You are here

Utólagos lámpaszintező autóba..Van valakinek kapcsolási rajza??

21 posts / 0 new
Last post
atomka
atomka picture

Sziasztok.
A címben szereplő cuccot keresném.
Rengeteg helyen árulják a neten, és kissé borsosnak érzem az árát.
Esetleg van valakinek rajza hozzá?
A mellékletben látható a doboz kinyitott állapotban, nem tűnik túl bonyolultnak...
Köszi.
atomka

Comments
atomka
atomka picture

Sziasztok!
Köszönöm a hozzászólásokat mindenkinek.
Volt nekem is olyan autóm amibe beszereltem, és 2 nap múlva kivettem, mert tekintettel voltam az autóstársakra.(hagyományos H7-es lámpába tényleg nem való..)
Ez egy 2007-es Renault Scenic amibe szeretném beszerelni, gyárilag vetítőlencsés fényszóróval, ami a tapasztalataim szerint nem vakít xenonnal szerelve.(persze, ha jól van beállitva a lámpa)
Ismerem a szabályozást, és nem azért akarom áthágni, mert nincs jobb dolgom, hanem hogy jobban lássak.
A megoldásokat azért keresem, mert pontosan ugyanolyan értelmetlennek tartom, mint anno a pótféklámpa tiltása volt.
Én is fizettem érte büntetést, aztán érdekes módon amikor a rendőrök megkapták valamelyik autókereskedéstől az ajándék autójukat (amiben volt pótféklámpa...), mindjárt nem volt érdekes a pótféklámpa, sőt mára kötelezővé tették...
Szóval a véleményem az, hogy ha normálisan van beszerelve (odafigyelve a jó beállitásokra), normális lámpába (vetítőlencsés, mósóval,stb..), akkor nem követek el bünt az autóstársak ellen, így már csak a büntetést szeretném elkerülni.
Köszi.

0

Inhouse
Inhouse picture
*

Szia!

A nem hiszem, meg a szerintem esetén érdemes elolvasni ezt:
Totalcar utólagos Xenon teszt és okosságok

Üdv
Inhouse

0

glmikc
glmikc picture

Hello.Nem tudom milyen tipust szeretnél gyári szintre hozni,de ha ujabb,Can-bus-os technologiával készült autó,akkor szinte lehetetlen,hacsak nincs a gyártonak gyári,utolagosan beszerelhetö szetje-ilyenel még nem találkoztam,de nem jelenti azt,hogy nincs,de kicsi rá az esély.A gyári xenon-t teszterrel lelehet kérdezni,és paramétereket lehet állitani,külön Ecu-ja van,mely can,vagy egy sima K vonalon beszélget,és ha a belsö body ecu nem tudja,hogy benne van az autoban,akkor hiába is teszed bele a gyári szenzorokat,és vezérlöt-mondjuk bontobol-kellene hozzá még elég sok minden.Mindent meglehet oldani,csak pénz,és idö kérdése,de szerintem maradj az utolagos elektronikánál.A gyári fényszorok ajánlotak,a mokulást a rendör rögtön kiszurja,és tehetsz a lökháritóba sima ablakmosó spricnit,amelyet rákötöd a szélvédö mosó szivatyura.Üdv.

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia, sziasztok!

Azt írtad, hogy van gyárilag Xenonos variáció!

Akkor meg van a tökéletes megoldásod is!

Irány a bontó és vedd meg a xenon lámpatesteket, meg a hozzá való hóbeleflancot is!

Vadászom, Utamból Kotródj! (Fekete István)

0

rn09
rn09 picture
*****

Hello atomka!

Az előttem szólók már szinte mindent elmondtak - joggal beszélnek le az átalakításról. Még néhány apróság. Írtad, hogy szeretnéd minél inkább "gyáriasra" csinálni az autót és hogy volt a tipusból gyári xenonos, a lámpa is ugyanolyan (kivülről).

1., Ha nem megfelelő színhőmérsékletű xenon gázkisüléses izzót teszel bele, hiába a bekapcsoláskori bólintás, messziről ordít hogy utólagos szerelés (erősen kékes fény).
2., A fényszóró búráján vagy a házán megtalálható a lámpatest fajtáját jelző jelölés, xenonnál DC, DCR, halogénnél HC vagy HCR. Ebből következik, hogyha megnézi aki egy kicsit is ért hozzá, akkor rögtön kiderül, hogy a HC jelű halogén fényszóróba gázkisüléses (DC) égő van beszerelve. HC jelű fényszóróhoz nem gyártanak minősített xenon égőt! A szabványos D1 és D2 jelű izzók a hagyományos halogén HC fényszóróba nem szerelhetők be.
3., Az utólagos xenon szettek elektronikus egységei (nagyfesz trafók) és gázkisüléses izzói kivétel nélkül csak az ENSZ-EGB 10R (pl.: E13-10R) elektromágneses zavarásra vonatkozó megfelelőségi minősítéssel rendelkeznek, a gázkisülésű lámpatestekre és gázkisülésű izzókra vonatkozókra nem, ezekre a 98R és 99R előírás vonatkozik. Összefoglalva: ahhoz hogy szabályos legyen a xenon világítóberendezés, tartalmaznia kell a beépített részeknek a 45R, 48R, 98R és 99R megfelelőségi jelzéseket.

A lebukás úgy történik (közúton és műszakin egyaránt), hogy a színe miatt könnyen kiszúrható, illetve nincs látható és megfelelően működő fényszórómosó, utána ki és bekapcsoltatás következik - ekkor bizonyosodik meg az ellenőrző, hogy nem hagyományos izzóval van szerelve, ezután minden esetben lámpatest ellenőrzés, ekkor bebizonyosodik a szabálytalanság. Ráadásul az engedély nélkül átalakított járművekben minden esetben bennemarad a kézi fényszóróállító, amely a szabványos xenonosban nem található, így csak rá kell a műszerfalra pillantani. Rendszámot levenni nem lehet a közúton, csak hatósági vizsgahelyre berendelni vizsgára, de ez roppant kellemetlen. Bocs, hogy hosszan írtam, a kérdésed sem ez volt, de csak lebeszélni tudlak. Ha precíz megoldást akarsz, a magasságállítást és fényszórómosást kell megoldani, gondolj a szembejövőkre is.

üdv.
rn09

0

fejo
fejo picture

Üdv Mindenkinek!
Túl azon, hogy mindenféle "szabályok" alakítják , illetve gátolják a technikai fejlődést, csak nagyon-nagyon zárójelben jegyezném meg: anno ugyan így "szabályokra" hivatkozva tiltották a plusz féklámpa felhelyezését(sőt, büntettek is érte), ma már viszont ritka az olyan autó, ami nem tartalmazza a technika eme vívmányát.
Szóval gondoljunk ilyenkor arra a sok raktárban pihenő "hagyományos" izzókra, amiket még a szabályok "árnyékában" a haszon reményében értékesíteni kell, és ne is merjünk arra gondolni, hogy egy szakszerűen beépített xenon-szett a nagyobb fényerejével nagyobb útfelületet is láthatóvá tesz, így akár életet is menthet......

FEJO

0

peter attila
peter attila picture

Sziasztok.
A pot feklampakhoz csak anyit szeretnek hozafuzni,hogy nalunk Romaniaban,nem buntettek.A piacon az Oroszoknal lehetett kapni eleinte.Az volt a gond,hogy tul eros volt a fenyuk,szinte vakitott a ket 21-wattos izzo.Aki nem vet,az a DACIA kodlampait is rakotote a fekre. A mostaniak sokkal kifinomultabbak.Szerintem vegul azert vezetek be,hogy elkeruljuk a vitakat kocanaskor, hogy jo volt a feklampa vagy se mielott oszetort.
Szerintem idovel megjelenek a normalis xenonszetek is de most meg az a lenyeg, hogy minel jobban vilagitson,hogy lehesen dicsekedni vele es irigysegbol megvegye a szomszed es masok is.
Udv Ati.

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz fejo!
Nincs is semmi baj, a gyári HID lámpákkal. A baj ott kezdődik, amikor a nem "xenonnak" megfelelő foncsorzatú, és üvegezésű lámpákba, belebarkácsolják, hibás fókuszpontba, a nem megelelő színhőmérsékletű, xenon körtét, mely nem csak szemből jőve vakít el, hanem a hátad mögül is bevilágítja a tetőkárpitot.
Az automata magasság állítást, és a nagynyomású fényszóró mosót, nem véletlenül írták elő.
Üdv:
exGelkás

0

fejo
fejo picture

Szia!

Nem pontokat gyűjtök, ráadásul a topikot sem akarom okoskodással "szétlőni".... csak beugrott a szabályok kapcsán a pótféklámpák esete...
...és nem kell ahhoz xenon szett, hogy a mögöttem lévő autó fényszórója a külső tükörből pont a szemembe világítson...(Jöttem már így az M7-en)
A baj a "garázstuningok" környékén keresendő, és ezeket valóban "hivatalból" üldözni kell!!!!

Szép estét!

FEJO

0

SzBálint
SzBálint picture
****

üdv: mielőtt folytatod és költségekbe vernéd magad, ezt olvasd el.

http://www.muszaki-vizsga-zoldkartya.hu/cikkek/xenon-fenyszoro-atalakita...

Bálint

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Tudok küldeni gyári magasságállító elektronikát, hisz napi 30 ezret gyártunk belőle.

Üdv: Jácint

0

fodi.jozsi
fodi.jozsi picture

Majd szólok a főnöködnek és lesz dá-dá... :szetver:

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz atomka!
Ez csak, egy lámpa magasság állító, a "xenon" fényszóróknál kötelezően előírt az automatikus magasság állítás, aminek jeladóit redszerint a lengőkarok- karosszéria közé építik be.
Ugyancsak előírás, a fényszóró mosó berendezés megléte.
(csak a későbbi viták elkerülése végett, a hatóságokkal) :-)
Üdv:
exGelkás

0

atomka
atomka picture

Szia.
Tisztában vagyok vele. :) .. ezért szeretném minnél inkább "gyáriasra" csinálni az autót..
Amúgy volt a tipusból gyári xenonos, és még a lámpa is ugyanolyan (kivülről).
Ezeket találtam közben egy másik fórumban...

File csatolás: 

0

Inhouse
Inhouse picture
*

Szia!

A visszarajzolást és a "komoly" elektronikát is én követtem el egy barátom kérésére, elveimmel ellentétesen. Csak arra jó, hogy a tulajdonos a világítás felkapcsolásakor történő lámpabólintással megnyugtassa magát az utólagos "rendszer" rendőrátverőségét illetően...aztán élesben még levehetik a rendszámot... :)

Üdv
Inhouse

0

welding alt
welding alt picture

Szia atomka!

"szeretném minnél inkább "gyáriasra" csinálni az autót.." . Véleményem az ,hogy házilag nincs értelme ezzel foglalkozni. Természetesen a neten eladnak bármit , de mikor az első hivatalos ellenörző szervel találkozol , ugyancsak elfogsz csodálkozni ,ha kérdőre vonnak. A házi -elfogadott- tuningnak is van határa.

Üdv! welding alt

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz atomka!
Ahogy nézem, a kép2 feltehetően, választ is ad, mert a topiknyitóban szereplő eszköz sem tartalmazhat sokkal több cuccot.
Üdv:
exGelkás

0

atomka
atomka picture

Igen, igen... :))
Talán még ezt...IC

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz atomka!
Erre csak akkor van szükség, ha az alapoktól kezdve kell kiépíteni az állítást. A csatolt kép, és a link, egy már meglévő lámpamagasság állító rendszer "optikai tuningja", semmi több.
Üdv:
exGelkás

0

atomka
atomka picture

Köszönöm!!
Akkor marad az első verzió!

0

Sponsored links