a szavaiddal éljek szelepkitámasztással.

Amig meg nem lessz fejtve ez a dolog a szenzort kellene ellenőrizni a hőcserélőben hogy nem e mászott el az értéke illetve a viz oldali szűrőt, hőcserélőt. Ha ezeknek nem megfelelő az áteresztő képeségük akkor ugyan igy fagyhibával el le a rendszer .
Elvileg a normál folyadék hűtő rendszerekben nem is lehet 7 fok alá leállitani a viz hőmérséklet a fagyveszély miatt nagyobb márkáju gépeknél ez a határ 9-12 fok között van.
Arra akarok kilyukadni hogy 1 fokos vizet mérsz és le is áll fagyveszélyre és nem állitott senki a vezérlőn innen (mivel nem ismerik a rendszert) igy gyári beállitáson fut a vezérlés vagy a beüzemelő által végzett paramétereken.
Keresem még mindig a vezérlést de én inkább valami általam leirt hibára gyanakszom.
Misi

0

deneskar
deneskar picture

Szia!
A saját hőmérői szerintiek az adatok, de jók. Ez egy több mint 100KW-os 6 hengeres kompresszor! Itt a teljesítmény szabályzás már kötelező. 2 henger fix és 4 hengert pedig szükség esetén hatástalanít. A paraméterezése ismeretlen, akár el is állíthatták. Ezért lenne jó belelesni. A kívánt értéke 5 fok és lehet gond nélkül állítani, nem limitál. A fagyhatára 1 fok. Régebben fagyállós volt a rendszer, gondolom most is az.
Jó hogy gondolkodunk rajta, jöhet új ötlet.
Köszi Karesz.

0

openeye
openeye picture

Szia

Mobiltelefonszámodat szeretném elkérni ( ha lehetséges privátba küld ) a szervizratkai@gmail.com e-mail cimre.

Misi

0

deneskar
deneskar picture

Szia Misi!
Privát ment.
Üdv.: Karesz.

0

Sponsored links